Home Automobiler Rolls-Royce Phantom – et heftigt, dekadent og luksuriøst køretøj

Rolls-Royce Phantom – et heftigt, dekadent og luksuriøst køretøj

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Fandt du den seneste vogn i min seneste bilartikel for folkelig? Nuvel. Så løfter vi blot barren med den nye Rolls-Royce Phantom. Den kommer her og skulle til være til at få øje på…

Majestætligt

Den første Rolls-Royce Phantom kom til verdens, udvalgte veje i 1925, og sidenhen er generationerne blevet mere og mere luksuriøse og ekstravagante. Det samme gælder den seneste ottende generation, som du ser her – og den lilla variant er i øvrigt den længste. Målene? 5,98 meter i længden og to meter (og en centimeter) bred.

Popper du hood’en på den nye Phantom, vil du erfare, at den nye bil drives af en 6,75 liters V12 motor, som har 563 hestekræfter. Gearene? Otte styks og naturligvis automatiserede. Du rammer 100 kilometer i timen på 5,4 sekunder, og maskineriet er begrænset til at kunne køre 250 kilometer i timen.

Sikke en forførerplads

Man har i øvrigt anvendt 130 kilo materiale til at gøre bilen særdeles lydisoleret, hvorfor det nok primært er forbipasserende, der vil kunne høre motoren, omend den er blevet udtænkt til at være den mest stille bilmotor i verden.

V12

Baglygte

Rent teknisk er det også den mest avancerede model til dato; night vision, panoramakameraer, et hav af advarselssystemer samt WiFi hotspot og markedets efter sigende mest avancere head-up display. Forlygterne? De kan lyse vejen op 600 meter foran bilen… Vi ruller i øvrigt med 22 tommer fælge.

600 meter du…. Og store fælge

Flot grill. Tilsæt bøffer.

Jeg har svært ved at forestille mig nogen anden vogn, der skulle have et mere luksuriøs indre end den nye Rolls-Royce Phantom. Det er nærmest for meget, men på den anden side, er det vel også på tide at erhverve sig en bil med stjernehimmel og picnicborde. Det er også muligt at få sig en lur bagi, da sleeping seats er endnu en nyhed. Forvent desuden champagnekøler, glas samt whiskyglas og andre nødvendigheder, man kan have som bagsædepassager.

Benplads galore

Med opbevaring til ting og sager mellem sæderne

Lidt mere udefra? Det kan du tro.

Bagenden. Den er nem nok at kende…

Suicide-doors

Du kunne også tage et kig på denne artikel om en anden Rolls-Royce

Parker dit dollargrin på Facebook

 

 

 

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk