Home Automobiler ViaRetro.com – her kan du finde din næste liebhavervogn

ViaRetro.com – her kan du finde din næste liebhavervogn

by Nicolai Klingenberg

Årstiden hørmer af det gode liv: Rosé mig her og der, lyst aftener og nætter, solbriller, korte rør og ikke mindst et gadebillede, der er præget af liebhavervogne. Dagen i dag handler om et dansk site – ViaRetro.com – som har talrige artikler om ældre vogne. Forvent også video. Et forum. Og måske vigtigst af alt: Et rubrikmarked med skønne biler! Vi lægger ud med en Fiat Dino…

Fiat Dino 2400

Fiat Dino 2400

Omend der er tale om en dot.com adresse på internettet, så er manden bag – Claus Ebberfeld – pæredansk. Han har skrevet side op og ned (den slags holder jeg også selv meget af), og det handler om biler – af ældre dato. Jeg har også interviewet Claus om hans passion. Den artikel kan du i øvrigt genopleve her.

Lea Francis

Lea Francis

Du finder biler fra talrige årtier – og lande. Og er du til noget, man måske ikke ser dagligt, så kunne nedenstående Mazda 121 Landau, måske være noget? Ejeren kender jeg i øvrigt – og kan nemt sige god for ham. Og nej – der er ikke kick-back i spil på et muligt salg af vognen, som denne artikel eventuelt kunne bidrage til.

Mazda 121 Landau

Mazda 121 Landau

En af mine egne favoritter fra siden? Det er en tysker. En Merceres. Cabriolet. Model 450 SL. Tilsæt sen halvfjerser eller primo firser musik på spillen, sæt gearet i Drive og rul ud. Og stop ikke før tanken er tom.

Mercedes 450 SL

Mercedes 450 SL

En Aston Martin figurerer højt på min liste over drømmevogne. Ny som gammel. Service? Det fænomen lader vi passe sig selv. Det er vist en del af charmen, påstås det.

ASTON MARTIN V8 Serie 3 LHD

ASTON MARTIN V8 Serie 3 LHD

Omend det ikke var en Stag, så havde min far en Triumph som ung. En Spitfire. Den blev omtalt som en “sportsbil”, og han var ikke bleg for at låne den ud til min mor. At datidens mekanik var mindre sikker i dag, vidner en episode på Strandvejen om, hvor jeg stod på gulvet i en kurv en kold vinterdag, da min mor kørte ærinder i bilen. Et isslag havde ikke meldt sin ankomst, hvilket tog fusen på min mor. En ufrivillig 360 graders rotation var resultatet, men ingen skade skete. Og jeg har det aldeles udmærket i dag. Min mor ligeså i øvrigt.

Triumph Stag MK 2 V8

Vi smutter lige til et pausefoto, som jeg ikke har noget personligt forhold til. Begejstringen kan du dog ikke tage fra mig. Værsko: En Autstin Healey.

Austin Healey

Austin Healey

ViaRetro er og bliver passion. Og selvom det nuværende site så det spæde december-lys ultimo 2012, så er der nok at komme efter. Gå på opdagelse, og bliv inspireret! Falder du over en af vognene og bliver den din, står jeg klar med et interview.

Besøg ViaRetro.com her


 

You may also like

2 comments

Søren Navntoft 18. juni 2013 - 14:56

Nikolai, vi takker for den fine omtale her på siden.

Jeg vil gerne fremhæve, at vi hver lørdag på ViaRETRO har et underfundigt magasin-lignende udgivelse. Vi kalder det Lørdags Matiné og det handler naturligvis om klassiske biler og sager omkring dette emne.

Med venlig hilsen

Søren Navntoft
ViaRETRO

Reply
Claes Karsten Falkentoft 23. juni 2013 - 00:19

– og i øvrigt kan flere af de omtalte biler, og mange andre, nydes på Arne Jacobsen tanken på Kystvejen(Olivers) fra klokken 10:00 til 12:00 om lørdagen. Desuden på Toldboden på Østerbro fra klokken 18:00 om Tirsdagen.

Vi ses!

Claes

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk