Home Automobiler Rolls-Royce Cullinan Black Badge – en alt andet end folkelig SUV

Rolls-Royce Cullinan Black Badge – en alt andet end folkelig SUV

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Når man har skabt luksuriøse automobiler i over 100 år og er fra England, så skal man træde varsomt: Der skal værnes om historien, logoer og noget så lavpraktisk som en kølerfigur. I 2016 begyndte Rolls-Royce at pønse på at lave noget vildere, mere mystisk, heftigere – og nærmest magisk. Tiltaget blev døbt Black Badge – og blev en realitet. Senest model hedder Rolls-Royce Cullinan Black Badge.

Mine damer og herrer: Rolls-Royce Cullinan Black Badge

Netop nu er den tredje model rullet ud, og den hedder Roll-Royce Cullinan Black Badge – og måtte du være helt tosset med vældig heftige biler, som oser af overskud på alle tænkelige parametre (og egentlig lidt vel rigeligt, hvis du spørger mig), så er den model så absolut noget for dig.

Rolls-Royce Cullinan
Stjernehimmel og underholdning. Jeg kommer på en eller anden vis til at tænke på en russisk M/K med mange penge

6,75 liters V12 motor? Det kan du tro. Lakken er poleret ti gange for at give det helt rette look, og så ruller den på 22 tommer fælge. Det er voldsomt – og aldeles dekadent. Jeg er imponeret – men jeg er ikke den største tilhænger. Det er en tand for meget til min smag. Og så er det uopnåeligt. Man kan godt drømme om noget – men det gør jeg personligt ikke i det her tilfælde. Jeg er dog ellevild med den kompromisløse tilgang – og nogle af de tanker, der ligger bag.

Rolls-Royce Cullinan SUV
Når du åbner bagsmækken kan du i øvrigt folde et lille bord og to stole ud, hvis du vil have en rolig stund post parkering…

Vi snupper fluks en video, der er blanding af passion, science fiktion og hardcore fakta tilsat en mand i læderjakke. Det hele understreger, at Rolls-Royce Cullinan Black Badge er noget… ja, helt andet.

Alt er sort. Bogstaveligt talt. Du kan dog vælge at rumstere med indvendige farvedetaljer efter eget ønske, og jeg tvivler ikke et sekund på, at du vil føle dig underholdt, når du ruller med i en Rolls-Royce Cullinan. Jeg har en gang siddet på bagsædet i en Roll-Royce, og det er vel nok en af de mest komfortable køreture, jeg har nogensinde har oplevet.

Rolls-Royce Cullinan Black
“Du må godt styre…”

De 591 hestekræfter skal nok kunne levere en uforglemmelig køretur på daglig basis, og uanset hvor individuel du måtte ønske dig at være – og køre – så vil jeg antage, at Rolls-Royce nok skal kunne levere lige det ønsker – og ikke anede, du ønskede. Et særligt bespoke-departement er nemlig lydhør over for alle individuelle tanker og ønsker, du måtte have.

Rolls-Roycee
Afgang

Kommer vi til at se mange Roll-Royce Cullinan i Danmark? Det vil undre mig. Og derfor vil en Black Badge variant måske aldrig komme til at have fast base i nærtliggende fremtid. Jeg ville dog ingenlunde ryste på hovedet, hvis jeg så en – jeg vil sågar stoppe op kigge og lade mig fascinere. Sådan er det gerne med vilde ting.

rolls-royce interior
Tiden er uendelig

Er du mere til en lavere liggende Rolls-Royce, så se her

Facebook kan du se her

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk