Home Automobiler The Distinguished Gentlemans Ride – kør og køb for mænds sundhed

The Distinguished Gentlemans Ride – kør og køb for mænds sundhed

by Nicolai Klingenberg

Her skal det handle om et virkelig velklædt motorløb med dertilhørende velgørenhed. The Distinguished Gentlemans Ride løber at stablen ganske straks, og løbet kommer også til Danmark i både København og Aarhus. Hvad det handler om? Det kan du læse om her, hvor en af deltagerne svarer på tiltale. Og hov – er du en virksomhed, der vil støtte med et produkt? Så håber jeg, du vil hjælpe! Fotos er taget af Fie Franciska Frühwirth og Laila Versemann

Ulrik – du kører ikke kun med el i tanken. Du skal være med i The Distinguished Gentlemans Ride. Hvad er det for et kom-sammen?
– DGR er et fund rasing arrangement, det bliver gennemført den 24. september i 6-700 byer over hele verden og foregår på klassiske eller custombyggede motorcykler. Fra nu af og frem til 24 september arbejdes der så på at indsamle penge til forskning i nogle af de sygdomme, der dræber flest mænd. Det handler om prostata cancer og psykiske sygdomme, som ofte fører til selvmord. Pengene går til Movember foundation, som man måske kender fra deres overskæg i november kampagner.

Og hvad kræver det at køre med?
– Det kræver at man har en motorcykel, men ikke helt ligemeget hvilken. Det er primært for klassikere og nyklassikere, eller ombyggede maskiner, jævnfør “Style guiden” herunder. Når der er begrænsning på, er det ikke for at udelukke nogen, men for at have fokus på det klassiske. Hvis man ikke selv har en motorcykel, så kan man meget ofte finde et ledigt bagsæde og “betale” for det ved at lave sin egen indsamling.

Har du en af disse, så skal du køre med

Hvad bliver din rolle som deltager?
– Min rolle er helt simpel. Fra nu af og frem tilden  24. september, skal jeg indsamle så mange penge som muligt til fordel for sagen. Det gør jeg blandt andet ved at spamme mit netværk på Faebook og Linkedin og ved at skrive rundt til forskellige virksomheder for at lokke bidrag ud af dem, men hvis der er nogen, jeg ikke har kontaktet, er de også velkomne til selv at tage kontakt til mig. Jeg tager imod alt – og alt, hvad der bliver indsamlet, går naturligvis direkte til fonden. På selve dagen vil jeg nyde køreturen med en masse gentlemen (og ladies) og glæde os over det – forhåbentlige – fantastiske resultat, vi har leveret.

All right – er der stadig pladser til årets løb?
– Det er en fuldstændig åben begivenhed, så der er plads til alle, og har man en motorcykel, som lever op til styleguiden, så er man velkommen. Det forventes naturligvis, at man “betaler” ved at samle midler ind til fonden, og det gør man ved at oprette en profil på Gentlemansride.com, hvor man så etablerer sin personlige indsamling. 

Det handler ikke kun om maskiner, men også om ekvipering?
– Det handler rigtig meget om ekvipering, hvilket skyldes, at oprindelsen til DGR skal findes hos en flok australske bikere, som fik lyst til at skabe fokus på, at alle bikere ikke er “bad guys”. Derfor besluttede de, tilbage i 2012, at tage deres mest “dapper” outfit på og køre en tur. Det skabte så meget opmærksomhed, at de besluttede, at de lige så godt kunne bruge det til at samle penge ind til en sag, som alle mænd kan forholde sig til. Derfor handler det stadig om, at man klæder sig som en distinguished gentleman og naturligvis opfører sig som en sådan, når man kører på sin motorcykel. Jeg leder stadig efter det helt rigtige outfit, men enten bliver det et klassisk 3-piece suit, eller også er der en sponsor der vil bidrage til indsamlingen for, at få eksponeret noget tøj på turen.

Hvis jeg siger pre-auktion, hvad siger du så?
– Det er noget af det bedste ved det hele. En uge før turen igennem byen, bliver der afholdt et Preparty hos Knucklegrease garage i Roskilde, som er en garage og et værkstedsfællesskab, hvor en flok glade og distingverede gentlemen mødes for at skrue på gamle motorcykler. De står også for at arrangere den københavnske del af The Distinguished Gentlemans Ride, så derfor holder de naturligvis også-pre party med en kæmpe auktion.
En række virksomheder har doneret en mængde varer, som bliver solgt til fordel for indsamlingen, der er tale om tøj, mc udstyr og en masse andet, som man enten kan få til en god pris, eller betale overpris for og samtidig glæde sig over, at man har givet penge til et godt formål. Der vil også være en klassisk herre barber, en tatovør, food truck og kolde øl, og alt salg denne aften går til de gode formål, somThe Distinguished Gentlemans Ride omhandler. Det er svært at lave en liste over hvilke varer, der er på auktion, da der stadig arbejdes på højtryk for at finde sponsorer.

Hvad gør man, hvis man gerne vil donere noget til auktionen? Eller købe noget derfra?
– Hvis man vil donere noget til auktionen, kan man henvende sig til mig, enten via mail info@urbanbikersclub.com eller på telefon 3122 1131. Man kan også bare møde op til festen og gøre auktionarius opmærksom på, at man har noget med, man gerne vil donere.
Hvis man ønsker at købe noget på auktionen, så er det bare med at komme til Roskilde den 16. september. Jeg skal selv derned med nogle styrthjelme, som jeg har fået Shiro Helmets til at donere. Hvis man “bare” vil give et kontant bidrag, så kan man gøre det på Gentlemansride.com, hvor man kan donere til selve organisationen eller til en navngiven “rider”, hvis der er nogen, man gerne vil støtte. I sidste ende er det ligegyldigt for alle penge ryger samme sted hen, men der er også sponsorpræmier til de “riders”, som samler mest ind. De præmier kan man så, hvis man ønsker det, vælge at bortauktionere, så indsamlingen bliver endnu større.

Nuvel. Hvad mener du, at enhver mand M/K bør vide om The Distinguished Gentlemans Ride?
– At pengene lander på et godt sted. Alene i Danmark er der 1.000 mænd, der dør hvert år af prostata cancer.
Det er også rart at vide, at alle indsamlede midler går ubeskåret til Movember foundation. Der bliver ikke tilbageholdt noget som helst til administration, da alt arbejde er 100 % frivilligt.
Netop nu – i Danmark – er der registreret over 300 deltagere, som har indsamlet 125.000 kroner i skrivende stund – målet er selvfølgelig langt højere. Slutteligt skal du vide, at The Distinguished Gentlemans Ride i Danmark gennemføres i både København og Århus

Anden vigtig fakta?
– The Distinguished Gentlemans Ride opstod i Perth, Australien i 2012, og det blev besluttet, at de indsamlede penge skulle benyttes til forskning i prostata cancer. Da en af arrangørerne senere begik selvmord, blev man opmærksom på, at mænd er langt mere disponerede for selvmord og selvmordsforsøg end kvinder, hvorfor forskning i mænds mentale sundhed kom med på programmet. The Distinguished Gentlemans Ride gennemføres i over 600 byer på verdensplan 24. september, lige nu er der tilmeldt 22.000 deltagere, som tilsammen har samlet omkring 1 million amerikanske dollars sammen.

Er du klar på at støtte løbet og den gode sag? Så kan du jo ringe til Ulrik på 3122 1131 eller støtte ham direkte på Gentlemansride.com her

Ulrik med ledigt bagsæde…

Læs mere om pre-eventen hos Knucklegrease garage i Roskilde her

My Pleasure her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk