Home Automobiler Rolls-Royce Cullinan – når det skal være mere end heftigt

Rolls-Royce Cullinan – når det skal være mere end heftigt

by Nicolai Klingenberg

Et kig på Rolls-Royce Cullinan

Her skal det handle om noget af det mere voldsomme, jeg har set længe. Og har du din daglige gang i gadebilledet, så har du nok erfaret, at der efterhånden er ganske mange SUV’er på vejene – også dem, der gerne vil være det. Til gengæld skal du ikke være så sikker på at se ret mange af den nye Rolls-Royce Cullinan, for jeg kan forsikre dig om, at prisen bliver høj.

Rolls-Royce Cullinan

Der er den: Rolls-Royce Cullinan

Nuvel. Cullinan er ikke blot navnet på den nye SUV fra Rolls-Royce, men også navnet på den største diamant, man nogensinde har fundet. Så er stilen lagt. Det er sgu lidt taggy, hvis du spørger mig.

Rolls-Royce Cullinan

Rundt i svinget

Til gengæld er det ganske gennemført, at Rolls-Royce har samarbejdet med National Geographic, da man ville bevise, at den nye SUV er designet til at kunne klare alle landskaber. Dermed blev en Cullinan sendt på en 19.312 kilometer lang køretur, hvor vognen blandt andet kom gennem det skotske højland til arabiske ørkener, østrigske bjerge og amerikanske landskaber.

Rolls-Royce Cullinan

Kravle, kravle…

Rolls-Royce Cullinan

Måske i Amerika….

Her er på den sidste del af den lange rejse…

Hvis du åbner kølerhjelmen, finder du dog hverken diamanter eller guld, men en V12 motor på 6,75 liter med bi-turbo. Der er ikke så meget anden fakta til rådighed for tiden, men en Rolls-Royce er enslydende med luksus galore, hvorfor du nemt kan forvente tung læderkabine, sublim lyd fra et angiveligt gennemført infotainment-system, men også masser af komfort og ditto ældeltræ.

Rolls-Royce Cullinan

Herlige lyse detaljer…

Rolls-Royce Cullinan

Og mørke

Jeg har en gang oplevet at køre i en Roll-Royce – vistnok en Phantom – og jeg skal love for, at det var en komfortabel rejse, omend den kun var på et par kilometer.

Rolls-Royce selv beskriver deres køreegenskaber som en “Magic Carpet Ride”, og det passer faktisk. Ingen bump, ingen rysten og rumlen – bare afsted. Svævende. Nogle vil sågar mene over andre på kørebanen.

Finurlige detaljer? Det kan du tro. Man har gjort det muligt at åbne bagsmækken, for herefter at trække en sæderække ud, så man kan sidde og nyde livet over jorden. Hvorfor ved jeg ikke, men man har måske kigget til campisterne under udviklingen.

Rolls-Royce Cullinan

Friluftslivet er nu alle tiders…

Derudover får du selvsagt mulighed for at rumstere med tablets på bagsæderne, hvilket måske kan være overflødigt, når du brager gennem en ørken, men mulighederne er der. Og når arbejdet er færdiggjort, kan du skåle i noget mousserende fra Frankrig eller noget vodka fra Rusland…

Plads til tre…

Rolls-Royce Cullinan

En på opleveren…

Det er selvsagt også muligt at gøre bilen endnu mere egoistisk, men bevare rummeligheden – måske ikke overfor andre, men for din familie. Tre bagsædepladser kan således blive til to, så man ikke skal sidde for trangt bagi.

Rolls-Royce Cullinan

Plads til to…

Glad for biler? Find flere artikler om sådanne på My-Pleasure.dk her
Rolls-Royce Cullinan

På gensyn…

Facebook her

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk