Home Automobiler Ferrari California T – en toptunet og topløs italiener

Ferrari California T – en toptunet og topløs italiener

by Nicolai Klingenberg

Har du 14 sekunder – og en pæn sum penge til overs – så kunne den nye Ferrari California T  nemt være et bud på en omgang kørende forårslir, der med et snuptag lader solens stråler og plusgrader ramme dig i fjæset. Der er nemlig foldetag inkluderet i den smukke vogn.

Værsgo!

Værsgo!

Den nye karet er udstyret med en helt ny V8 motor, som lover sublim lyd og hoveddrej (tror jeg), men samtidig også en reducering af forbruget på 15 % i forhold til den tidligere model. Motoren er i øvrigt i stand til at sende den italienske pomadevogn op til 100 kilometer i timen på 3,6 sekunder. Det hænger også sammen med, at vognen har slanket sig 100 kilo, men til gengæld har taget 70 hestekræfter på så at sige.

Fire "højtalere" - ren koncertsal...

Fire “højtalere” – ren koncertsal…

Teknikken har også fået en opgradering. Man har skævet til blandt andet F1 modellerne, hvorfor de kommende kørere af California T kan se frem til at få mere præcis styring og endnu bedre acceleration, når bilen skal ud af svingene.

Fronten har design-inspiration fra den legendariske Ferrari Testarossa, forlyder det – de ponton relaterede frontsider kan da også ses i California, omend formerne er langt mere organiske og knapt så skarpe. Den slags spiller også ind, når det handler om vindmodstand, antager jeg. Det er i øvrigt designfirmaet Pininfarina, der har været med i udformningen, og det er langt fra første gang, de to har samarbejdet.

Inspirationsvognen: 250 Testa Rossa

Inspirationsvognen: 250 Testa Rossa

Vi tager en kort videopause.

Lad os tage et tjek på det indvendige. Lækker læder med frække kontrastsyninger præger en velduftende kabine (ja, jeg er altså tosset med duften af læder), mens en skærm på seks en halv tomme giver adgang til infotainmentsystemet. Rattet har alskens knapper til både motorstart samt valg af styresystem (comfort, sport eller absolut “no help – just crazyness”), og bag rattet findes shift-pedals, hvis du selv vil skifte gear.

Snus ind....

Snus ind….

Nå ja, du kan også kontrollere vinduesviskerne

Nå ja, du kan også kontrollere vinduesviskerne

Slutteligt? Jamen så skal du vide, at bilen bliver præsenteret sådan helt officielt på Geneva International Motor Show den 4. marts. Hesten kommer i to farver: Rosso California og Blu Califonia, som begge har relation til klassiske Ferrari automobiler.

Der er plads til to. Og en masse heste.

Der er plads til to. Og en masse heste.

Besøg My Pleasures garage på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.