Home Automobiler BMW 507 Roadster – bliv kørende som Elvis med en fra-pris på 13 millioner kroner

BMW 507 Roadster – bliv kørende som Elvis med en fra-pris på 13 millioner kroner

by Nicolai Klingenberg

Da min far var 10 år gammel, rullede denne BMW 507 Roadster ud fra den tyske bilfabrik, og det blev i alt til 252 eksemplarer. Kun 34 af disse røg til Amerika, og dagens bil er en af disse 34. Kan du lide motortal? Så vil du angiveligt begejstres ved det faktum, at denne BMW 507 Roadster fra 1958 har en V8 motor…

Bmw 507 Roadster
Dagens automobil fra ultimo 1950’erne: Bmw 507 Roadster. Fotos i denne artikel: Tim Scott

Faktisk var BMW’s ry dengang relateret til de mere økonomisk, fornuftige biler såsom den lille Isetta, men man ville gerne have et andet ry – og en ny identitet. Derfor blev BMW 507 Roadster en realitet. Der blev klappet world-wide af 507’eren, og det skyldtes blandt andet, at modellen havde en letvægterkarosse af aluminium med et smukt design, mens teknikken begejstrede grundet en firetrins synkromesh gearkasse og opgraderet affjedring.

BMW 507 Roadster
Sikke et bagparti
bmw 507
Ud i det grønne…

Vidste du i øvrigt, at Elvis Presley også havde en BMW 507 Roadster? Det anede jeg heller ikke, men det fortæller RM Sotheby’s, og det er netop dem, der skal have vognen på auktion i Paris til februar.

Netop denne BMW 507 Roadster er blevet restaureret for nylig, hvor man blandt andet har opdateret dashboardet og flyttet rundt på benzintanken for at give mere plads i kabinen og til det kalechen.

Faktisk afmonterede man et panel ved handskerummet, som er gemt til side, da panelet havde fået en flot autograf, som man mener tilhører Albrecht Goertz, som i sin tid designede bilen. Ligheden og kendskabet til signaturen er nemlig blevet sammenlignet med selv samme Albrechts underskrift, som var at finde på et visitkort.

BMW 507 Roadster
En designer signatur.

Vurderingen 1.750.000-2.250.000 euro – eller fra 13 millioner kroner og opefter. Jeg springer over denne gang, men du kan byde til Paris auktionen. Der er mere information her

Der findes mere auto-stof på My-Pleasure.dk her

Fire gear på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk