Home Ekvipering Louis Vuitton Sur La Route – en af fem nye satsninger til mænd

Louis Vuitton Sur La Route – en af fem nye satsninger til mænd

by Nicolai Klingenberg

Sur La Route – spray it, don’t say it

For ej så længe siden sprang jeg på cyklen og lagde kursen mod det indre Købehavn, hvor det franske luksuskonglomerat LVMH havde bedt søsterselskabet Louis Vuitton om at åbne dørene for livsstilsorienterede skriverkarle M/K. Anledningen var noget så væsentligt som en duftlancering – fem endda. Alle til mænd. Den slags skal ikke gå min næse forbi – og ej heller din.

Louis Vuitton sur la route

Så skal der unboxes – og sprayes…

Det er tænkeligt, at du kan spore en let ironisk distance, men det er kun kærligt. Gennem det sidste årti, har jeg modtaget talrige pressmeddelelser om nye dufte, som alle spiller på det hele store emotionelle klaver – eller orgel. Jeg mindes et andet hus, der engang trak på det helt store følelses-register. Jeg tillader mig at genposte et citat fra den daværende skrivelse:

”Valget af bubinga er inspireret af parfumeurens minde om hans bror, som spillede fløjte, da de var børn – fløjten blev opbevaret i en æske lavet af den sjældne og tropiske træsort fra Vestafrika, og hver gang æsken blev åbnet, fyldte en behagelig, cremet, dyb trænote luften. Det var en duft så lindrende og behagelig, at han aldrig glemte den.”

Men nok pjat. Louis Vuitton gør det mere jordnært og uden referencer til blæseinstrumenter og barndomsminder. I stedet har man ladet husets Master Perfumer, Jacques Cavallier Belletrud (et visitkort med den titel og det navn MÅ vække anerkendelse), fik frie tøjler til at skabe de fem “nye”, hvor jeg må bekende kulør og erklære Sur La Route.

Jacques Cavallier Belletrud

Manden med næsen hedder Jacques Cavallier Belletrud

Det er en frisk, sommerlig og spraybar sag, som dufter af citrus i form af bergamot, men min næse siger mig desuden, at den har lidt maskulin tyngde i form af nogle læder. Jeg er ikke master perfumer, så jeg dykkede ned i det enorme pressekit, som kunne erklære, at Sur La Route også indeholder “Peruvian balsam” – en ingrediens som mayaerne anvendt mod blandt andet hoste (!), men også som en styrkende faktor, hvis huden skal heles.

sur la route louis vuitton

Bergamot – den dufter godt

Høsten af dette mirakelmiddel foregår ved, at en person klatrer – barfodet – til top i nogle særlige gamle træer, hvor barken skæres og dennes nektar opsamles ved hjælp af bandagelignende bomuldssnore. Nuvel.

Louis Vuitton Sur La Route

Direkte fra pressekittet: Louis Vuitton Sur La Route

Jeg tiltstår, at Sur La Route i bund og grund er flot bud på en ditto duft til mænd. 100 milliliter Eau de Parfum koster 1.650 kroner, men du kan også erhverve dig alle fem nye dufte i en miniatureudgaver (5 gange 10 milliliter) til 650 kroner.

sur la route louis vuitton

De Fem

Hvis du i øvrigt ikke har læst Patrick Suskinds bog “Parfumen”, som omhandler Jean-Baptiste Grenouille og hans uhyggelige vej til at skabe en særdeles unik parfume, bør du ikke snyde dig selv for den læseoplevelse.

Der er mere hud- og kropsrelateret indhold på My-Pleasure.dk her
Og Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.