Home Audi Audi TT: Fra konceptbil i 1994 til 3. generation i 2014

Audi TT: Fra konceptbil i 1994 til 3. generation i 2014

by Nicolai Klingenberg

Hvis du har været forbi din lokale Audi pusher, har du måske bemærket, at den nye Audi TT Coupé har fundet vej til Danmark, men vidste du, at der også kommer en åben frækkert? Den hedder Audi TT Roadster, og den lander ved siden af coupéen til marts. Og priserne er netop offentliggjort.

eg

Jeg synes, at den seneste model, som du ser her, er blevet væsentligt skarpere designet, men det særligt bagenden, der er genkendelig

Da jeg begyndte i 1.G i 1994 i Hellerup, rumsterede Audi med “noget nyt” på et designcenter i Californien. Dette nye blev til en konceptbil, som blev præsenteret året efter på motorshowet i Frankfurt. Interessen var stor, og derfor satte man et og andet i sving, der gjorde, at bilen blev en tilgængelig realitet i 1998. Jeg husker tydeligt bilen – jeg brød mig godt om den, designet var nyt, maskulint og svært tiltalende, men i 1998 tog jeg en 1-årig HH, og kombinationen af SU og et studiejob i ISO tillod ikke helt en udskrivning i denne kaliber.

En hvid Audi TT anno 2014

En hvid Audi TT anno 2014

Nå. I begyndelsen af året blev den nye TT præsenteret. Det er den tredje generation, og DNA’et er stadig genkendeligt. Man har selvsagt udviklet på et og andet, så bilen er tidssvarende – og prisvindende. Audi har blandt andet udviklet et særligt “virtual cockpit”, som er et digitalt kombiinstrument, som flytter al information hen til førerens synsfelt. Det lyder måske, som noget, man har set andre steder, men ikke desto mindste har den nye TT vundet Car Connectivity-prisen for systemet. Det blev sågar også til en pris for den bedste interiør innovation ved Automotive Interiors Expo Awards.

Ud at kør' med et luksuriøst interiør. Jeg kunne ikke lade være..

Ud at kør’ med et luksuriøst interiør. Jeg kunne ikke lade være..

Der er stadig plads til to i vognen, og vælger du den åbne, skal du vide, at bagagerummet ikke skulle mindre, når taget er foldet ned. Omend det ikke er enormt, så rummer det 280 liter, mens tag-nedklapningen kan ske ved hastigheder på op til 50 kilometer i timen. Processen tager i øvrigt ti sekunder. Audi har også udviklet en særlig ny støjdæmpende isolering i kalechen, som giver mere ro i kabinen.

Roadsteren anno 2014

Roadsteren anno 2014

Og når nu vi lige var omkring konceptbiler, så har Audi lavet et konceptbarn på det oprindelige TT koncept. Navnet erAudi TT Sportback, og om den sag bliver til noget, ved jeg ikke. Personligt havde jeg nok valgt en af de andre coupéer, som firmaet med de fire ringe har i sortimentet, men et foto skal du ikke snydes for.

Konceptslæden

Konceptslæden

Basisprisen for den nye TT Coupé, som har en 2.0 TFSI motor med 230 hk er 707.000 kroner. Er du til mere kraft er du dermed til en TTS Coupé med 310 hk – og her skal du bladre 948.000 kroner af. Vil du have vind i håret, skal du kigge efter en TT Roadster, og her bliver basisprisen for 2.0 TFSI 777.000 kroner. Den kvikkere TTS Roadster kommer til at koste fra 1.009.000 kroner. 

Du slipper gratis ind på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.