Home Kort - men godt FEEL-GOOD STAFETTEN MED LINA RAFN

FEEL-GOOD STAFETTEN MED LINA RAFN

by Nicolai Klingenberg

Rundt om det gode i livet med Lina Rafn

I dag er Feel-good stafetten havnet hos Lina Rafn, som er en bærende del af Infernal. Dem kender du godt – og lur mig, om du ikke har trampet, skrålet, plukket frugt og festet flot til talrige af deres hits. Det har jeg. Og jeg bliver ved. Lina Rafn svarer aldeles rart og nærværende på de gængse spørgsmål i stafetten – tag hendes ord til dig; de smitter.

lina rafn

Hep.

Lina – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Det hele er egentlig ret godt for tiden. Vi sælger en del tracks til sync (synkronisering af lyd med reklamer, film og så videre) – det er enormt fedt at kunne være krea-skør på et musikalsk plan, hvor man ikke skal tænke ”er det det, vi vil som artist?” Ironisk nok, er vi enormt frie og kreative i det space og får lavet nogle rigtig seje ting. Det føles godt.

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det gode liv er, når jeg har en hverdag, jeg ikke overlever mig igennem, men at jeg faktisk nyder de ting, jeg skal og gør og nyder selskabet af de mennesker, jeg gør dem sammen med. Hvis jeg føler mig oven på som mor, har jeg ro og er glad i min familie. Hvis jeg er velforberedt og fri i min kreativitet, er jeg glad på jobbet. Og for mig er der ikke andet i livet.

lina rafn

Lina med sin mor – for et par år siden…

Job og familie – de to ting, er mit liv. Når de kører, er jeg rolig og lykkelig – så udlever jeg mit potentiale, jeg føler at jeg vokser, og den følelse er selve livet for mig.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Julegaver. Kedeligt som sådan, men jeg er tilfreds med de gaver, jeg har fundet til mine nærmeste. Jeg elsker at give gode gaver. I løbet af året, skriver jeg ned i en note, hvis jeg opdager, at den eller den faktisk godt kunne bruge det eller det. Så har jeg ikke blank skærm, når tiden kommer – så ved jeg, hvad jeg skal købe.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Øj, der er nogle stykker! Vi (altså Infernal) er jo fortsat meget ude og spille, og vi har haft nogle skønne ture hjem i tourbussen, hvor vi har et seriøst anlæg og lyseffekter og den bedste vibe, man kan finde. I dét rum, er der ikke nogen at imponere eller score – der er KUN skæg og ballade på en fuldstændig tryg og ret ego-fri måde.

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Jeg ELSKER det her. Det er overhovedet ikke nyt, men det får mig stadig til at græde af grin

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Tid alene. Jeg deler meget ud af min energi, og især efter jeg fik barn, kan jeg mærke behovet for at være alene og trække min energi hjem og ind. Når jeg træner, er det nærmest meditativt for mig, for al fokus er rettet på mig selv, min krop, mit åndedræt – og det har jeg enormt brug for.

lina rafn

Fra Instagram

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?

Vi skal have mindre grådighed. Idéen om, at vi er nødt til at rage til os er forfærdeligt destruktiv – for os som individer, for fællesskabet og for planeten.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Den har det forbavsende godt. Min kæreste og jeg har været sammen i 20 år nu, og jeg synes stadig, han er møglækker, og han er god for mig. Og glad for mig. Så er man altså privilegeret.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?

Næh. Der blev jeg lige helt blank. Ret beset, ligger skønheden jo i øjet, der ser. Og hvis du er udhvilet, ser du med friske øjne og alt tager sig bedre ud. Så gå tidligt i seng. Så er alt flottere i morgen.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– For nylig overskred jeg en personlig grænse da jeg stillede op og lavede “Komiker for en Aften”. Men billedet her, siger alt om hvorfor. Torben Chris og jeg har været gode venner i mange år, og nu fik vi en mulighed for at arbejde sammen. Dermed fik vi set hinanden – for jeg gør mig ikke i “venner”. Der er arbejde og familie. Men KORS, vi hyggede os! Og det synes jeg godt, man kan se.

lina rafn

Fra telefonen…

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– At lykken er et valg. Det går op og ned – selvfølgelig. Men det er op til os selv, om vi lader os suge ned i hullet. Ved sorg, skal man selvfølgelig overgive sig til den for en stund – men nedtrykthed kan også blive en vane. En default-tilstand af mismod, som retfærdiggøres af det ene eller det andet.

Man kan altid finde noget at ha’ nedtur over. Men man kan også altid finde noget at ha optur over. Valget er frit.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Jeg er altid af finde på Insta og Facebook. Jeg hedder Lina Rafn begge steder. Og så er der selvfølgelig Infernal – som hedder InfernalWorld både på Insta og på Facebook. På mine ”egne” profiler er det meget mode og TV. På Infernal, er alt det sjove. Det rock’n’roll’ede, upolerede mig. Jeg dukker sikkert også op i noget mere TV, og lur mig om ikke, vi tager på Tour igen i 2019…

lina rafn

På tour…

Hvem er Lina Rafn?
42 år, vokset op i Herlev. Dyrkede eliteidræt som både svømmer og turneringsdanser som barn, dansede professionelt fra jeg var 16 til vi startede Infernal i 1997. Musikken har været essensen af mit liv siden.

Er du til mere Feel-good? Forståeligt. Læs de andre interviews på My-Pleasure.dk her

Her er My-Pleasure.dk og Facebook

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk