Home Kort - men godt FEEL-GOOD STAFETTEN MED CHRISTIAN GRAU

FEEL-GOOD STAFETTEN MED CHRISTIAN GRAU

by Nicolai Klingenberg

Kender du… Christian Grau?

Måtte du døje med lidt tungsind, så har jeg kuren her – et feel-good interview med Christian Grau, som kommer omkring det gode i tilværelsen, hvordan en cykel kan blive til to, lidt om Abba på kassettebånd samt et ønske om flere fester. Voila!

Christian – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Altså jeg er næsten flov over at sige det, for det går godt på mange fronter, men jeg har total optur over det her fantastiske sommervejr. Altså bare wauw. Jeg elsker generelt sommer – og mange af de ting jeg allerbedst kan lide foregår om sommeren – det bliver bare endnu mere magisk, når vejret er godt. Så starter jeg om muligt dagen med en dukkert, og så ved jeg den bliver god.

Christian Grau

Grau goes GTI

Og hvad er det gode liv for dig?

Det er en løjerlig blanding af travlhed og stilhed. Selskab og ensomhed. Alkohol og ædruelighed. Udlængsel og hjemve. Det gode liv er afvekslende og dog holdt sammen af faste rutiner, som glæden ved dagens første kop kaffe.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Uh jeg er bange for, at jeg typisk har været langt under eller endnu længere over en tusindlap på den seneste. For eksempel har jeg netop brugt over 100 tusindlapper på en meget fin, åben BMW E30, som er sådan en bil, ejendomsmæglerne kørte rundt i tilbage i firserne og de tidlige halvfemsere.

Christian Grau bmw

“The Winner Takes It All…”

Der sad et kassettebånd i den – det spillede ABBA. Fåååårk jeg knuselsker alt ved den.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– På en af sommerens første aftener havde jeg en stille og rolig aftale om at cykle ind til Toldboden for at drikke et glas rosé, og så måske køre videre til det nye Food Market ved Kyssebroen. Det endte kl 04.00 med cyklerne spændt bag på en taxa hjem efter den helt store turné i nattelivet.

Christian Grau

En mægler med succes anno 2018…

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Åh jeg overlader helst LOL-delen af youtube til mine børn. Måske man må anbefale et stykke feelgood musik i stedet?

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?

– Jeg gad faktisk godt have lidt flere rigtige fester i mit liv. Pludselig er det blevet sådan noget med fem serveringer og taler alt sammen. Så er man tung i røven, når man endelig kommer på benene.

Jeg kunne godt bruge nogle flere, lidt mere skøre fester. På det seneste har det meget været mine venners børns konfirmationer, jeg har rendt til, og det er der altså ikke absint i…

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Intolerance, jeg synes desværre det går den forkerte vej på den front. Vi har hele to liberale partier i regeringen, men hvad bliver det til? Tvangsfrikadeller og burkaforbud. I bund og grund er vi bare en flok lemminger, der diskuterer faren ved lyst brød, mens vi marcherer mod afgrunden.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– I mit tilfælde ret dårligt. Jeg har nok fravalgt det lidt i en periode – det er kraftedeme så besværligt at elske nogen på den måde. Til gengæld elsker jeg mine børn, min familie, mine venner og livet som sådan. Det er kærlighed nok for mig p.t.

Christian Grau

En flot mand – svøbt i læder

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Vælg at være glad. Med fare for at lyde privilegieblind så tror jeg, at vi selv i høj grad er herrer over vores humør. Man kan være syg, eller man kan have mistet, og så det er jo bare generel røvtur – men for alle os andre, så tror jeg, at glæde er noget man vælger. På samme måde som man selv vælger, hvor meget energi, men vil brug på negative ting. Dagen bliver flottere og alt bliver sjovere, hvis du er glad – så bearbejd, det der skal bearbejdes, pyt alt hvad der kan pyttes og vælg at være glad.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Det bliver et billede af solnedgangen over Sjælland set fra cockpittet i min sejlbåd. Jeg betragter ikke mig selv som materialist, men jeg har to store svagheder – biler og sejlbåde. En tur på Sundet giver mig en følelse af at blive nulstillet. Jeg går i vater – med mindre grejet driller. De smukkeste ture har man på denne årstid, hvor aftenlyset er helt magisk.

Christian Grau

Fra telefonen

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?

Du bor helt grundlæggende det forkerte sted på planeten, hvis du har valgt at lade dig slå ud af gråvejr.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Her og nu på TV2, hvor jeg er aktuel med boligprogrammet “Hvem bor her”. Derudover kan man jo håbe en endnu en runde genudsendelser af min tid på Kender du Typen, hvis man vil genopleve Egtvedpigens hjem. Og endelig forventer jeg at sprede min sprittede Aperol-ånde over Hellerup-egnen, København og sidenhen sommerlandet.

Christian Grau

Kaptajn Aperol

Hvem er Christian Grau?
Levemand, semi-borgerlig hippie, liberal i ordets egentlige betydning, tilhænger af social anstændighed. Vild med ord og musik. Hertug af biler og livsstil.

Der er mange flere Feel-good stafetter på My-Pleasure.dk her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk