Home Pindemadder Og så er der kaffenyt

Og så er der kaffenyt

written by Nicolai Klingenberg 2. juni 2010
Pin It

Jeg er blevet den glade ejer af en Nespresso maskine – en limiteret en endda – og debatten har kørt på bloggen under indlægget (se her). Hvad er god kaffe, hvad er en god maskine og så fremdeles.

Kaffenysgerrige fra pressen i selskab med Nespresso folk.

For et par dage siden var der show and tell hos Nespresso i København. Den norske sommelier Merete Bøg havde taget sin vinviden med til Schweiz, hvor hun har deltaget i et todages kursus for sommelierer, der vil vide noget om kaffe – for der er ligheder.

Sommelier Merete Bø - du behøver ikke blive forskrækket over efternavnet.

Aroma, smag, regioner og 8.000 variationer af kaffeplanten gør det til en stor verden, men en gang smagning af forskellige varianter tydeliggjorde, at kaffe ikke bare er kaffe.

Mutte? Langt fra! De er bare koncentrerede.

For eksempel kan brasiliansk kaffe nemt have en sød og chokoladelignende aroma, mens den lidt stærkere Columbia kaffe har lidt tobakaroma over sig – og så er den cremet som få.

George Clooney med og uden kop.

I østen dyrker de også kaffe, og den India-kaffen kunne med en styrke på 10 på Nespresso skalaen friste med aromanoter som muskat og nød – den er god til grappa lød det. Og det skal nok passe.

Bagvæggen gad jeg godt få installeret på min hjemmematrikel.

Faktisk er der flere ligheder til vinens verden – en non-vintage Champagne består jo af blandinger fra forskellige årgange, og ligeledes blandes der efter smag og behag, når kaffeblandingerne skal kreeres.

Lidt sager fra den obligatoriske presegoodiebag. To forskellige kopper og en hidsiggrøn limiteret stang kapsler med Arabicabønner fra Peru.

Og så lige lidt Nespresso-sladder:
Der drikkes 10.000 kopper Nespresso på verdensplan – i minuttet
Der findes 8.000 varianter af kaffeplanten
På planten vokser bær, som efter plukningen bliver til bønner, efter de er tørret. Og de er i øvrigt plukkemodne, når de er røde.
Geisha-kaffen fra Panama er verdens dyreste – regn med 140 dollars for 450 gram

Pin It

You may also like