Home Audi En videoteaser for en weekendtur i en Audi A8

En videoteaser for en weekendtur i en Audi A8

by Nicolai Klingenberg

Jeg havde fornøjelsen af at sætte mig bag rattet i en Audi A8. Med uhyggelig meget ekstraudstyr. Og feel good. Anledningen? Det får du at se i den hjemmeskudte video, men det handler sjovt nok om gode oplevelser.

Pitstop på Strandvejen

Pitstop på Strandvejen

Skal vi ikke bare komme direkte til den herlige video? Den siger alligvel en del. Godt. Den kommer her. Med flot pausefoto i øvrigt.

Men hvad er det egentlig for en bil, vi har med at gøre? Det er en Audi A8 Limousine 3,0 TDI quattro. Det er faceliftet frækkert, der kom til landet i begyndelsen af året. Med bilen følger en motor på tre liter, som drives af diesel – den har nu nok luret via modelbetegnelsen. Og så er der altså træk på alle fire hjul, som i øvrigt er på 18 tommer og af aluminium. Du får 258 hestekræfter, og da bilen vejer lige omkring 1.900 kilo, kan du måske være bange for, at det går lidt sløvt til 100? Egentlig ikke. Det tager 5,9 sekunder.

Mangler der ikke noget?

Mangler der ikke noget?

Jo. Der kom den. Kørehandsken altså.

Jo. Der kom den. Kørehandsken altså.

Automatgearet byder på intet mindre end otte gear, og bag rattet finder du shift-pedals, hvis du vil give den som legeglad chauffør. Uanset om du sidder for eller bag, så er der et klimaanlæg i spil, som dækker fire zoner. Du kan have det lunt, men dem bagved kan have det køligt og den medkørende hedt. For eksempel. Alt kan mere eller mindre styres via el – spejle, sæder, ratstamme, gardiner i bagerste sidevinduer samt bagrude og nakkestøtter.

Fræk gearvælger og herligt mange lækre knapper. Du kan i øvrigt bruge et lille pegefelt til at skrive bogstaver eller tal, hvis du ikke gider rulle på det store "kontrolhjul"

Fræk gearvælger og herligt mange lækre knapper. Du kan i øvrigt bruge et lille pegefelt til at skrive bogstaver eller tal, hvis du ikke gider rulle på det store “kontrolhjul”

Interiøret? Gennemført lækkert. Lædersæder, alupakke som er blandet med træ, Bose surround sound og et enormt anlæg, som nemt giver dig mulighed for at streame et og andet. Fair nok – det fås også i langt billigere biler, men systemet reagerer hurtigt og har ingen vanskeligheder ved at have to telefoner tilsluttet, mens navigationen kører.

Bagsædepassagererne nyder også godt af alskens elektronik. Sider du til højre eller venstre, kan du sågar få varme heromme. Og skal I sidde tre, klapper du blot midterarmlænet op

Bagsædepassagererne nyder også godt af alskens elektronik. Sider du til højre eller venstre, kan du sågar få varme heromme. Og skal I sidde tre, klapper du blot midterarmlænet op

Når jeg tænker på en bil, der betegnes som en flyder, så tænker jeg på noget, der gynger lidt. Det er ikke tilfældet her. Til gengæld kan jeg mærke, at jeg kører tungt. Og solidt. Bilen ligger, hvor den skal, og da Øresund krydses (altså via broen), varsles der forholdsvis kraftig vind. Det kan ikke mærkes. Overhovedet. Omend bilen virker tung, så er den kvik – det vidner nul til hundrede tiden også om.

Bred luksus

Bred luksus

Det er ikke den hurtigste bil, jeg har kørt, men det må være den mest luksuriøse. Man har erstattet show-off motorlyd og stenhård undervogn med stilhed og en adaptiv luftundervogn, som regulerer et og andet under kørslen. Det er ikke en sporty bil, men det er der sådan set heller ingen grund til at nævne, da den ikke skal – eller vil – konkurrere med disse. Det er nok mere prisen, der gør, at jeg trækker en parallel til superbilerne. Prisen begynder ved 1.600.000 kroner, men den vogn, jeg trillede rundt i, koster 1.853.526 kroner grundet ekstraudstyr.

Pitstop ved togbane i Sverige

Pitstop ved togbane i Sverige

A8’eren hørmer af direktionsgang. Der er tonede ruder bagi, så forbipasserende ikke skal glo med, og det er også muligt at køre de føromtalte gardiner op, hvis nu der skal laves eller diskuteres et og andet på de bagerste sæder, som ikke tåler dagens lys. Glem alt om en bil, der ser “glad” ud. Audi A8 er skarpe linjer og stirrende øjne, der ikke flirter, men beder dig om at flytte dig, hvis du ser dem i bakspejlet.

Bred luksus

Bred luksus

Flot udblæsning - der er i øvrigt to af disse.

Flot udblæsning – der er i øvrigt to af disse.

Med missende øje

Med missende øje

Det var ord, fotos og video. Det var sådan set blot en “teaser”, for der kommer meget mere. Det handler om to destinationer på en weekend, men dem vender jeg tilbage til.

Følg My Pleasure på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk