Home Spottet Verdenspremiere på et nyt ur

Verdenspremiere på et nyt ur

written by Nicolai Klingenberg 12. august 2010
Pin It

Det er ekstrem lille verden, når alt kommer til. Kort fortalt var jeg for halvandet år siden på en pressetur i Tyrkiet. Her møder jeg et par svenske gutter, som jeg har holdt kontakten med siden. I ved – tips til vores respektive hovedstæder, hvad sker der hvor og så fremdeles.

Lige inden modeugen får jeg en henvendelse fra en svensk pige, Mai-Li Hammargren, som kender en af de to gutter fra førnævnte tur. Hun vil gerne vise mig noget til den danske modeuge. Et møde bliver en realitet, og vi mødtes så i går. Det viser sig så, at hun er initiativtager til et nyt ur, som kommer på markedet inden så længe. Forvent alt andet en schweizisk urmageri (ja, jeg var lidt skeptisk), men forvent i stedet minimalistisk design med et tech twist.

Mai-Li Hammargren - med egne ure. Og krøller.

Navnet er Mutewatch, idéen blev til i 2007, og nu er prototypen en realitet. Uret kommer på markedet i år, men den officielle dato, vil den unge pige ikke ud med endnu. Til gengæld fik jeg – efter sigende som den første i verden – lov til at tage de første fotos af uret. Om det er et PR-stunt, skal jeg ikke kunne sige, men jeg knipsede i den grad løs.

Showtime på iPad, men også i virkeligheden.

Uret er inspireret af iPhone’ens styresystem, hvor glidende fingerbevægelser er det, der styrer uret. En indbygget vibrerende alarm skal bruges til remindere, og et skjult USB-stik gør det muligt at lade uret op – og opdatere det.

Mutewatch Poppy Red - ikke skudt af mig, men værd at vise.

Der findes et hav af modeure på markedet, men ifølge Mai-Li Hammargren, er det ikke her, Mutewatch befinder sig. Se det som et minimalistisk ur med ditto design – og med en hel masse add-on på vej, som installeres via USB’en. Stærkt limiteret som intro, og ingen afsløringer om mængde endnu. Prisen er i øvrigt ganske flad og ligger på 199 euro. Det vil aldrig blive mit primære ur, men jeg kunne godt finde på at købe et, da det kan bruges som armbånd, da tiden kun vises, når overfladen berøreres.

Der ligger det hvide Mutewatch så i virkeligheden - en endelig lancering forventes i 2010.

Og hvorfor så et indlæg om uret her? Fordi det er nyt og innovativt, men også fordi Mai-Li har gjort det hele selv. Hun har endnu ikke rundet medio tyve, men til gengæld har hun kæmpet for sin idé, selv skaffet investorer og banet vejen for sin egen potentielle succes. Det er værd at tage hatten af for – og uret på for. I første omgang lanceres uret i tre farver – Pure White, Poppy Red og Charcoal Grey. Sidstnævnte holder jeg mest af.

Mutewatch Charcoal Grey - min foretrukne farve hvis det nu skulle være.

Se mere her.

PS: Det forlyder sig, at interessen steg enormt, efter gadgetsiderne gizmodo.com og engadget.com skrev om uret. Det var de tech-glade M/K’ere, der ville vide mere. Men hvad synes I om idé og ur?

Pin It

You may also like

 • Mads Windeballe

  Not cool. :/
  Hvor er de ure bare grimme.
  Ligner børneure :/

 • Nicolai Klingenberg

  Børneure? Hm. Jeg er ikke helt enig – og jeg tager stadig hatten af for initiativet og tech-vinklen. Men det er MEGET anderledes i forhold til de ure, der ellers optræder herinde. 🙂

 • Jeg napper sgu gerne et i “kulgrå” til efterårets army-look! Kan du skaffe? 🙂

 • Hmm.

  Hvor ser man hvad klokken er?

 • Jeg finder det altid interessant med den form for inspiration og nytænkning af vores opfattelse af tiden – og aflæsning af den.
  Men hvordan virker det rent teknisk? Er det så iPhonens tid, der gengives på skærmen og hvorfor kalde det et ur, når netop 90 % af dem med en iPhone ikke går med ur? Er det for at netop få dem til det eller er det et eksempel på et forsøg på at skabe et behov udfra tidens strømninger? Bliver spændende at følge.
  Er Normann interesseret i at vise dem frem?

 • Nicolai Klingenberg

  Tiden bliver vist, når man berører overfladen – så titter tiden frem med digitalskrift. Uden berøring, ligner det blot et armbånd. 🙂

  @Iggy: Det er ikke iPhone’ens tid, der gengives, men tiden stille ved at “swipe” fingeren rundt på displayet, når det lyser op. Jeg læste på en af de udenlandske sider en kommentar, der gik på, om folk overhovedet gik med ur mere. Det kan der være noget om. Men derfor er de kommende add-on sager ganske givet også det, der gør det til mere end et ur.

  Jeg kunne forstå, hun havde planer om at gøre uret til mere end en tidsviser – en signalværdi, selvfølgelig, men også noget mere teknisk brugbart. Det bliver dog ikke noget, der kan udkonkurrere det, en smartphone kan, så jeg tror nu mere, at svaret skal findes i, at Mutewatch bliver det lidt mystiske ur med de hemmelige features – i hvert fald hvis produktionen bliver holdt til et minimum.

 • Emil

  Det ser meget blæret ud..
  Jeg synes dog at digital-ure efterhånden er blegnet en del..

  Men til den rette lejlighed, eks. sommer/sports/casual hvor man smider uret.. så ville det jo være fremragende, med et armbånd istedet, som også gør det ud for uret.

  Jeg tror man skal passe på med, USB og alt for meget pis, så det ikke er et ur, der viser twitter-updates, og hvor man kan læse SMS, og skal bruge det som en miniharddisk.
  I så fald, vil det blive alt for nørdet, og det vil have en masse funktioner, som er sjove den første time, og derefter er ligegyldig.. hvilket produktet så også ville blive.

  Den gode gamle KISS regel holdt for øje, kombineret med en begrænset produktion. Så er jeg slet ikke i tvivl om at uret nok skal komme til sin ret..

 • @Anders – jeg kan ikke skaffe noget, men blev opfodret til at holde øje med siden. Jeg ville dog blive informeret, når der sker noget nyt. 🙂

  @Emil: Enig! Der er ingen grund til at mokke noget i et ur, som allerede findes i produkter, der er lavet til Twitter mm. – skærmen er i øvrigt ikke til de store budskaber, men jeg tror mere, at succesen kan findes i noget identifikation – både som signalværdi, men også via chippen. Hun holdt kortene ind til kroppen, så det er tiden, der må give svarene…

 • repsak

  …….det var da en maskeret krydder,der vil noget.så smart,at jeg har svært ved at forstå,at det liiiiige er noget,man har savnet utroligt længe………..så den skal nok blive flyvende inden længe…….

 • Miatøs

  Man skal lige vænne sig til dem – men cool nok.
  Er det unisex? Savner lidt “bling” hvis jeg selv skulle gå med det.

 • Mads Windeballe

  Nicolai: Man skal altid tage hatten af for nye initiativer :),
  Men alt nyt, er ikke nødvendigvis godt nyt.

 • Nicolai Klingenberg

  Korrekt Madsen – men lad os se, hvordan sagerne udvikler sig. Idéerne kunne nemt være med til at få dig til at se anderledes på sagerne; uden jeg kan sige mere her og nu. 😀
  @Mia – ingen bling, og det er ganske med vilje. :O)

 • Mads Windeballe

  Ideen om et plastik ur, blir aldrig en del af mig..
  G-Shock har også udviklet sig eksplosivt.. Men det er stadig ikke et “Ægte” ur for mig 🙂

 • Det er da bestemt et okay pænt armbånd og ideen med at der indbygget et skjult ur, er da smart. Men er nu klart tilhænger af et godt, tungt og lækkert kvalitetsur i stål. 🙂

 • FWK

  Sjov ide – om den rent faktisk er sjov og god nok til markedet skal jeg ikke kunne sige – men held og lykke skal de da have.

  Jeg synes at jeg kan se en lighed med Nixons Newton ur:

  http://www.google.dk/images?client=safari&rls=en&q=newton%20watch&oe=UTF-8&redir_esc=&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&hl=da&tab=wi&biw=1438&bih=802

 • Nicolai Klingenberg

  Plasticure er jeg normalt heller ikke tilhænger af – nu er der tale om et nyt produkt her, men jeg vil mene, at Swatch er et designikon. Også selvom størstedelen af urene er quartzure. Jeg skylder stadig historien om Swatch, som jeg har fået den fortalt. :O)

  Og tak til FWK for link. :O)

 • Pingback: Modeugen onsdag – i lynformat | Med klud, pen, blok og blog()

 • jimmy frøsig

  de er godt nok fede, jeg skal ha et

 • JAAA, lad os få historien om Swatch. Nu er Pappa Swatch også lige død, så det må være på plads med en hyldest.
  Tak

 • PS – aprospos tiden, så er din indstilling til bloggen en time bagud! Hvilken symbolik kan vi ligge i det?
  Hep

 • Swatch? Must write? Tiden. Bum. Den tjekker jeg op på. My bad Iggy.

 • Hvis nogen køber uret, må de endelig gerne lige se til. Gad godt høre om deciderede erfaringer med sådan en lækker sag. 🙂

 • Nicolai Klingenberg

  @Kasper: Når det er ude senere på året (forhåbentlig), skal jeg se, om jeg skrive en test eller lignende. :O)

 • J

  Er der nogen der ved noget om hvor de shipper det fra?
  Uret er svensk, deres hjemmeside er amerikansk, og priserne de oplyser er i Euro.
  Det betyder jo meget for prisen, om man skal til at betale fragt fra USA + 25% i moms + gebyr til PostDK.

 • J

  P.S.
  Kasper: Hvis det bli’r sendt fra EU, skal jeg nok give dig en tilbagemelding, når jeg har fået det 🙂

 • Nicolai Klingenberg

  Hep! Jeg skal se, om jeg ikke kan få den unge kvinde til at svare – hun ved mere, end jeg gør. 🙂

 • Hello Denmark, Tack för hinten Nicolai!

  Vi vet säkert att vi kommer kunna skeppa till Europa, USA och Singapore. Vi jobbar på det och tills lanseringen så kommer vi antagligen kunna skicka till de flesta länder.

  Frakten kommer ingå var man än befinner sig, som tack för att man förbokar. – do it! http://www.mutewatch.com , vi kommer slägga “functional launch” senare – kul att det är så många som följer utvecklingen- stay tuned!

  Mai-Li

 • pelle

  Lidt ærgeligt at du ikke har knipset billeder af selve displayet i funktion. Billederne på urets website virker lidt photoshoppede …

 • @Pelle – enig, men jeg fik faktisk skudt et par billeder, men de måtte bare ikke anvendes, da de ikke var helt færdige med justeringerne. :O) Jeg håber at høre om nyt fra dem igen, så vi kan se, hvad der er sket siden sidst…

 • Mads Windeballe

  Ja tak :),
  Hvornår får vi historien om Swatch uret? 🙂

 • Godt husket, MW! Skal nok, skal nok. Anden ursag er netop skrevet og publiceres snart. 🙂

 • Mads Windeballe

  Vil glæder mig til historien… .:),
  Og den anden ursag..
  Er det en fuldblods schweitzer der er tale om??? 🙂

 • Det lover jeg! Og flere af slagsen!

 • Valentina Petric

  Super smart trend til sommer ( og vinter ), gad vide om det er vandtæt ?

  Hvis ja, bliver uret aktiveret af vandet ???
  Nok ikke men kanon ur at have med på stranden eller hvis man er ude og dykke lidt hvis det altså er vandtæt…..usb jaaaaaa det er nok ikke vandtæt.
  Hvis man kunne tilføje at installere en form for GPS sporings chip i så ville det være en super til ski sportens unge pionerer…
  Hvad ka jeg sige jeg har en livlig fantasi og ser mulighedder frem for alt….

 • Pingback: Swatch - quartz ur med skønt design - brugte og nye ure | My-Pleasure.dk()