Home Automobiler Ny Porsche 911 Carrera – begynder Porschen lander i 2020

Ny Porsche 911 Carrera – begynder Porschen lander i 2020

by Nicolai Klingenberg

Porsche 911 Carrera – nye modeller forude

Umiddelbart kan man sige meget om en Porsche 911 – det vil jeg i dette tilfælde lade andre om. Og dog. For mig er modellen en af de mest ikoniske bilmodeller, jeg kan komme i tanke om. Porsche modelprogram spænder i øvrigt bredt – både inden for 911-serien og i almindelighed. Netop nu har man løftet sløret for “de billige(re)” entry modeller, som kommer til næste år: Porsche 911 Carrera. Og lad mig undestrege, at jeg fint ville kunne se mig selv i en “entry-model”.

Porsche 911 Carrera

Sådan ser en entry-model ud i 2020: Porsche 911 Carrera

Jeg er ikke racerkører – og jeg har heller ikke ambitioner om at blive en sådan. Jeg har en ven, som kører 911 Turbo Cabriolet. Er han racerkører? Nej. Synes han bilen er for heftig? Ja. Har han sat den til salg? Ja. Men det er fin erkendelse, hvis du spørger mig.

Porsche 911 Carrera

Droneskud

Den nye Porsche 911 Carrera kommer i to varianter – en vanlig lukket og en Porsche 911 Carrera Cabriolet. Okey-dokey. Men er entry-modellerne så ligefrem sløve? Næh. Mokker du en Sport Chrono pakke på de nye modeller, så når du 100 kilometer i timen på 4,0 sekunder (all right – det tager 4,2 sekunder i cabrioleten). Det er al rigeligt for mit vedkommende.

Porsche 911 Carrera

Den åbne Porsche 911 Carrera

Motoren? Den er på 3,0 liter og leverer 379 hestekræfter, som deles om otte gear i en automatisk gearkasse. Topfarten? Lige omtrent 290 kilometer i timen. “Men man kan altså få Porscher, der er MEGET hurtigere!” Ja. Men det er ikke sagen her.

Porsche 911 Carrera

Gevaldig flot bagende

Porsche 911 Carrera

19 tommer foran – og 20 tommer bagpå. Hjulene altså. Eller fælgene..

Det, der fascinerer mig, er, at du får en sportsvogn med et ikonisk design, som hverken kræver en bachelor eller kandidatgrad i køreteknik for at mestre den. Du får nemlig – og blandt andet – et hav af sikkerhedssystemer, som skulle gøre det til en leg at køre bilen. Tag nu bare Wet Mode, som sikrer, at du ikke skrider ud, når det hele bliver lidt for fugtigt. Smart? I den grad. Og ganske sikkert.

Porsche 911 Carrera

“Den er bare drøn nem at køre – også når det regner!”

Mere? To køre programmer, 19 tommer hjul foran og 20 tommer bagpå. Smart infotainment? Jeps – med en skærm på 10,9 tommer.

Porsche 911 Carrera

Afsindig lækker kabine

Vognen kommer til landet i løbet af 2020. Indtil da kan du muntre dig med en video, jeg lavede, mens jeg kørte en langt hidsigere Porsche Panamera med turbo… Den historie findes her

Web-tv: Porsche Panamera Sport Turismo – nu med turbo

 

Du finder det sociale medie, Facebook, her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk