Home Automobiler Ford Granada anno 1975 – Claes Karsten sælger sin fantastisk øse

Ford Granada anno 1975 – Claes Karsten sælger sin fantastisk øse

by Nicolai Klingenberg

Et vintagefund i form af en Ford Granada

På det seneste har jeg fra tid til andet lagt internetvejen forbi annoncer for brugte køretøjer. Jeg har set en masse, men intet handlet, omend fristelserne er mange. Måske har du det på samme vis, og måske vil du endda tage skridtet – og bilnøglerne – videre? Alle tiders – jeg erfarede nemlig, at en ven sælger en flot vogn i form af en Ford Granada. Sælger og bil kan du møde i dette interview.

ford granada

Her ser du Claes Karsten i godt selskab med – blandt andet – en Ford Granada. De nada.

Claes – du har en særlig bil, men hvad har vi med at gøre?
– Vi taler om min Miami Blå Ford Granada 1,7 2-dørs fra 1975. Værsgo. Der har du det.

All right. Hvad faldt du generelt for ved Ford Granada modellen i sin tid?
– Jeg faldt første gang for modellen, engang min far og jeg var ude og se på en gammel gummiged (red: en entreprenør / landbrugsmaskine) hos en lidt skummel forhandler af den slags gamle maskiner. Der havde han nogen bekendte (også lidt skumle) på besøg, der kørte i sådan en gammel træt Granada. Den var orange. Jeg vidste med det samme, at det var bare den model, jeg skulle lede efter, når jeg blev gammel nok til at få styre-ret.

Og så fik du din egen. Hvornår og hvor fandt du den?
– Allerede som dreng erhvervede jeg mig et par stykker til brug på min fædrene ejendom i Dalby. Jeg er af landmandsfamilie. Jeg kørte lidt rundt på gården med dem og hyggede mig med dem.

Jeg ødelagde dem ikke, men havde en sær fetisch for at støvsuge og polere, så det gjorde jeg.

De fleste af dem fik jeg solgt videre – oven i købet med fortjeneste. Egentlig ikke så dumt, når man tænker på, jeg kun var 10-12 år.

Den pågældende vogn i denne artikel erhvervede jeg for cirka tre år siden. Jeg faldt straks for dens lækre Miami-blå (det hedder den) farve og dens smukke 2-dørs karosseri. Dens stand var jeg også meget forbavset over.

Ford Granda 1972

Himmel, hav og bil

Hvad var vognens tidligere historie?
– Jeg ved fra folk i Granada-verdenen, at den har været ejet fra ny af en ældre mand (naturligvis) indtil for få år siden. Jeg købte den dig ikke af ham, men af en mand fra Hvidovre, som havde købt den og givet den en komplet lakering i sin originale, lækre farve. Bilen er ikke renoveret – den har bare fået frisket farven op, så den næsten ser ud som den gang, den rullede af samlebåndet i Køln.

Hvad kan den som andre Ford’er ikke kan?
– Den kan se uhyggeligt godt ud. Dejlige bløde og svulmende former. Især bagpartiet er jeg helt pjattet med. Med de aflange, lækre lygter, ligner den heller ikke nogle andre biler.

Og som andre “coupéer” ikke kan?
– Bilen er jo ikke en coupé, men en 2-dørs sedan. De findes også som rigtige coupéer – faktisk 2 forskellige udgaver. De første årgange var reelt “Fastbacks”, som Mustang også har en model, der hedder. De senere hedder Coupé. Forskellen er primært deres hoftelinje. De tidlige Fastbacks har udpræget “hoftesvaj”, hvor de lidt senere er mere lige.

Ford Granada

Ved slægtsgården

Men – den bil jeg har hér er altså en 2-dørs sedan. Den er sjælden i vore dage.

Hvad har du gjort ved vognen, efter du fik den?
– Jeg har pudset, poleret og passet på den.

Men hov – hvad har du altid med på en køretur?
– Jeg har altid mine Ray Ban’s med i bilen. Derudover min telefon så jeg kan streame alt det rigtige musik over bilens gode og diskrete moderne anlæg.

En særdeles nydelige kabine samt de omtalte solbriller.

Det perfekte musikalske kørenummer til netop den Ford?
– Det absolut bedste nummer, som jeg altid skal høre, når jeg kører i denne vogn, er nummeret “Ein Festival Der Liebe”. Fremragende nummer, som næsten gør én ligeså glad, som synet af den lækre blå farve man kan se, når man kigger ud gennem forruden.

Kender man ikke nummeret, så bør man høre det straks.


Hvilke reaktioner har du fået på vognen?
– Folk er helt pjattede med den. Får thumps-up ligemeget hvor jeg kører hen. Jeg vil tro, det er på grund af bilen. For det meste.

Slutteligt – er det en keeper? 
– Bilen har hele tiden skulle være en keeper. Men – den er til salg nu, fordi jeg er faldet over en anden bil, som OGSÅ har stor betydning for mig, som jeg er bange for jeg aldrig får fat i medmindre jeg slår til NU. Jeg har ikke plads nok i garagen til begge biler på én gang. “Kill your Darlings”

Ford Granda miami

Den kan blive din.

Så hvis jeg nu siger drømmebil, så siger du så?
– Hemmeligt indtil offentliggjort…

Du kan se annoncen for Claes Karstens bil her
Flere automobiler på My-Pleasure.dk her

Facebook og frigear

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk