Home RejserGO Traveling Safari på business class – en artikel fra Go Traveling

Safari på business class – en artikel fra Go Traveling

by Nicolai Klingenberg

Jeg har skrevet et par sager for rejsemagasinet Go Traveling, og det gør, at jeg får tilbudt artikler fra magasinet fra tid til anden. Det er blevet til sådan en dag i dag. Det handler om Richard Bransons camp i Kenya, mens forfatteren er Iben Albinus Sabroe.

Han har sin egen ø i Caribien, så hvorfor ikke en camp i Kenya? Flymilliardæren Richard Branson har opfyldt sin drengedrøm om et designhotel i det åndeløst smukke naturreservat Masai Mara. Velkommen til savannens svar på business class.

Smukt, fredeligt og ferietrangs-skabende

Smukt, fredeligt og ferietrangs-skabende

Som navnet på Sir Richard Bransons virksomhed Virgin Limited Edition antyder, sætter den engelske entreprenør en ære i kun at tilbyde sine kunder services af en unik karakter. Det gælder også de heldige rejsende, der lægger vejen forbi hans nyåbnede camp i naturreservatet Masai Mara i Kenya.

Midt i naturen

Midt i naturen

Den engelske flymilliardær har rejst i Østafrika siden han var teenager, og siden da har han drømt om at etablere en camp i det berømte naturreservat Masai Mara. At han har haft god tid til at planlægge det endelige resultat fremgår da også tydeligt af den luksuriøse teltlejr, Mahali Mzuri, han har rejst på savannen 240 km vest for Nairobi. Mahali Mzuri betyder ’smukke sted’, og det er tæt på at være en underdrivelse, når man skal beskrive Bransons camp. Mahali Mzuri campen ligger på et højdedrag med en fabelagtig udsigt over savannen. Betaler man for overnatning, inkluderer prisen mindst to daglige køreture blandt områdets dyrebestande. Her færdes zebraer, gnuer, løver, elefanter, leoparder, gazeller, flodheste, bøfler og hyæner for blot at nævne nogle af de dyrearter, der lever i det 13500 hektarer store Masai Mara.

Manden selv - Richard Branson

Manden selv – Richard Branson

Man behøver dog ikke bevæge sig længere væk end til sin egen private terrasse for at betragte elefanter og zebraer. Campen er med fuldt overlæg placeret tæt på den rute, Afrikas store dyrevandringer benytter, når de krydser 1600 km gennem Kenya og Tanzania hvert år i sommermånederne. Richard Branson, der selv i 2007 fik den æresbevisning at blive udnævnt til en af stammens ældre blandt de lokale masaier, tilbyder naturligvis også en udflugt til en masailandsby. Campen er et con amore-projekt ikke bare for Branson, men for hele hans familie. Det var sønnen Sam, der valgte stedets placering med udsyn til dalen, der deles af Ntiakitiak River.

Daseliv...

Daseliv…

Mens stadig flere safariturister indtager Masai Mara i vogntog fra adskillige camps, har Branson-familien lagt vægt på at finde en afsides location og bygge campen i en stil, der komplementerer naturen.
Hotellets 12 store telte er som taget ud af en Star Wars film og er skabt i organiske former i PVC af den lokale designer Jan Allen. Teltenes sider kan rulles op, så væggene forvandler sig til enorme panoramavinduer. Interiøret er designet i lys bambus og med håndvævede tekstiler. Sengene er redt med hvide tekstiler og placeret så man kan falde i søvn til lyden af hylende hyæner. Midt i campen ligger restauranten, der serverer langtidsstegt okse og crème brûlée og en lounge, hvor bålet brænder efter mørkets frembrud.

Et værelse med vue

Et værelse med vue

I loungen findes desuden et tv, men hvem har lyst til at tænde det, når man kan se mørket falde på til et soundtrack af cikader. Med en pris, der begynder ved 590 dollar for en overnatning, må Mahali Mzuri siges at være savannens svar på business class.

GO Traveling er et gratis rejsemagasin til din tablet. Følg magasinet her

My Pleasure er på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk