Home Kort - men godt Giver lidt mindre af det hele i bund og grund meget mere af det bedre?

Giver lidt mindre af det hele i bund og grund meget mere af det bedre?

by Nicolai Klingenberg

Hvor simpelt kan det gode liv egentlig være? I dag hørte jeg et uddrag fra et interview med “Bonderøven”, som i den grad har formået at tryllebinde store dele af befolkningen på fineste vis. Personligt er jeg tosset med hans tilsyneladende helt rolige sind, og selvom jeg ikke drømmer om at kunne lave min egen rive eller slagte min egne dyr, så er det noget stærkt fascinerende over det liv, han og hans familie lever.

For halvanden krone livsførelse. All right – det er sat lidt på spidsen, men læs med alligevel.

Hans pointe i det førnævnte interview er, at finde frem til det, der virkelig betyder noget. Det er muligt, det er en simpel floskel, men det gør ikke fakta letkøbt eller simpelt, men derimod gør det livet enkelt.

Omend de fleste nemt kan drømme om store summer på bankkontoen, det nyeste nye og lidt ekstra guld og glitter på tilværelsen, så kan man jo også skalere en anelse ned – hvis man ikke har råd. I interviewet handler det nemlig også om IKKE at forgælde sig.

En virkelig velhavende mand sagde engang til mig, at han i bund og grund drømte om at eje så lidt som muligt – det hang sammen med, at han følte, han fik flere bekymringer, jo flere “ting” han ejede.

Omend det kræver penge at bo på hotel, så var det faktisk under hotelophold, at han følte sig bedst tilpas – var der en skramme på et panel eller en vandhane, der dryppede, så var det ikke hans problem.

Jeg vil endelig understrege, at jeg ikke har lyst til at leve asketisk – nydelse og gode oplevelser med venner og familie samt friheden betyder virkelig meget for mig. Hvis ikke alt. Friheden til at være frisk i pæren, når jeg er sammen med mine nærmeste eller mine venner, er uvurderlig. At jeg ikke skal stresse (hver) morgen, når vi skal ud, op og i gang med dagens løjer, giver en harmonisk hverdag med hertilhørende bedre liv – i hvert fald, hvis du spørger mig.

Havde jeg uanede summer, skal jeg heller ikke afvise, at jeg havde nogle andre fysiske ting i tilværelsen, som jeg ikke har nu – men det er ikke noget, jeg jagter hektisk eller ikke kan tåle tanken om at undvære.

Nuvel. Jeg beskæftiger mig med “livsstil”, og det har jeg gjort i over et årti. Jeg har rejst, smagt, oplevet, skålet, festet og kørt som knapt så mange andre, og det har virkelig være nogle fantastiske oplevelser. Jeg elsker at formidle, skrive om “tingenes” historie og give mit bud på aha-oplevelser, store nyheder og gamle fund.

Jeg føler mig dog noget mere fri end før, for det er ikke længere “tingene”, der styrer min tilværelse. Jeg fascineres af nye ting såvel som gamle fund – men der skal mere til at få mig op af stolen og købe noget. Det er muligvis en “arbejdsskade”, fordi jeg har været i sving så længe med det, jeg nu engang laver, men når jeg (som oftest) handler noget nyt – altså en ting – så bliver jeg langt gladere for købet, end jeg tidligere gjorde. Det er mere velovervejet. Og ikke bare et “Nå, den ting er da lige mig”-impulskøb.

Der er selvsagt forskel på, hvad “simpelt” er for folk i Danmark – for slet ikke at tale om udlandet. Det er en anden sag. Min personlige konklusion er dog, at du nemt kan få ryddet lidt op i tilværelsen, hvis du går dine sager i gemmerne igennem. Sælg det ur, du ikke bruger, og spar op til det ur, du drømmer om. Og lad være med at tage den gyldne mellemvej og køb “mellem-uret” – det bliver du ikke tilfreds med. Jeg taler af erfaring…

Jeg medgiver i øvrigt, at du er langt længere, end jeg er, hvis du lever aldeles uden begejstring for eksempelvis bare et ur eller en drøm om en særlig bil. Det er uanset, om sagerne koster 1.000 eller syv millioner kroner. Hver sin lyst – gudskelov.

Tak til Frank Erichsen, som Bonderøven i øvrigt hedder. Du kan høre klippet her:

Bonderøven: Ryd op i dit liv

– Frihed behøver ikke at være et spørgsmål om, hvor mange penge man får banket sammen. Men om hvor få, der er behov for.Drømmer du om at leve et mere enkelt liv?Her er opskriften fra Bonderøven Frank Erichsen.

Slået op af DR Nyheder i 6. april 2018

 

Facebook & My-Pleasure.dk

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk