Home Kort - men godt Feel-good Stafetten med Mads Juul Munch – om Gud, mistro og lun postej

Feel-good Stafetten med Mads Juul Munch – om Gud, mistro og lun postej

by Nicolai Klingenberg

Feel-good Stafetten er retur, og denne gang er den havnet hos Mads Juul Munch. Han arbejder med tro, sorg, glæder og en mand, der er mange, som tror på, men de færreste har mødt. Endnu. Jeg begejstres ved hans svar og syn på tilværelsen, og jeg håber, det samme vil gøre sig gældende for dig.

præst Mads Juul Munch
Dagens sognepræst: Mads Juul Munch

Mads – hvad er det bedste, der foregår i din tilværelse for tiden?
– Det er uden tvivl at se min lille søn vokse og blive mere og mere sig selv. Han er godt over et år nu, og hver dag er ny med og for ham! Det er vidunderligt at se verden forfra med ham i hånden! Han er så stolt over de mindste ting, som bliver de største for mig.

Hvad er det gode liv for dig?
– Det gode liv er lørdage uden planer, som alligevel begynder på et museum med kaffe og kage, grin og smil og ender med en spontan middag med gode venner, musik og børnegrin. Det gode liv er en løbetur, inden huset vågner. At sidde stille om aftenen og læse, mens andre sover trygt. At tegne en tanke.

Hvad har du sidst spenderet en tusindlap på?
– En meget smuk og fin vise af Helene Stigel. Jeg købte den hos verdens bedste Trine og Anne-Marie i deres lille galleri – Lyrum, i Aarhus. Den står flot, og minder mig om gode mennesker.

Emily Gernild
Litografi af Emily Gernild

Hvilket nyligt minde af festlig karakter står særlig tydeligt?
– Min søns første fødselsdag! Det var særligt, fordi så mange af gæsterne selv kom med børn. Jeg er 30 nu, og det er så skønt at se, hvordan festerne bliver større og vokser sig anderledes, fordi festligheder skal fejres med så mange flere. Det er skønt!

Kunne du være venlig at vise os et Youtube klip, som du har moret dig kosteligt over talrige gange?
– Legendarisk klip, som de fleste måske allerede har set. Men hold nu, det er perfekt! The Office kan altid lyse en grå dag op.

Lad os se et foto fra din telefon, som hørmer af feel good, og fortæl os lidt om det.
– Hvad kunne et hjerte mere ønske sig? Bedre bliver det ikke! 

mads juul munch
Fra telefonen

Hvad vil du gerne have mere af i tilværelsen?
– Frokoster. Frokoster er klart det bedste måltid! Den slags med rug -og franskbrød, lun leverpostej – I ved, hvad jeg mener.

Og hvad skal vi have mindre af i tilværelsen for at få det endnu bedre?

Mistro og mistillid. Gå i stedet til verden og næsten med umiddelbarhed og nysgerrighed. Og ja, så venter der skuffelser, men de kan aldrig vinde over glæden ved at få en ny ven, være en til hjælp eller opleve noget for første gang. Så hellere blive skuffet, end gå til verden med forbehold.

Hvordan står det i øvrigt til med kærligheden?
– Mægtigt! Jeg er gift med Helene, og intet kunne være bedre.

Kunne du diske op med et herligt tip, der med lethed kan gøre hverdagen endnu mere flot?
– Køb kunst! Kunst er altid mere værd, end de penge du betaler! Køb litografier – af de dygtige nye kunstnere og af de prøvede ældre.

Litografi af Farshad Farzankia

Hvad bør enhver person huske på, hvis tilværelsen måtte vise sig fra en grå side?
– Se, nu er jeg et troende menneske, og jeg husker på, når jeg er trist til mode, at jeg aldrig er alene. Jeg ved, at Gud tror på mig – og på dig og på os alle sammen. Og så svinder mørket, og lyset kommer istedet.

Mads Juul Munch
Mads: “Gud er klokken allerede så meget?” Gud: “Ja.” Den fandt jeg – Nicolai – selv på.

Slutteligt – hvor kan man få jævnlige doser af dig?
Man kan følge med på Instagram her, eller man kan komme i en af mine kirker om søndagen.

Hvem er Mads Juul Munch:
Jeg er sognepræst, far, ægtemand, ven, salmedigter. Jeg forsøger at gøre mig umage. Jeg læser meget. Løber en del. Øver mig i at synge. Jeg holder af vinter og af sommer lige meget men på to forskellige måder.

Læste du ikke den sidste Feel-good stafet med Natasja Crone? Den ligger her

Et venligt fora på Facebook findes her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk