Home Kort - men godt Feel-good stafetten med Søren Hørlyk – Jeg når længere ved ikke at prøve

Feel-good stafetten med Søren Hørlyk – Jeg når længere ved ikke at prøve

by Nicolai Klingenberg

Det gode liv med Søren Hørlyk (og lidt om de mindre gode sider)

Feel-good stafetten er retur, og denne gang skal vi læse svar fra Søren Hørlyk. Han arbejder med tekst, har købt et polsk vinyl-repetoire og en Nilfisk støvsuger. Men det handler om meget mere end at købe. Heldigvis. Forvent en flot tilgang til livets mange facetter.

Søren Hørlyk

Søren kigger ned.

Søren – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Om morgenen vågner jeg af, at min søn rusker sin tremmeseng. Jeg kigger sjældent på klokken, når jeg hører ham, jeg lytter bare lidt. Jeg holder meget af selvforglemmelsen i at tage ham op, kramme ham, skifte ham og koge havregrød til ham, mens han bider mig i læggen. Lidt efter sidder vi sammen ved morgenbordet – han med havregrøden og jeg med kaffe. Jeg får først en idé om, hvad klokken er, når min kæreste kysser os farvel. Den stund har en enorm uforpligtende langsomhed over sig. Det handler ikke om mig, det handler nødvendigvis heller ikke om min søn. Det handler mere om at være til.

Og hvad er det gode liv for dig?
– At finde det ekstraordinære i hverdagen. Typisk manifesteret som mellemmenneskelighed. Jeg er nogle gange lidt for opmærksom på, hvad der sker imellem mennesker, særligt når jeg selv er involveret. Men jeg holder meget af, når vi tør udvise hinanden skrøbelighed. At turde være akavet, kernesøgende og generøs med sig selv – det har for mig en stor værdi og mening. Så alt i alt soler jeg mig lidt i de små glimt af lykke og absurditeter, som vi alle hver dag udsætter hinanden for.

Søren Hørløk

Dagens Søren. Fotoet historie lyder: “En ven, der er fotograf manglede akut en model til nogle hospitals-billeder, og jeg var tilfældigvis i nærheden. Så vi tog bare nogle hygge-billeder. Men tænker billedet vil gøre det godt under tekstbloggen med at sole sig i “hverdagens absurditeter”.”
Foto: Morten Lasskogen

Hvad har du sidst spenderet i omegnen af en tusindlap på?
– Jeg bestilte alt fra det polske band Riverside, da de genudgav et udvalg af deres albums på vinyl. Det er i den progressive rock-ende, men de laver nogle smukke lydlandskaber, som er fantastiske at drukne sig selv i. Giv det et lyt her:

 

Ellers må det være en Nilfisk støvsuger med ekstra sugeevne.


Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Min egen fødselsdag. Selv om det er min fødselsdag, bliver jeg altid enormt benovet over at modtage gaver – sådan med en barnlig taknemmelighed. Det varmer mig meget. Jo, så prøvede jeg at spille Settlers for første gang for nogle uger siden. Det gik lige i konkurrence-blodet. Som du kan høre, så har jeg ikke de vilde festlige udskejelser for tiden.

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Et af mine yndlingscitater er Charles Bukowskis gravsten, hvor der står ”Don’t try”. Det synes jeg er en livsbekræftende linie. Jeg oplever, vi prøver for meget – nogle gange så meget at selv intentionen kan klinge hult. Lad være at prøve at få en samtale op at stå, lad være at prøve at danse, lad være at prøve noget nyt – men ”gør” dit liv med fuldt hjerte og skid hul i pinligheder. Det er meget svært at leve efter, men jeg gør et forsøg. Jeg elsker når folk omkring mig, står ved sig selv, uden det hverken er pleasende, eller korrumperet af f.eks. tidsånd eller normidealer om, hvordan vi bør leve.

Søren Hørlyk

Don’t try


Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?

– Vi skal have færre lette stimulanser. iPhone, cigaretter, fastfood, hurtig sex, hurtige penge, og hvad der ellers kan tænde vores lillehjerne. Det er et gammelt mantra, men det holder stadig; vi skal ikke være bange for at kede os, og vi skal ikke være bange for at kede hinanden. Når en samtale går i stå, skal vi ikke famle efter en Smartphone, der kan bryde tavsheden. Tavshed kan enten være en ro eller et sammenstød mellem mennesker, der kalder på enten noget bestående eller noget nyt. Det er da vel meget godt at give lidt plads til.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?

Jeg kunne ikke ønske mig det mere varmt.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Læs Karl Ove Knausgaards ”Min Kamp 1-6”. Den satte liv i min hverdagstanker på en måde, jeg aldrig har oplevet før. Stor anbefaling.


Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Jeg har ikke nogle billeder på min telefon, men her et anonymt uddrag af min seneste SMS-korrespondance:

Søren: ”Lige et hurtigt dumt spørgsmål, du er ikke mere træt af mig end normalt, vel?”
Kristian: ”jeg har set nogle mennesker, og det har ikke været passende at snakke i telefon”.
Søren: ”Fint, og den her besked gør dig heller ikke træt?
Kristian: ”Lidt”.
Søren: ”OK”.
Kristian: ”Den næste gør nok”.
Søren: ”Jeg stopper”.
Kristian: ”Jo, der kom den”.
Søren: ”Hvad?”
Kristian: ”Trætheden”.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
– Utterslevmose på gåtur med familien, ved mit skrivebord hvor jeg kæmper med en skriveblokade (måske fordi jeg prøver), på min terasse hvor jeg lægger fliser, på min altan hvor jeg drikker hvidvin.

Søren Hørlyk

Søren på vej ud.


Hvem er Søren Hørlyk?

Søren Hørlyk er uddannet indenfor sprogpsykologi og litteraturvidenskab. Han arbejder som tekstforfatter hos Waimea Digital. Han ser altid sine egne fejl og de andres kvaliteter, hvilket muligvis er en kvalitet. Familiefar, der forsøger at få tingene til at hænge sammen i al distræthed. Har en stor kærlighed til sprog, litteratur og 80’er heavy metal.

Gik du glip af den sidste Feel-good stafet med Nina? Skidt pyt. Den venter lige her

Feel-good stafetten med Nina Bendixen aka Klimakysset

 

Facebook finder du her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk