Home Depeche Andreas Beck – om at smile med øjnene, en 2-zonersbillet og Carly Simon

Andreas Beck – om at smile med øjnene, en 2-zonersbillet og Carly Simon

by Nicolai Klingenberg
Pin It

Rundt om fotograf Andreas Beck

Vi skal blive klogere på en kreativ mand, som har modtaget depechen – dermed er der dømt kreative svar fra en fotograf, og han hedder Andreas Beck. Du kan se frem til fine fotografier – og ditto svar. Værsgo.

Andreas – hvad roder du med rent fotografisk for tiden?
– Jeg er i gang med at kigge det forgangne års opgaver og lægger planer for projekter og samarbejder, jeg gerne vil søsætte i 2018.

Hvordan vil du beskrive din fotografiske stil overfor en person, som står med ryggen til dine fotos?
– Mine portrætter er nærværende, empatiske og respekterende overfor den portrætterede. Mine reportager har fundament i den klassiske reportage- stil, som jeg nærer en stor kærlighed til og så en god portion observationer fra min hverdag..

Hvordan blev du i sin tid klar over, at du ville beskæftige dig med fotografering?
– Da jeg opdagende fotojournalistikken og de uanede muligheder den medførte for at møde mennesker, se verden, fortælle vigtige historier, de mange eventyr og den stærke påvirkning et foto kan have, var jeg solgt.

Fotografiet byder konstant på nye udfordringer, bekendtskaber og er med til at udvide min horisont på mange forskellige planer.
Jeg kan blive meget rørt over gode fotojournalistiske reportager, der kan sætte mig ind i situationer og hverdage verden over. 

Et mindeværdigt øjeblik fra en fotooptagelse?
– I 2012 var jeg i Mali for at dokumenterer arbejdsforholdende og konsekvenserne ved børnearbejde i ulovlige guldminer i den sydlige region, Sikasso. På et tidspunkt fik jeg mulighed for at komme ned i en af minerne og fotografere. Jeg havde læst rapporter om miner, der pludselig var styrtet sammen og oversvømmede, så det var med en god portion frygt, at jeg klatrede ned gennem den smalle jordskakt. 20 meter nede mødte jeg en ung fyr, der viste mig rundt i de klaustrofobiske, våde og mudrede tunneller.

Jeg skulle både filme, fotografere og kravle på fire, alt imens jeg hele tiden prøvede at lade være med at tænke på, hvad der kunne ske af ulykker. Kravleturen i minen gav mig nedenstående billede, som er et af de billeder, jeg har fået flest reaktioner på og er et godt eksempel på, at nogle gange skal man lige overkomme sin frygter for at få det stærke billede med hjem.

Hvad vil du gerne med dine fotos?
– Vække folks undren og få dem til at stille spørgsmål til den verden, vi lever i. Jeg håber, at mine billeder kan møde modtageren på et følelsesmæssigt niveau, hvor der er plads til refleksion og en mulighed for at sætte sig i andres sted.

Sata Bagayoko

Hvornår er kvinder efter din mening smukkest?
– Når de ikke prøver at være det. Når de bare er sig selv og smiler med øjnene.

Hvad er den største fordel ved at være mand og fotografere kvinder?
– Jeg tror ikke, at der er en forudbestemt fordel i den situation. Det kommer ikke an på dit køn, men om du har evnen til at skabe en resonans mellem dig som fotograf og den person, du skal fotografere.

Skal man være lidt af en lurer for at blive en god fotograf?
– Nej. Man kan prøve, men jeg tror, det bliver op ad bakke. Du må meget gerne være interesseret i et emne, en person eller noget tredje, men hvis lurer betyder, at du gemmer dig for den eller det du fotografere, så skal du lægge kameraet ned og gå over og sige undskyld. 

Og hvornår er et foto rigtig godt i din verden?
– Når jeg bliver rørt. Det kan enten være et blik eller en stemning i et portræt, men for det meste er de billeder, der rør mig mest, reportagebilleder.

Det skal kunne mærkes i maven, brystkassen og øjenkrogen.

Hvilken kvinde ville du helst fotografere og hvorfor?
– Som fotograf får man nogle gange en enestående chance for at møde interessante og dygtige mennesker. Så derfor er der også mange seje kvinder, jeg gerne vil fotografere. Hende jeg kan komme i tanker om lige nu er sanger/sangskriver Carly Simon. Jeg voksede op med hendes musik, og hun har arbejdet sammen med en masse inspirerende folk. Hun må kunne fortælle en historie eller to imens hun bliver fotograferet.

Hvad kan man gøre som amatør for lige at peppe sine fotografier op?
– Lad være med at gå amok, når du redigerer dine billeder. Kig på andre fotografer, læs/se interviews med dem, lån fotobøger på biblioteket, og skift udstyr en gang i mellem.

Hvor kan man se mere til dine fotos?
– Det kan man på www.andreasbeck.dk og på instagram her

Tre hurtige til Andreas Beck:

Hvad byder resten af din vinter på?
– Planlægning af projekter, ombygning i lejlighed og en masse fede opgaver.

Må vi se et hverdagsfotografi fra din telefon og høre lidt om det?
– Det er et billede af en af de ting, jeg sætter alle mest pris på i livet – samværet med min familie. En af de store fordele ved at være selvstændig er fleksibiliteten, der gør, at jeg kan se min familie udover det dikterede ni-fem job og kan skabe små minder i hverdagen, der er med til at give livet værdi.

Fra telefonen

Billedet er taget på en fredag formiddag i december og viser min datter, der kigger på Nyholm gennem et vindue på en af havnebusserne. Det kræver ikke så meget. En 2-zoners billet og så kan man snakke om alt mellem himmel og hav.

Hvor og med hvem har du sidst spist et mindeværdigt måltid?
– Det må være nytårsaften med min familie og svigerindes familie.

Der findes talrige flere fotograf-interviews på My Pleasure her

F A C E B O O K

Pin It

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk