Home Automobiler Bond bilen Lotus Esprit S1 genopstår som Lotus Evora Sport 410

Bond bilen Lotus Esprit S1 genopstår som Lotus Evora Sport 410

by Nicolai Klingenberg

Hvis du husker James Bond filmen “The Spy Who Loved Me”, så husker du garanteret også den legendariske hvide frækkert fra Lotus. Dengang hed bilen Lotus Esprit S1 – og i 2017 hylder man den model med en ny og limiteret sag; nemlig Lotus Evora Sport 410.

Deng gamle Lotus Esprit S1

Det er i nemlig i år 40 år siden, at den famøse filmscene præsenterende sig på det hvide lærred – og tog biografgængere, gadgetfreaks, biltosser og Bonds medkørende yndighed med storm. Se selv herunder.

Den nye Lotus Evora Sport 410 blev præsenteret tilbage i oktober 2016, og Lotus selv lover, at de der så vognen først blev ganske imponerede, og du skal da også være ganske kvik, hvis du kunne tænke dig et eksemplar, for bilen er limiteret til 150 stykker.

Lotus Evora Sport 410 – det er den nye…

Det handler ikke kun om at hylde den gamle vogn, for den ny kan fint følge med nutidens superbiler – forvent 410 hestekræfter i en bil, der kun vejer 1.280 kilo. Det giver en nul-til-100-kilometer-i-timen-tid på 3,9 sekunder. Mig bekendt har Lotus alle dage haft ryet som dem, der laver hurtige, lette og lidt mindre biler. Motoren er en V6 sag på 3,5 liter og turbo, som skulle udmærke sig glimrende til kørsel på både bane og vej.

Kvik? I den grad.

Den administrerende direktør hos Lotus, Jean-Marc Gales, understreger, at den nye vogn så absolut skal ses som en hyldest til “Bond-bilen”, og det ses også “derinde”, hvor vi finder en flot brug af skotskternet beklædning samt en rød tråd (bogstavelig talt) i det Alcantara beklædte instrument bord.

“Skotsk”

Det her vækker minder til fortiden – og ikke kun in Lotus regi

 

Hos Lotus er man i øvrigt ganske tilfredse med, at 25 % af kunderne på en eller anden vis vælger at personliggøre deres nyindkøbte biler – det gælder nok detaljer ude såvel som inde.

Sæt dit navn på knoppen

Hvis ret skal være ret, så synes jeg fint, at den nye hyldestvogn godt kunne have noget noget mere kantet og skarp i sit design, når nu Lotus Evora Sport 410 er tænkt som en direkte hyldest til den gamle Bond-sag.

Facebook

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk