Home Peugeot Læsernes bud på Danmarks perler – runde tre

Læsernes bud på Danmarks perler – runde tre

by Nicolai Klingenberg

Talrige bud er kommet til mailboksen i jagten på Danmarks perler, og i dag får du runde tre. Forvent tips fra nær og fjern og om vådt og tørt. Du kan stadig nå at deltage, hvis du er kvik på tasterne med et eller flere gode tips.

Modsatte side af stranden byder på en stenstrand, hvor man kan gå en masse dejlige lange aftenture.

Inden vi kommer til de indsendte bud, får du en reminder om, hvordan du kan deltage. Det er faktisk såre simpelt:

I samarbejde med Peugeot vil My-Pleasure finde nogle af landets hemmelige og ukendte perler og ”œskatte”. Og vi er på jagt efter alt mellem himmel og jord. Ved du for eksempel, hvor man får landets bedste stegte flæsk, kop kaffe, smørrebrød, kammuslinger eller hotdog? Eller hvor det bedste udsigtspunkt er? Så skynd dig at komme med dit bud!

SÅDAN DELTAGER DU
”¨Send et par ord med et foto eller to om det sted, du anbefaler. Gerne med en adresse – og link til en eventuel hjemmeside. ”¨Send til nk@my-pleasure.dk


Læs videre, hvis du har brug for flere stikord
Ӭ

Du kan tippe os om landevejskroer eller en god, gedigen gammeldags kaffebar, som emmer af atmosfære, men som er ved at gå i glemmebogen. Nogle af stederne vil My-Pleasure selv besøge, men du er også mere end velkommen til at bidrage med både tekst og billeder – og din indsats kan give dig en stor oplevelse, når vi i slutningen af maj trækker lod om en herlig præmie. Og vi søger tips fra hele landet. Tænk bredt, og husk på, at du sikkert ligger med tips til steder, du jævnligt besøger på grund af kvalitet, atmosfære eller udsigt.

Vi glæder os til at høre fra dig!

Og nu til de indkomne bud

Maja tipper til Skagen:
Så indlægget om hemmelige perler i DK, og tænkte at jeg lige ville sende et tip til Skagen – ikke et til moulle og rosé på Ruths terrasse eller til overdådige rejemadder i haven på Brøndums eller alt det andet gode heroppe, som folk jo efterhånden kender så godt, men et tip til min yndlingsløberute – det er den smukkeste tur og på særligt fine dage kan man møde bambi i disen ud over heden og se en sæl sole sig langs kysten, men så skal man også være heldig 🙂

Snapshot fra det nordlige Jylland

Ruten starter ved parkeringspladsen ved Fortidsminderne (museum) på Svallerbakken – her kan en evt. bil parkeres. Herfra løber man langs de små veje med gule huse langs Gl. kirkesti, videre ud af Damstedvej indtil man løber på Gl. kirkesti igen og fortsætter dernæst ud af stien over heden mod den tilsandede kirke. Underlaget er ret fast på denne del af ruten. Når man når til den tilsandede kirke og det løsere mere sandede underlag, så vælger man en af de små stier til venstre for kirken med retning mod havet, der er mange ruter at vælge og uanset hvilken man vælger så får man en meget smuk og ret kuperet strækning med løsere sand og udsigt som motiverer til at løbe op på de bakketoppe der dukker op undevejs. Det åbne hedelandskab minder mig på sin vis om Arizona, det er goldt men samtidig dufter der fantastisk når solen er ved at varme heden op mens duggen fordamper.

Man løber nu i retning af havet, krydser den sidste del af Damstedvej og løber op på toppen af den største bakke for enden af Damsted vej – hvor panoramabilledet er fra. Herfra har man udsigt ud over hele byen og heden, og det bliver jeg aldrig træt af at se på. Herfra løber man ned til havet og hvis man løber ruten tidligt på dagen, så vil sandet langs vandkanten stadig være så fast at løbe på, at man da lige løber ud og vender ved stokrende (et vandløb som ender ud i havet)  ved at løbe sydpå langs havet.

Herfra er det benene der afgør ruten tilbage, hvis man kan lide at løbe i løsere sand, så fortsætter man langs kysten (men nu nordpå) og passerer bla. Kongevillaen (som Klitgården refugium kaldes lokalt) og så løber man ind ad Krøyersvej
for at komme tilbage til bilen – og hvis anklerne trænger til at komme på fastere underlag = asfalt, så løber man tilbage ad Damsted vej og op ad GL. kirkesti for at komme tilbage til parkeringspladsen. Uanset, så er det en rute på små 6 km.

Den underskønne rute

God fornøjelse 🙂

Helle har for alvor været kreativ med både video og tekst:

Traileren er ment som en get-away trailer, derfor ser man først min mand trampe op ad bakke (uden farver), min mand pakke teltet sammen (trække teltpløkkerne op), et fly lette, slippe væk fra den daglige trædemølle og tage til Agersø, hvor tiden har stået stille. Bare gå tur med hunden og gøre det man lige har lyst til her og nu.

Erik skriver følgende:

Dansk sommeridyl. Foto: www.nielsbuggeskro.dk

Hvis I er i Jylland ved Viborg området, kan Niels Bugges Kro fx tilbyde en fantastisk picnickurv med tilhørende robåd på Hald Sø. Alternativt en gåtur i Dollerup Bakker. Der kan læses mere om kroen her. <—

Aftenstemning på Niels Bugges kro. Foto: www.nielsbuggeskro.dk

Henriette har også et tip til det nordjyske:
Rhododendronparken blev anlagt i 1994 i en allerede eksisterende park fra 1890. Den er derfor omgivet af 100 år gamle bøgetræer, ligesom søen er en del af parken. Parken er på 7 ha og er meget unik, idet den består af over 10.000 rhododendroner fordelt på ca. 120 forskellige arter og sorter.
Parken er den største af sin art i Nordeuropa. Den er åben året rundt – gratis adgang.

Smukt skud fra Rhododendronparken.

I parken er der bænke, en legeplads til børnene samt en træpavillion, hvor der afholdes forskellige arrangementer som for eksempel koncerter samt sommeraftener med dans.

Mine unger elsker når vi tager madpakke med i Rhododendron parken, og gerne noget brød til ænderne!
Yderligere info finder du her <—

Philipp har budt ind før – og her kommer endnu et bud:
Denne gang er det Nørrefarimagsgade 70, som er blevet offer for at blive fremstillet som værende for enden af regnbuen. Lidt mere konkret hedder stedet Kent Kaffe Laboratorium og der er allerede ved ankomsten ret langt til Baresso Coffee’s Iceblends.

Stedet fokuserer nemlig primært på den den rene sorte kaffe hvor de varierende faktorer på menukortet er hhv. kaffens bønne og bryggemetode. Jeg synes meget hurtigt at jeg blev bekendt med udtryk som Kolbebryg, Filterbryg, Full immersion m.m. – Selvfølgelig hjulpet godt på vej af et fornuftigt, behageligt og kommunikativt personale.

Menukortet tilhørende den sorte kaffe

Indretningsmæssigt virker det meget enkelt. Næsten for enkelt. Men kaffen betyder tilsyneladende så meget i netop disse kælderlokaler at det er ligemeget.

Endnu et lille billede fra Kent Kaffe Laboratorium

Hvis man elsker kaffe synes jeg man bør prøve det. Det er imponerende hvor mange milepæle nogle af deres bryggemetoder kan tage ens forestillinger og forventninger til god kaffe. Det var et par af mine indtryk. Der er naturligvis meget andet man kunne have nævnt (stedets publikum, mulighed for kaffe udendørs m.m.) men det bliver ikke fra mig af 🙂

Yderligere info: Kent Kaffe Laboratorium, Nørrefarimagsgade 70, KBH K, www.kentkaffe.com/index.php?id=10000

Victor er til ø-oplelveser:
Læsø er efter min mening en af Danmarks dejligste steder, hvis det, man har brug for, er komplet stilhed og 100% afslapning og en masse dejlige løberuter, golf, kurbad og lignende. Jeg er selv kommet der næsten hvert år, siden jeg var helt lille.

Solskinsdag august 2011, dejligt fredligt og ikke for mange mennesker.

Man kan komme til øen, i bil, båd eller fly, hvis man vil.  Billederne stammer fra Østerby Havn, som er præget af lystbåde fra hele Skandinavien og Læsøs store fiskeriindustri. Jeg har valgt billeder  fra en strandtur i sommer – en strand, der ligger lige ved siden af havnen.

Modsatte side af stranden byder på en stenstrand, hvor man kan gå en masse dejlige lange aftenture.

Den strand er efter min mening en super strand, men det er en af de ‘dårligeste’, der er øen.

Camilla tipper til to sjællandske steder:
Først har vi Brøndbyskoven, som jeg er stor tilhænger af – der er bare ikke noget mere fantastisk end at tage en tur forbi skoven en søndag formiddag – uanset om det er for at smække løbeskoene på og løbe en tur eller at gå en romantisk tur med sin kæreste, så er dette fantastiske sted lige midt i Hovedstaden et åndehul for alle der engang i mellem kan få nok af det pulserende liv i en storby.

Lille foto, men skoven skal også opleves i levende live.

Det andet sted jeg gerne vil anbefale er Hornbæk strand J Uanset om man tager forbi stranden om sommeren eller vinteren, så tager stranden sig bare helt fantastisk ud. Om sommeren er der fyldt med mennesker, liv og glade dage og om vinteren kan gå en masse dejlige ture fyldt med den smukke natur.

Hornbæk længe leve.

Jane har lagt sit bud mere eller mindre midt i landet:
Her er mit bud på steder der har noget særligt ved sig, Egeskov slot som ligger på Fyn.

Flot, flot slot.

Egeskov Slot og slotspark kræver næsten en heldagsudflugt. Her er store samlinger af motorcykler, hestevogne, veteranbiler og landbrugsmaskiner. I lysningen af det lille stykke skov ligger Kompan-legepladsen. Her udfordres de helt små af otte sjove legeområder, som fornys hvert år. I en del af den 130-årige flotte bøgeskov kan de eventyrlystne vandre 100 meter i 10-15 meters højde fra den ene smukke trækrone til den næste. Derudover er der det smukke slot, som er åbent for publikum. Det er muligt at medbringe madpakke.

Fyn er fin.

Finn tager os med til Falster:
Jeg ønsker hermed at fremhæve det 100 år gamle Pomlenakke Traktørsted på Falsters østkyst. Det ligger i skoven med udsigt over Østersøen og ned til Hesnæs med stråtækte huse.

Se fotogalleriet på hjemmesiden: pomlenakketraktoersted.dk.

Kort over "Sydhavsøerne" - udsnit fra Google maps.

Adresse: Midtskovvejen 1, 4871 Horbelev.

Joan er begejstret for postnummer 3000:
Prøv Kronborg, hvor der er en masse spændende oplevelser: Udsigt, museum ,kassemater, god mad på cafeen og butikker med foto og brugskunst. Derudover er den skønne udsigt fra kongens have i Helsingør et besøg værd – tag madpakke med,  sid og nyd udsigten over havnen og til sverige.

Og vejret er allerede langt bedre....

Karsten og Ina bød ind med dette vestjyske bud:
I bunden af Ringkøbing fjord ligger en godt skjult lille perle, som hedder Restaurant Stauning Havn. For et par år siden, da min kæreste og jeg havde 10-års dag, “bortførte” jeg ham til dette charmerende sted, som ligger i et gammelt fiskerleje. I dag kan man vel nærmere sige, at det er en lystbådehavn, hvor folk hygger sig og har god tid. Den lille havn er omgivet af de sødeste små bitte rønner / hytter i forskellige farver. Det er hyggeligt at gå en lille tur og nyde stemningen. Man kan også gå hen og vende ved verdens mindste strand. Restaurant Stauning laver efter min mening fantastisk god mad, og betjeningen og udsigten er helt i top. Det må være det perfekte sted at se solnedgang fra.
Du finder restaurantens hjemmeside her <—

Erik har flere bud på oplevelser, der er “bedre end lykkepiller”:
Den bedre del af det såkaldte borgerskab fra København drog i begyndelsen af 1900-tallet på ”œekspedition” til De Sydfynske Alper – nærmere betegnet Svanninge bjerge, der med sin geologiske historie har helt enestående natur- og kulturværdier og er det største sammenhængende skovområde på Fyn. Du kan vandre kort eller langt ad markerede stier, og på eet og samme sted kan du finde løv-,nåle-, og rørskov, se moser, enge, søer, vandløb, alle mulige planter og dyr samt jorddiger og stengærder fra middelalderen. Du finder vej på www.naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/Fyn/Svanninge bakker.
Midt i det hele finder du Trebjerg 128m over havet med en udsigt over bakkerne og øerne i Helnæsbugten . En nordmand besteg også bjerget engang og skrev sidenhen: ”œHvem behøver lykkepiller så længe Trebjerg findes. Sådanne fjeldtoppe burde kunne fås på recept!”. Du kan opleve alt dette uden recept og kun med en folder i hånden.
Skulle du have behov for at overnatte næsten midt i alle herlighederne efter gode vandreture, kunne du forkæle dig selv  med en luksusovernatning i smukke, historiske og stemningsfulde omgivelser – i den gamle portnerbolig ”œJohan Ludvigs” -nabo til Brahetrolleborg slot. Se mere på hjemmesiden her <—
Den næste dag skal du efter et overdådigt morgenmåltid med hjemmelavede produkter til Langelands sydspids. Her venter de vilde heste. Ja-de ER rigtig vilde, for de lever uden menneskelig indblanding på et kæmpeareal på over 100ha. De lever i et indbyrdes hieraki med førerhingst og førerhoppe, der styrer hele flokken på over 50 heste. Du er ikke i tvivl, når du ser flokken, men du skal forberede dig på en vandretur rundt i terrænet for at finde dem, og så skal du ikke komme alt for tæt på. På  hjemmesiden her <—  kan du også se en lille video om, hvad der venter dig.
Rigtig god tur!

Se de forrige bud på danske perler her <—–

Har du et bud, der skal med? Så send det til nk@my-pleasure.dk


 

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk