Home Fotografier Har du nogensinde set København fra en… Cessna 172?

Har du nogensinde set København fra en… Cessna 172?

by Nicolai Klingenberg

Jeg har tidligere haft fotografen Nicolas Cosedis her på siden. Han er en dygtig fotograf, men han er også utrolig rar i sin måde at kommunikere på. Og så er ydmyg. Denne gang skal vi dog højt op – og se København og omegn fra oven. Det sker ved hjælp af et kamera og en lille Cessna 172 flyver…

nicolas cosedis
Nicolas Cosedis på vej i luften

Spørger man Nicolas om hans seneste projekt, så fortæller han, at det vigtigste element klar har været, at han gerne ville vise andre mennesker København og Danmark fra luften. Det har desuden gjort, at publikum både dansk og intetnationalt.

Du har måske allerede set et par luftfotos fra andre fotografer – en del af disse er skudt fra droner, som dog maks må flyve 120 meter over jorden i byen. Cosedis og piloten flyver derimod i en specialombygget Cessna, som “ligger” minimum 300 meter over jorden og helt op til 4.000 meter.

Hellerup – med Hambros Allé til venstre i billedet

De højder giver mulighed for helt andre perspektiver i billederne – og så er selve fotokvaliteten med de bedste spejlreflekskameraer langt bedre end den kvalitet, du får fra et normalt dronefoto

Inderhavnen
Kartoffelrækkerne
Kongens Nytorv

“Idéen har ikke kun været at vise en “tom” by, da Covid-19 var på sig højeste, for luftbillederne er i lige så høj grad min kærlighedserklæring til byen, jeg elsker”, erklærer Nicolas Cosedis. Dog har Corona-indtoget gjort, at det har været nemmere at flyve over byen, da flytrafikken har været ekstremt reduceret i de seneste måneder.

Da flyet flyver minimum 200 km/t, har det væretsvært at fotografere med både øje for timing og vind i ansigtet, og derfor er der også anvendt ekstrem hurtig lukkertid.

Nyhavn
Nyhavn
Sankt Hans Torv
Sankt Hans Torv

Publikum og beskuerne er dog blevet til kunder, for Cosedis har allerede sendt værker til Barcelona, Schweiz, Bruxelles og Paris. Godt gået, Nicolas!

Søerne
Vesterbro
Vesterbro

Følg Nicolas på Instagram her

Du kan se mere hos “Cosedis Gallery” på Nørre Farimagsgade 67 eller læse mere på Nicolas Cosedis hjemmeside her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk