Home Automobiler En fransk musiker gik bort – og en Iso Grifo A3/C skal på auktion

En fransk musiker gik bort – og en Iso Grifo A3/C skal på auktion

by Nicolai Klingenberg

Rundt om en raritet: Iso Grifo A3/C

Her skal det handle om et svært sjældent køretøj med en absolut unik historie. Jeg må i øvrigt medgive, at jeg ikke havde hørt tale om Iso Grifo A3/C, før jeg fik en skrivelse fra RM Sotheby’s. Det hænger måske også sammen med, at der kun er produceret ti eksemplarer af bilen…

Iso Grifo A3/C

Her har vi den: Iso Grifo A3/C

Det er i øvrigt bil nummer otte, der skal på auktion i Paris i næste måned, og denne Iso Grifo A3/C blevbygget i 1964 og bærer i øvrigt chassisnummer B 0209. Bilen er skabt med ræs in mente, og Iso Grifo A3/C’erne har i øvrigt vundet Le Mans i bilens egen klasse i årene 1964 og 1965.

Bien er skabt af et særligt aluminiums-lignende materiale, som også indeholder kobber og magnesium – det materiale er særdeles svært at svejse i, hvorfor store dele af bilen derfor er nittet sammen – lidt som man også gør det – eller har gjort det – når man fremstiller flyvemaskiner.

Til gengæld får man et produkt, der vejer uhyggeligt lidt, og som er ganske elastisk. Den pågældende Iso Grifo A3/C blev leveret til sin første franske ejer i november 1964, som dog skippede vognen videre til Jean-Philippe Smet, som for nogle måske er kendt som den netop afdøde musiker Johnny Hallyday. Ham snupper vi et stykke musik med her.

 

Det er netop ham, der poserer med det flotte køretøj på billedet herunder, og det menes at være fotograferet i Paris i slutningen af 1964 eller begyndelsen af 1965

johnny hallyday Iso Grifo A3/C

Johnny Hallyday og hans Iso Griffo. (Foto: REPORTERS ASSOCIES/Gamma-Rapho via Getty Images)

Måtte du få hammerslag, får altså en unik bil, der desuden har været i ejerskab hos prins Pierre Sangusko, hvor bilen havde til huse på hans slot.

Forvent et hammerslag på omkring 2,5 til 3 millioner. Euro.

iso grifo car

Tæt på magisk.

Du kan læse mere om auktionen hos RM Sotheby’s her

Flere biler på My Pleasure her

F A C E B O O K

 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk