Home Audi Audi A8 første stop – tjek in på Hotel Marienlyst

Audi A8 første stop – tjek in på Hotel Marienlyst

by Nicolai Klingenberg

Det første stop på Audi A8 turen er blevet en realitet. Det er blevet tid til at optage en plads eller halvanden på parkeringspladsen foran Hotel Marienlyst i Helsingør. En aften venter med god spise, drinks samt overnatning venter. Og på længere sigt, venter der endnu mere”¦

Voila! Vel fremme i en flot bil.

Voila! Vel fremme i en flot bil.

Man vil give hotellet en overhaling af den fine slags – og de første skridt er allerede taget. Her oser da også af historik, og skal man være lidt ufin i kanten, kan man kalde værelserne for patinerede. Til gengæld har man ikke i sinde at gøre noget ved udsigten fra de værelser, der ligger mod vandet. Den er sublim. Jeg kunne dog forestille mig, at værelsesrenoveringerne kunne byde på større vinduespartier, men nok om det.

Vel fremme på baderummet

Vel fremme på baderummet

Det er anno ældre dage, en ombygning er på vej, men udsigten byder på vand i dette tilfælde

Det er anno ældre dage, en ombygning er på vej, men udsigten byder på vand i dette tilfælde

Vi er her primært for at spise, og det skal foregå i det nyistandsatte Brasserie 1861. Bliver de andre dele af hotellet renoveret på samme fine vis, som brasseriet, så lover det overordentlig godt. Her er elegant og lækkert, men uden at det bliver sterilt. Forvent hygge i form af levende ild, kig til køkkenet og højt til loftet.

Drueskab

Drueskab

Vi nærmer os...

Vi nærmer os…

Det bliver kronologisk, og vi begynder i brødets verden, hvor en omgang boller på manitoba-mel ligger og venter på at blive smurt med en lækker blanding af  kernemælk, brunet smør, persille og sprødt kyllingskind.

Et godt sæt

Et godt sæt

Min ven Christian er svært begejstret for Sancerre. Faktisk så begejstret at vi bliver nødt til a smage to forskellige frækkerter. Den første – Comte La Fond – bliver karakteriseret som den lidt tøsede, knapt så kraftige og sommerlige. Den anden – Les Baronnes – er kraftigere og tungere. Vi kalder den også mere maskulin. Måske fordi den ikke er helt så rafineret i sin smag, som Comte La Fond, men den vinder alligevel mig. Og den anden mand ved bordet. Tøserne? De er til den første. Og så er alle glade.

Den ene...

Den ene…

Den anden....

Den anden….

Jeg har kastet min kærlighed – og bestilling – på to forretter, hvor den førte er kommet til bordet. Vi har i øvrigt fået særdeles indlevende og kompetent betjening i Brasserie 1861, skulle jeg hilse at sige. Vores tjener er passioneret. Og vidende.

Vores kompetente mand

Vores kompetente mand

Nå, den førte forret står foran mig og består af søkogte rejer. Jeg mener faktisk, at der er kogt med lidt salt eller i havvand, men jeg tør ikke love det. Til gengæld er de friske, kogt fint (du ved de er stadig faste i kødet og smatter ingenlunde) og af en ganske fin størrelse. Tænker du: Det var da en overordentlig stor klat mayo, de ligger på, så skal jeg lige korrekse dig, da der er tale om en let, let røget creme fraiche. Jeg kan faktisk ikke ane ”røgen”, så giv den gerne lidt ekstra røg fremover. Jeg begejstres til gengæld virkelig af en omgang friteret brød, der følger med de skaldyrene. Du har det bløde og faste i rejerne, det sprøde og lune i brødet samt lidt ekstra friskt fra den grønne afdeling. En velfungerende og flot ret.

Og fra siden

Rejer fra siden

Rejer fra toppen

Rejer fra toppen

Vi blev som sagt anbefalet at kaste os over to forretter og nu er turen kommet til nummer to: Hvide rødder og grønt med grønt, kærnemælk og dildolie. Sådan hedder det på kortet. Og det passer jo sådan set fint med det, du ser herunder. Det er råt, frisk og alternativt, og du får efterårsluksus i munden. Det er en ret, du tygger godt på, og de grove, hvide rødder får fint modspil af både olie og kærnemælk, som virker fløjlsblødt og lækkert.

Hvide ballademagere.

Hvide ballademagere.

Nok skriven om forretterne. Vores tjener er retur med en omgang 100 % Pinot Noir. Den er fra Amerika, og vi får den ved 18 grader. Anledningen til dette valg er, at de tre andre skal have bøf. Det nemme valg. Jeg var også lige ved, men ved du hvad? Jeg valgte noget andet.

Only in America

Only in America

Mit valg er bagagerelateret, for jeg har valgt havtaske. Den kommer med fennikel og blanquett  med brunet smør. Der er masser af smag i den sauce, havtasken er saftig og fast, og der dukker også lidt karamelliseret løg frem. Og estragon. Det er frisk fisk, som virkelig smager, men taget de to andre retter i betragtning, havde jeg nok valgt bøf, hvis jeg kunne vælge om. Bøffen er i øvrigt krogmodnet i et par måneder og kommer med fritter samt sauce. Jeg mindes det var bearnaise, men kortet siger Karl Johan sauce. Skidt pyt. Du kan jo prøve det selv.

Grab your

Grab your havtaske

Stemningen ved bordet er blevet særdeles festlig. Vi får lidt dessertvin og en interessant fortælling om desserten, som består af Amma chokolade fra en brasiliansk regnskov. Bønnerne tørres under solen, man taler om æko og fairtrade og faktisk også terroir. Skovbunden giver noget særligt i smagen. Det tror vi på. Jeg mindes også en omgang palæobrød med chokoladeindhold, som virkelig var velsmagende. En flot dessert.

Levende ild og lune i stedet for et dessertskud

Levende ild og lune i stedet for et dessertskud

Vi er mætte og glade. Og lidt tørstige. Derfor går vi en runde på hotellet, hvor vi finder baren. Der bliver budt på Teddys Tænder (mojito) og Espresso Martini. De smager, som de skal. Virkelig. Den generelle service på Marienlyst skal altså også have en tommeltot op. Oprigtigt, venligt og i lunt humør. Det er en fornøjelse.

Aftensjusser

Aftensjusser

Nu tænker du nok, hvad man skal stille op, hvis man har valgt at tage en middag i Helsingør. Du bor måske et stykke vej væk herfra, men ved du hvad? Tag et smut på casinoet, som ligger lige ved siden af. Spil lidt på det gamle hestespil. Vind meget. Og book en suite på hotellet. Næste dage venter en ok brunch, som du kan begynde dagen med. Dernæst kan du aflægge Kronborg et visit. Eller køre til Ystad Saltsjöbad. Vi gjorde sidstnævnte. Men mere om den tur senere.

Rum-nummer

Rum-nummeret

Du skal i øvrigt vide, at der sker ting og sager på matriklen – for eksempel er der et event i bogen med Master Fatman og Maria Montel, mens Moonjam gæster hotellet senere på måneden.

Besøg Hotel Marienlyst her

Så er der afgang(srør).

Flot udblæsning - der er i øvrigt to af disse.

Flot udblæsning – der er i øvrigt to af disse.

Kør med My Pleasure til Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk