Home Fotografier Ung dansk fotografi – en udstilling om fotokunst

Ung dansk fotografi – en udstilling om fotokunst

written by Nicolai Klingenberg 30. oktober 2018
Pin It

Ung dansk fotografi – det kunne du godt se på

Som du måske har noteret dig, så er jeg ganske fascineret af fotokunst og de folk, der kreerer sådant. Og netop nu – eller ganske straks i hvert fald – løber en “ung” udstilling af stablen på Fotografisk Center, hvor temaet identitet er blevet tolket fotografisk af en række unge talenter. Titlen på udstillingen er Ung dansk fotografi, og jeg fik hamstret lidt fotos fra udstilling samt nogle ord, der måske kan få dig op fra stolen…

María Kristín Hassing Antonsdóttir, Untitled #3, 2018

Det er i øvrigt attende gange, at Ung dansk fotografi løber af stablen, og denne gang har man allieret sig med Christine Almlund fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner – hun er således gæstekurator, når fem udvalgte kunstfotografer får udstillet deres værker.

ung dansk fotografi

Julia Jayko Fossland, Går kun veje jeg kan gå med lukkede øjne, 2018

De udvalgte fem er María Kristín Hassing Antonsdóttir, Hulda Sif Ásmundsdóttir, Julia Jayko Fossland, Lisbeth Johansen og Dan Frisk Petersen. De fem har arbejdet med personlige fortællinger, som både kan være deres egne og andres, mens selve fotografierne fungerer som et redskab, der kan fastholde erindringer og undersøge de ophav, som er med til at skabe vores identitet. Ordlyden stammer i øvrigt fra en pressemeddelelse.

ung dansk fotografi

LISBETH JOHANSEN picture of the yellow sun page

Du kan i følge nyhedsskrivelsen forvente at se alt fra collager til digte og analogt fotografi, og vi kommer omkring et dødsbo i Sønderjylland til sne i Norge og natur i Island.

ung dansk fotografi

Hulda Sif Ásmundsdóttir, Jafnvel lognið er hvasst Even the calm is stormy, 2018

Mere? Det kan du tro. Der er også et videoprogram i spil med otte andre kunstnere.

Førnævnte Christine Almund har ydermere forfattet tekster til et udstillingskatalog, og hele molevitten kan opleves fra den 3. november til den 21. december på Fotografisk Center. Du kan læse – og se lidt – mere her

ung dansk fotografi

Dan Frisk Petersen “Memorabilia”

Der er meget mere foto på My-Pleasure.dk her
ung dansk fotografi

María Kristín Hassing Antonsdóttir, Untitled #6, 2018

 

Her finder du Facebook

Pin It

You may also like