Home Automobiler Mercedes G-Klasse – en model fylder 40 år og de første lever stadig

Mercedes G-Klasse – en model fylder 40 år og de første lever stadig

by Nicolai Klingenberg

Mercedes G-Klasse – lang livscyklus og genkendeligt design

Der er godt nyt til dig, der kan lide en bil, der kan holde længe. I år er det nemlig 40 år siden, at den første Mercedes G-Klasse kom til verden. Omend det ikke er den bil, Mercedes har lavet flest af, så er det ganske interessant at vide, at hele 80 % procent af de producerede modeller stadig er i brug.

mercedes g-klasse

En af hurra-varinterne, som går under navnet STRONGER THAN TIME edition

Men hov – vidste du, at det er i byen Graz, at Mercedes G-Klasse bliver produceret? Faktisk blev idéen om fabrikken til i 1975, og lige siden er det her, de terrængående køretøjer er blevet skabt.

mercedes g-klasse

Opsedasse

Af og til kan mann også have behov for lidt ekstra kraft – og luksus – og når man har med Mercedes at gøre, så hænger de to fænomener flot sammen med AMG-betegnelsen. Det er også i år, at Mercedes G-Klasse AMG fylder 20 år, og alle disse jubilæer bliver fejret på flot manér.

mercedes g-klasse

2019 kabine

mercedes g-klasse

Jeg tænker både statsbesøg, militær og oplevelser, når jeg ser en Mercedes G Klasse

Videotid? Det kan du tro.

Udover en række særlige editions, som er pakket ind under betegnelsen STRONGER THAN TIME, har man etableret et særligt oplevelsescenter for Mercedes G-Klasse fans og folk, der gerne vil blive det. Her kan du prøve kræfter med bilernes kunnen og forbedre dine egne kørekundskaber, når du forsøger dig med blandt andet stigninger på op til 60 %.

mercedes g-klasse

Det er nu rart med lidt komfort, når man skal køre terræn

Der er to ting, der fascinerer mig ved Mercedes G-Klasse – først og fremmest er det designet. Det har ikke udviklet sig synderligt; man er tro mod “boksen” og det kantede, og bilen er nærmest underspillet gammeldags i sit udseende. Dernæst er det en bil, der er skabt til udfordrende brug. Jeg gætter på, at langt de fleste modeller dog sjældent kommer på reelt overarbejde, men til gengæld er det en langtidsholdbar bil, når man har førnævnt overlevelses-fakta in mente.

mercedes g klasse

Endnu en af de nye

 

Er du mere til de topløse, så læs interviewet med Mikkel her

Mikkel og hans Mercedes 500 SL fra 1984 – med lottokupon og tuttifrutti

 

Bak over på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.