Home Peugeot Peugeot RCZ Sport – 50 heste heftigere end normalen

Peugeot RCZ Sport – 50 heste heftigere end normalen

written by Nicolai Klingenberg 16. januar 2012
Pin It

Skulle du være være bidt af en gal racerkører, eller er for den sags skyld selv en sådan, så kunne Peugeots sporty udgave af RCZ’eren måske være noget for dig. Forvent bur, gitter og mindre komfort, men også ti håndfulde ekstra hestekræfter. Du får et par billeder, men også en video af vilddyret.

Her har du den så - Peugeot RCZ Sport...

Bilen ER en realitet, og selvom den ikke kommer på gaden, så er den i produktion. Om den kommer til Danmark? Det kunne man jo håbe på. Om jeg kunne tænke mig at prøvekøre den? Altså ja.

Farvesammensætningen gør, at den ikke er lige så smuk, som den vanlige RCZ, hvis du spørger mig - men den er kvikkere.

Bilen har fået gearskiftet integreret i rattet, og dermed er koblingen overflødiggjort, og man skulle sidde surret godt fast i skålstolene, som med garanti kommer med H-seler. Derudover følger der 18 tommer aluminiumsfælge med den franske løve – om det er stort eller almindeligt, ved jeg dog ikke.

Formerne fra "gadeversionen" er i øvrigt ikke fjernet.

Diameteren på udstødningen er også blevet forstørret, så RCZ’eren kan komme af med det, den nu engang skal. Det lyder med garanti mere potent, og det kan også høres indvendigt: Alt støjisolerende materiale er pillet ud, og det har naturligvis også gjort vognen lettere. Når man nu er på banen, så har jeg ladet mig fortælle at dataindsamling er i vigtigt, og derfor er vogntøjet også blevet ekviperet med et særligt data-log system, som afslører førerens kunnen og gøren. Og bilens.

En testkørsel syd for Danmark...

RCZ Sport har fulgt damebladenes januarforsider og har tabt sig imponerende 250 kilo, så vægten nu ligger på stabile 1.070 kilo.

Spoileren er i den grad også blevet voksen...

Maskineriet er udstyret med ventilerede skivebremser på de forreste hjul og almindelige skiver på de bagerste. Fælgene er motenret med slicks, som ikke ville gå i almindelig trafik – i hvert fald i følge færdselsloven.

Læg mærke til www-adressen i baggrunden.

Prisen? 54.900 euro eksklusiv moms. Mig bekendt er der ikke den samme afgift – hvis nogen overhovedet? – på baneracere, men nu er prisen givet videre. Og nu til lidt “strimmel”. Buckle up, Bob!

Se mere fransk sport a la Peugeot på linket her – hvis du altså har lyst.

Pin It

You may also like