Home Pindemadder Hip hip hurra for Breitling

Hip hip hurra for Breitling

by Nicolai Klingenberg

125 år lyder af meget, men i urverdenen er det ikke nogen sensation. Til gengæld er det en sensation, når man lancerer sit helt eget inhouse urværk, og det er netop, hvad Breitling har gjort i år. Selv samme år som firmaet fylder 125 år.

Rød auris - eller rødguld - fra kasse til lænke. Maskulint og lækkert. + 200.000 kroner i øvrigt.

Rød auris - eller rødguld - fra kasse til lænke. Maskulint og lækkert. + 200.000 kroner i øvrigt.

Værket hedder B01, og inden jeg roder mig ud i noget stærk kompliceret og nørderi af horologisk karakter, som jeg i øvrigt ikke er helt og aldeles hjemme i, så blev både værk og jubilæum fejret her til aften og eftermiddag i det indre København – nærmere bestemt på Victor’s Garage som er Café Victors forholdsvis nye selskabslokaler.

Victor's Garage bød branchefolk, kendere, kunder og samlere velkommen til den store dag.

Victor's Garage bød branchefolk, kendere, kunder og samlere velkommen til den store dag.

B01 er Breitlings første selvproducerede kronograf værk, og værket består af 346 dele, der har ført til en fornem gang reserve (tiden uret kan ligge, inden det skal rystes i gang eller trækkes op) på 70 timer. Det har taget en håndfuld år og ganske givet mere end ti håndfulde millioner at udvikle værket, men prestige i branchen er til gengæld også sikret herefter.

Det nye værk - B01 - i flere forskellige indpakninger. Og med en lille smule genskær.

Det nye værk - B01 - i flere forskellige indpakninger. Og med en lille smule genskær.

Breitling for Bentley - tæt på fem centimeter i diameter. Jeg kan dog ikke vurdere, om det er forkert at købe denne model, hvis man ikke kører Bentley.

Breitling for Bentley - tæt på fem centimeter i diameter. Jeg kan dog ikke vurdere, om det er forkert at købe denne model, hvis man ikke kører Bentley.

En Breitling for Bentley igen-igen - denne gang på arm. Størrelsen ligger ikke langt fra en Marie Kiks.

En Breitling for Bentley igen-igen - denne gang på arm. Størrelsen ligger ikke langt fra en Marie Kiks.

Værket leveres i flere forskellige indpakninger såsom stål, guld og rødguld og med remme i ”kroko”, stål, guld og rødguld. Efterspørgselen er stor – også i Danmark – og selvom jeg (endnu) ikke ejer et Breitling, er der noget lokkende over de svært maskuline modeller. Om det skal være en gammel sag, en Bretiling for Bentley eller noget tredje, skal jeg ikke kunne sige. Det er netop det, der gør urverdenen fascinerende – man lærer konstant, opdager nye såvel som gamle modeller, man bliver forelsket, begynder at researche og måske en dag tikker der endnu et ur ind i samlingen.

B01 med ædelsten, perlemor og krokorem.

B01 med ædelsten, perlemor og krokorem.

Treenigheden er sluttet - mænd, ure og kvinder.

Treenigheden er sluttet - mænd, ure og kvinder.

Tak for opmærksomheden.

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk