Home Fotografier Fire danskere er shortlistet i Portrait of Humanity

Fire danskere er shortlistet i Portrait of Humanity

by Nicolai Klingenberg

Netop nu har 1854 Medie offentliggjort en liste med 200 fotografier, som står til at kunne vinde årets Portrait of Humanity pris. 100 af disse vil blive udvalgt til at komme med i en fysisk bog – og så skal de desuden på en international udstillings-tour. De endelige vindere bliver offentliggjort til september, men ud af de 200 fotografier, stammer fire af billederne fra danske fotografer. Om disse handler denne skrivelse.

Portrait of Humanity 2020
Ken Hermann og The last Bang Bang Men. Fotograferet i Chongqing, Kina.

Lad os blot komme til de fire danske fotografier med det samme. Første foto herover viser Rao Gang på 60 år, som har arbejdet som “Bang Bang man” i 31 år. Som daglejer begynder dagen ved havnen, hvor de såkaldte Bang Bang mænd søger arbejde som slæbere af ting og sager på helt op til 80 kilo. Sådan har man gjort i århundreder, men nu er arbejdet ved at forsvinde. Det samme gælder mændene.

Den lille pige blev fotograferet til International Albinism Day, som hun deltog i. Det løb af stablen i Tanzania i juni 2019, hvor flere hundrede mennesker med albanisme samles for at skabe opmærksomhed om netop albanisme. I netop Tanzania havde man for vane indtil for nyligt at forfølge albinoer. Pigen var i øvrigt i selskab med sin bror, som også er albino samt deres bedstefar, som samtidig var børnenes primære forsøger.

Portrait of Humanity 2020
Denisse Ariana Pérez og “International Albinism Day”. Fotograferet i Dodoma, Tanzania.

Næste foto er af en studerende ved Escuela National de Ballet, som Matt Burgess har besøgt talrige gange siden 2016. Skolen ligger lettere gemt tæt på en af Havanas mest besøgte attraktioner, og her kan de studerende blandt andet lære ballet på et højt niveau, som efter sigende skulle overgå, hvad der muligt, når man ser på størrelsen af skolen og dennes ressourcer.

Portrait of Humanity 2020
Matt Burgess og Bailarina. Fotograferet i Havana, Cuba.

Marte er norsk og fedmeaktivist på 31 år. Hun arbejder som talepædagog, og Marie har fotograferet Marte kontinuerligt i hele 2019. Fotografen er blevet enormt inspireret af Marte, og fotografens mål er desuden at begynde at se anderledes på store kroppe og at tolke tynd som altid værende noget bedre.

Portrait of Humanity 2020
Marie Hald og “Marte, fedmeaktivist i sin lejlighed”. Fotograferet i Oslo, Norge.

Portrait of Humanity består i øvrigt af flere gode og spændende organisationer, som du kan læse meget mere om herunder. Forvent også muligheder for at handle fotos, trykte udgivelser og andet fint her

Der er mere foto på My-Pleasure.dk her

FACEBOOK & MY-PLEASURE.DK HER

Portrait of Humanity is an annual award organised by 1854 Media, with the accompanying book published by Hoxton Mini Press

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk