Home Kort - men godt Feel-good Stafetten med Camilla Thorup – om birkesaft, støv og at være til låns

Feel-good Stafetten med Camilla Thorup – om birkesaft, støv og at være til låns

by Nicolai Klingenberg

Feel-good Stafetten blev sendt videre og er nu havnet hos en billedkunstner. Hun hedder Camilla Thorup. På spørgefronten er alt, som det plejer at være – men svarene er heldigvis nye. Og så giver de dig – og mig – lidt at tænke over. Rigtig god fornøjelse!

Camilla Thorup
Dagens kvinde: Camilla Thorup. Hun er billedkunstner.

Camilla – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Lige nu arbejder jeg på en keramisk skulptur. Det er en menneskefigur, der skal ligge på ryggen i den park, som omgiver udstillingsstedet Gammelgaard. Den har et hul i maven, og gennem det hul planter jeg et træ i jorden under figuren, sådan at træets stamme vokser op gennem figurens mave. Samtidig med at skulpturen peger på livets naturlige forfald og forgængelighed, viser den også meget konkret overgangen til noget nyt. Det er ret spændende at være i gang med.

Camilla Thorup
Skulptur under opsejling

Og hvad er det gode liv for dig?
– Det gode liv er først og fremmest at være omgivet af gode mennesker. Men som billedkunstner har jeg også hele tiden kunst i hovedet. Så når der en gang imellem opstår en sammensmeltning mellem mit familieliv og den kunst, jeg arbejder med, så føles det som et rigtig godt liv. Det kan være, når min familie og jeg kombinerer en udstillingsåbning med en familietur, hvis familien tager med på sommerhøjskole, når jeg underviser, eller når min datter synes, det er sjovt at stå model til en af de skulpturer, jeg er i gang med at modellere. 

Camilla Thorup
Min datter står model til en af mine skulpturer, her under et arbejdsophold på Statens Værksteder for kunst.

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Det har jeg på ler og værktøj i Cerama. Det er en forretning i Hvidovre, der er specialiseret i alt, der har med keramik at gøre.

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Det må være en festlig fernisering i Koldinggade 12, som er et udstillingssted på Østerbro i København. Stedet har jeg sammen med tre gode kollegaer. Her arrangerer vi forskellige udstillinger. Hver udstilling åbner med en fernisering, hvor alle er velkomne – og en gang imellem udvikler det sig til en fest i det lille udstillingslokale. 

Koldinggade 12
En fernisering på udstillingsstedet Koldinggade 12

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Det bliver et lille slapstick lignende klip. Det er altid sjovt, når folk falder på halen eller mister fodfæstet. Især er jeg glad for kvindes ankel-skridt et par minutter inde i klippet.

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?

Bedsteforældre. De er en gave, når man får børn og et par stykker mere af den slags, kunne jeg godt ønske mig.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?
– Støv, lus og vasketøj.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Det går fint, jeg føler mig heldig at have en mand og tre børn at dele tilværelsen med.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Det er bare at slå øjnene op. Orienter dig på din vej, se hvordan skygger falder på et gardin, og nyd din nabos elegante gangart. Min umiddelbare tilgang til livet er visuel. Et mere generelt bud er at skærpe sanserne; se, smag, duft, lyt og mærk livet.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Det er et lille hus, som min far har bygget i en trækrone. Træet står i Småland på den grund, hvor jeg har en ødegård, og jeg elsker at sidde oppe i huset og kigge ud over de svenske skove.

Camilla Thorup
Hus i træ. I Sverige…

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– Vi er her til låns, livet skal leves, indtil døden indtræffer. Brug døden som en drivkraft til at leve, så tristhed og unødvendige konflikter minimeres. Døden kan sætte livsglæden i perspektiv og er et middel til at blive mere levende i livet.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Det kan man hos ses hos Galleri Specta her som sælger mine værker. Selv er jeg til stede i Koldinggade12, når vi afholder ferniseringer (se her). Hvis man er nysgerrig på min praksis, kan man se et interview her:

Ellers kan man følge med på Instagram her

Camilla Thorup
Keramikskulptur ”Tre-på-linie” 37x40x9 cm

Hvem er Camilla Thorup?
Billedkunstner, der laver maleri og skulptur. Desuden er jeg søster, datter, mor til tre vidunderbørn og danner par med Philip, der er far til vores fælles afkom. Herudover er jeg Sverige-entusiast, hvor jeg holder af at gå off-grid, mens jeg fisker, laver snobrød og drikker birketræssaft med en mobil i hånden.

Camilla Thorup
Keramikskulptur ”Skrædderstilling” 28cm

Missede du den sidste omgang Feel-good med Anne Torpe, kan du få den her

Du kan suse over på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.