Home VW Se, hvad jeg så – en Lotus Elan +2 årgang 1968

Se, hvad jeg så – en Lotus Elan +2 årgang 1968

by Nicolai Klingenberg

Sidder du af og til og spekulerer over, om det kunne være noget med en old timer eller en vintagevogn? Så forstår jeg dig godt. Selvom jeg lod min gamle Porsche 912 skifte hænder, så falder jeg stadig for den romantiske tanke om at have noget ældre, der kan bruges til at tilbagelægge talrige kilometer i på snoede landeveje med kørehandsker på hænderne og en raffi solbrille på snudetippen. Et godt bud på sådan en vintage vogn kan blive din – navnet er Lotus Elan +2, og den ser vi nærmere på i dag.

Den er gul, har klaplygter er fra 1968, og så hedder den Lotus Elan +2

Jeg ved ikke al verden om Lotus, men jeg har interviewet en Lotus ejer tidligere – det link får du sidst i skrivelsen. Til gengæld ved jeg, at der noget, der rørte sig indeni mig, da jeg blev hevet ud for at se på bilen. Blot for syns skyld – men sikke et syn.

King of the road? Muligvis – den oser i min verden af charme og god lir.

Forvent lædersæder, detaljer i træ, letvægter rat i alu og ikke mindst et par klaplygter anno 1968, der i den grad vakte begejstring hos undertegnede. Derudover en letvægter “karosse”, der måske kunne stå smukkere i lakken, men hvem ser det, når musikken spiller og smilet breder sig fra øre til øre…

Interiør fra de sene 60’ere i ganske fin stand. Og rigelig med træ.

Dertil findes der bagsæder og en mindre sexet (men god at have) nyinstalleret startermotor. Jeg har ikke haft lejlighed til at prøvekøre vognen, men til gengæld blev den startet, da jeg lurede på den, og den føromtalte startermotor af nyere karakter leverede et pragtarbejde: Vognen sprang i gang.

Jeg skal beklage de knap så gode billeder, der blev taget i en ruf og med telefonen. Der findes flere billeder og ditto informationer her, da vognen er på auktion hos Lauritz.com. Du kan oven i købet byde på vognen lige her <—

—————

Vidste du, at der er lavet et interview med en Lotus ejer her på siden? Det ligger lige her <—

You may also like

2 comments

Hr Casper Bonde Jensen 18. juli 2012 - 12:53

Heh, pudsigt. Jeg så den faktisk på Lauritz for et par dage siden, og blev lidt småforelsket… Hvis jeg bare lige havde 120 kilo, jeg skulle smide 😉
Det er en smuk maskine

Reply
Anonym 19. juli 2012 - 07:18

Der er nu noget over gamle biiler, man ikke ser hver dag. 🙂

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk