Home Audi Den nye Audi Q7 – en succesfuld Nupo-kur og masser af gadgets

Den nye Audi Q7 – en succesfuld Nupo-kur og masser af gadgets

by Nicolai Klingenberg

Der har netop været tæppeløft på den nye Audi Q7. Hvor? På motorshowet i Detroit. Men kan man overhovedet tillade sig at køre en stor SUV anno 2014? Og hvad er det nu for noget gadget-værk, der er i spil? Det skal jeg fortælle dig.

Audi Q7. Den nye.

Audi Q7. Den nye.

For et par år siden, var jeg i Stockholm, hvor jeg besøgte et par gode venner, som holdt en herlig komsammen. Her kom jeg i snak med en professor af en art – som jeg husker det, så var han en af de tunge drenge på klimafronten. Vi talte frem og tilbage, og jeg blev klogere. For eksempel kunne han berette, at hvis alle skiftede vogntøjet ud med mindre benzintørstige biler, så ville det kunne ses på Co2 udledningen. Men ikke al verden i det store billede. Og det var ikke blandt bilerne, at man for alvor skulle sætte ind. Tværtimod mindes jeg. Men al forbedring tæller vel i det store billede, og man har da i den grad oppet sig hos Audi. Oppe sig ved at minimere brændstofforbruget. Den nye Audi Q7 forbruger 28 % mindre benzin end forgængeren, og hælder du diesel på dyret, er forbruget reduceret med 23 %. Det er herlig fakta for portemonnæen. Disse fakta skal ses som resultatet af ingeniørenes arbejde udi motorer og en reduceret vægt på 325 kilo.

Bilen er skrumpet en lille smule, men spørger du mig, så er den langt mere klædelig og harmonisk anno 2015

Bilen er skrumpet en lille smule, men spørger du mig, så er den langt mere klædelig og harmonisk anno 2015

For man så en sløv slæde? Ikke i min bog. 6,1 sekunder tager det at ramme 100 kilometer i timen, hvis du har en benzinmotor på 3,0 liter med 333 hestekræfter, og det tager 6,3 sekunder med en 3,0 TDI dieselmotor. Sidstnævnte kører i øvrigt 17,5 kilometer på en liter brændstof ved blandet kørsel. Det er en hel del i min kilometerbog. Man lover desuden, at Q7’eren er klassens mest rummelige – og det på trods af, at de ydre rammer er skrumpet en smule siden forgængeren.

Instrumenteringen er et kapitel for sig, og du har mulighed for at vælge, hvad du vil se, hvor meget det skal fylde - og en hel del mere faktisk

Instrumenteringen er et kapitel for sig, og du har mulighed for at vælge, hvad du vil se, hvor meget det skal fylde – og en hel del mere faktisk

Så var det noget med gadgets? I den grad. Vognen er ekviperet med Audi virtual cockpit, som jeg fik en form for forsmag på, da jeg var på tur i Audis seneste A8. Forvent blandt andet en touch pad til dig, der ikke vil rulle eller pege – i stedet bruger du din finger som pen og skriver for eksempel et par bogstaver for en given adresse i en given by. Det er kvikt. Og det er nemt at have med at gøre. Da der er tale om et omsiggribende system, skal du dog vide, at der er mange features i spil, som tager tid at lære. Du får en forsmag herunder.

 

Der er i øvrigt også mulighed for at lade bagsædepassagerne nyde godt af teknologien via en eller to særlige Audi tablets på 10,1 tommer. Der er ikke tale som sådan en sekunda løsning, hvor du monterer apparaturerne med velcrobånd, og det loves ligeledes, at der er styr på sikkerhed ved en – gud forbyde det – kollision. De herlige skærme opererer via wifi og har adgang til radio, navigation, musik og andet godt. Man kan selvfølgelig også bare slukke elektronikken og nyde en biltur på bagsædet.

Bagsæde-underholdning

Bagsæde-underholdning

Audi har også udviklet særlige lydsystemer med 3D lyd, og Audi Q7 er i øvrigt også udsrustet med smartphone-integration af Google Android Auto og Apple Carplay som en af de første biler i verden. 3D lyden kan leveres via BOSE eller B&O og beskrives således: I forbindelse med 3D-lyden oplever lytteren også den rumlige højde, og det akustiske indtryk er takket være den tredje dimension endnu mere klart og fascinerende. Denne fuldendte lydoplevelse sætter nye standarder for musiknydelse i bilen og får premiere i 2015 i den nye Audi Q7.

En del af 3D lydkonceptet

En del af 3D lydkonceptet

Skulle jeg selv rulle rundt i en Q7, ville jeg garantere dig, at bagagerummet som minimum ville blive udrustet med en fiskestang, lidt grej, et par støvler og en grill to go samt en kørekop, men det er en anden historie. Q7

Tilsæt den famøse fiskestang...

Tilsæt den famøse fiskestang…

Få et flot brændstofforbrug på My Pleasures Facebook side her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk