Home Peugeot Malmøguide – shopping, hoteller, restauranter og alt det andet, du bør vide

Malmøguide – shopping, hoteller, restauranter og alt det andet, du bør vide

by Nicolai Klingenberg

I dag tager jeg dig med over på den anden side af Øresund, hvor jeg giver mit bud på nogle af de mange muligheder, som byen har at byde på. Sidst i indlægget skal du i øvrigt være velkommen til at tilføje dine bud. Hermed en Malmøguide!

På vej til den weekend-destinationen: Malmø. Tryk dig videre ind i indlægget og få alle tips og fiduser.

Hotel:
Der findes flere hoteller i Malmø, men kun et med de famøse fem stjerner. Fem stjerner er ikke et must for et godt ophold, men hos Renaissance blev jeg mildest talt taget med storm. Hotellet er en del af Marriott kæden, der i eget regi som sådan ikke er videre sexet – men det er Renaissance til gengæld.

Renaissance Malmø Hotel – her kommer jeg meget gerne tilbage.

Hotellet har få år på bagen, og man har valgt at fokusere på design, feel good (blandt andet i form af en særdeles velduftende lobby, hvor der under opholdet var glögg og kaffe som velkomst) og en lækker lyssætning.

Slæng-dig-og-se-TV-møbel.

Værelserne? Mere end rummelige – i hvert fald værelse 222, som vi huserede på. Stort lækkert badeværelse, lækkert inventar i værelset og tonstunge døre, som gør oplevelsen intim og ”isoleret”.

Weekend-rummet på Renaissance.

Hotellet har morgenmad helt til klokken 12, og der er tale om en velkomponeret morgensmadbuffet, som har det hele – og lidt til i form af sunde velkomstshots.

Et lille udvalg af morgenmaden.

Jeg har tidligere været inde på, at hoteller i udlandet ofte fungerer som ”hang-out” inden eller efter en god middag, som kan indtages et hav af andre steder. Hos Rosen Bar & Dinning er opskriften på succes fundet – baren byder ikke bare på velkomponerede cocktails, men også høj stemning og fulde huse både fredag og lørdag.

Rosens venlige og kompetente bartender.

Det viste sig, at nabohotellets gæster i øvrigt tog de fem skridt over vejen for at indtage de førnævnte drinks, mens Malmøboere af hip karakter også slog vejen forbi ”Rosen” inden og efter andre gøremål. Baren er et hyggeligt samlingspunkt, og er man i et større selskab, er der flere hyggelige og velmøblerede grupper, du kan slå dig ned i. Grupperne serviceres selvsagt af en tjener M/K.

Gå for en Hendrick’s Gin med tonic og agurk.

Serviceniveauet er højt over hele hotellet – tak til Vanessa i receptionen i øvrigt – og det er ikke det amerikanske indoktrinerede ”Hi, how are you doing?”, men derimod en oprigtig interesse og en særdeles hjælpsom concierge, som både tipper og booker for dig.

Du finder Renaissance Malmø Hotel her.

Ekviperingstips:

Hope

10 år på bagen – og Hope på markisen.

Svensk mærke med ti år på bagen, hvilket i øvrigt blev fejret med bogudgivelse. Forretningen er minimalistisk, men tilsat sød service og svensk lune. Stilen? Klassisk og underspillet med kvalitet for øje. Og der er noget til både ham og hende.

Hope – det er svensk. Og denne del er til mænd.

Mere svensk håb til mænd.

Hope gør sig også i fodtøj.

Yderlige info på Hopes hjemmeside.

Marty

Marty – det er dem med fotoforbudet og talrige brands.

Jeg nåede at skyde ganske få fotos, før jeg blev bedt om at stoppe. Company policy, I ved. Nuvel. Det ændrer dog ikke på, at der er fine varer at komme efter. Forretningen er ikke så intim, som for eksempel Tres Bien Shop eller Popolino, men der er et stort udbud – endda på to etager.

Hvike brands? Det står på skiltet.

Find flere oplysninger om Marty og de mange brands her.

ABCD

ABCD – sælger blandt andet D&G.

De fire bogstaver byder på luksus med luksus på – til begge køn. Christian Dior, Fendi, YSL og så fremdeles præger hylder og bøjler i lettere kubistiske og kliniske rammer. Du må dog både prøve, røre og spørge, uden at der rynkes på næsen.

Således ser herreafdelingen ud.

YSL hos ABCD.

Toplækker “skull” cardigan.

Du finder forretnignen på Baltzargatan 32.

Tres Bien Shop

Inde i gården bag denne dør finder du Tres Bien Shop. Men også på nettet.

Et tip fra læser Rosberg bragte mig til en halv-hemmelig baggård, hvor luksuriøse varer prægede rummet. Brands som Alden, Jil Sander og Comme des Garcons er spredt sporadisk. Vær beredt på kostelige, men svært lækre produkter.

Tres Bien Shop – med flora.

Herlige herrestøvler.

Har du fobier for rejser over sundet, kan du lægge vejen forbi Trés Bien Shop på nettet her. Webshoppen er mindst lige så velspækket – hvis ikke mere.

Skomakare Rolf Hansson

Skomakare Rolf Hansson feat. gran

Er du glad for lækkert fodtøj af den mere klassiske slags, så er Rolf Hansson stedet. Elegant fodtøj fra Crockett & Jones står på mørke, elegante træhylder, og forretningen har også et par enkelte sær-editions. Du finder desuden galocher i kække farver, skoplejemidler, butterflys og andre lækre accessories.

Et lille udpluk af skomagerens udvalg.

Yderligere info på Rolf Hanssons hjemmeside.

Popolino

Lidt uskarpt – men det er altså byens bedste biks i følge borgerne selv.

Hyggelig forretning med – efter eget udsagn – fokus på britisk stil anno midten af sidste århundrede. Velbesøgt, rart personale og brands som svenske Morris, Penguin og Dr. Martens – sidstnævnte har ”oppet” sig, hvis man holder af det mere klassiske og knapt så bombastiske sko- og støvlelook. Kåret som årets butik 2011 i Malmø.

Dr. Martens er blevet en anelse mere klassisk, men stadig rå.

Atmosfæreskud…

Pivfrække kørehandsker.

Væghængt collegestil fra Morris hos Popolino.

Vil du gerne vide mere? Så kig på Popolinos hjemmeside her.

SpiritStores

To etager og talrige brands venter indenfor hos SpiritStores.

Uhyggelig mange kvadratmeter og to etager byder begge køn velkomne. Her er velkendte brands som NN.07, men også ”husets” eget Use, som ikke koster al verden, men som byder på lækre cardigans, skjorter og trøjer i casualt design – et godt bud på knapt så kostelig ekvipering, der ikke umiddelbart fås i Danmark. Derudover Acne, Tiger, Barbour, Whyred og et svensk, fint mærke med navnet Nikolaj.

NN.07 corner.

Jakke fra Nikolaj d’Étoiles – opkaldt efter en russisk Tsar.

Skjorte fra Use.

Mere info på SpiritStores hjemmeside.

Spiseliv:

Restaurang Kalk

Restaurant Kalk – med kridt på tavlen.

Kalk ligger i den nyere bydel Victoria Park i Limhamn – det var her færgen fra Dragør gik til i gamle dage, og stedet minder lidt om Ørestaden: Nye bygninger og boliger, men vi mangler lige at komme helt på plads. Til gengæld var der ikke mange pladser på restauranten til en fredagsfrokost. Nærmest helt fyldt, så stedet er som sådan kendt og anvendt af de omkringboende og –arbejdende.

Jeg skal hjertens gerne anbefale Kalks Räkmacka (det vil sige rejemad) med håndpillede rejer, mayo og æg. Man er glad for sødt brød i Sverige, hvorfor den enorme bunke af rejer også var anrettet på sådant brød. Rigelig med mayo, men du styrer selv mængden, du vil indtage. Fri salatbuffet og kaffe indgår i øvrigt til alle frokostretter.

Håndpillede rejer – noget nær ad libitum.

Stedet er af nyere karakter og har som sådan ikke den helt store sjæl, men her er fint og hyggeligt. Yderligere information på Restaurant Kalks hjemmeside.

Bastard

Bastard – med gris på gaflen.

Vil du have velfungerende New Yorker stemning uden dug på bordene, livlig atmosfære og funky baggrundsmusik? Og kan du leve med, at det givne sted er blevet kåret til Sveriges mest atmosfærefyldte restaurant? Så skal du på Bastard. Ingen tvivl om det.

Atmosfæren burde kunne fornemmes.

Maden? Den er rustik og moderne. Og man er ikke bleg for at bruge noget som helst fra dyret. Således blev vi blandt andet bespist med grisehale, en kombi af kalvetunge og svinekæbe, men også mere sikre valg såsom pighvar, franske og spanske oste og en lemon tart til dessert.

Skyggemand

Du får hele spiseoplevelsen i et separat indlæg, men du kan læse mere om Bastard her”¦

Izakaya Koi

Dobbelt op på rosé. På Koi. Du får ikke noget facadeskud, da den var under renovering.

Mit første møde med Koi var for omkring otte år siden. Her sad jeg med en ven i baren og indtog alskens asiatiske herligheder. I dag? Det er stadig asiatisk, men man har valgt at lægge en natklub til konceptet. Forvent sushi og sticks – af fin kvalitet. Som sådan er der ikke noget, der vil overraske den flittige sushispiser, men alt er anrettet lækkert og virkelig velsmagende. Stedet er populært, og der er opereres med flere seatings.

Prøv stedets sashimi (en evig vinder), hvor man ikke er karrig med stykkerne, men også lammekronerne er anbefalelsesværdige.

Der er skoj på Koi. Og deres sashimi er lige i skabet (og på tallerkenen).

Under vores besøg en lørdag aften, var der ikke en plads ledig. Ej heller i baren, hvor man også kan indtage maden. Så husk at booke bord.

Er du til det lune? Så spring på lammekronerne.

Om end kameraet ikke kom på overarbejde på øverste etage, kan natklubben anbefales. Folk – også fra Danmark – skåler, fester, danser og sidder ude på den opvarmede og overdækkede terrasse, og da vi var på pletten var publikum rangerende fra medio tyve og til primo 40.

Atmosfærefyldt udendørs areal med overdækning og varmelamper.

Du finder mere om Koi her.

Frokost – også kendt som lunch
Svensken har en god kultur for at spise frokost ude til daglig – men sjældent i weekenderne. Vi blev tippet til følgende frokoststeder, men nåede ingen af dem, da vi ”kun” havde en frokost.

Hipp:
Hjemmesiden varsler hokus-pokus fri frokost. Det vil sige elementer som fiskefilet og dansk flæskesteg samt kogt torsk (hver dag har sin egen specialitet), mens a la carte’en byder klassikere såsom Ceasar-salat og toast Skagen. Yderligere info om Hipp her.

Sture:
Kan du huske det populære indlæg fra i sommer om Restaurang Vendel Ales Stenar? Uanset hvad, så har Vendel Ales Stenar en søsterrestaurant i Malmø, som også lover godt. Se selv her.

Feel good
Det blev til et enkelt stop i “velværens tjeneste”. Stedet hedder Victoria Park Spa og ligger i gåafstand fra frokostrestauranten Kalk, som er nævnt ovenfor. Begynd gerne med en omgang i “the spa” og tag frokosten efterfølgende.

På “anstalten”…

Når køreturen ikke er længere end en lille time, er 25 minutters massage fint – jeg blev æltet godt igennem under dæmpet belysning og frottéklæder.

25 min minutter før lagde jeg mig på briksen til en omgang massage. Lena havde stærke hænder og gav også ørene en tur.

Efterfølgende er der fri afbenyttelse af bassin, sauna og andre afslappende elementer. Du kan også slukke tørste i drikkevarer og give maven lidt frugt at arbejde med – det er til fri afbenyttelse og indtagelse.

Tilsæt desuden dampad, sauna og udendørsbassin.

Yderligere information på Victoria Park Spas hjemmeside

Tip
Det er nemt at finde en p-plads til bilen, og med et Malmö City Kort parkerer du gratis i P-Malmö. Kortet koster 100 svenske kroner og kan købes i de fleste butikker i Malmø City. Hvis du kommer med bil og parkerer i Parkeringshuset Anna, så kan du købe kortet dér og parkere gratis en hel dag.

Danske plader i Malmø – invester eventuelt i et Makmø Citykort, så er der parkeringsfordele at komme efter.

Kunne jeg få dig til at anbefale denne skrivelse, vil jeg være dig særdeles taknemmelig.

Guiden er præsenteret i samarbejde med Peugeot RCZ

You may also like

12 comments

Patrick Teglstrup Rasmussen 13. december 2011 - 07:39

Super indlæg! Især om Malmø kortet, den er ny for mig 🙂

Reply
Anonym 13. december 2011 - 08:07

Tak for det, P. Og godt at “den med kortet” faldt i god jord. 🙂

Reply
Søren 13. december 2011 - 08:39

Lækker guide uden tvivl.
Ærger mig lidt over at du ikke fik nævnt Olséns Mode?

Reply
Anonym 13. december 2011 - 19:38

Ah – den ville jeg gerne have oplevet, men man kan ikke nå alt. 🙂 Men nu har du delt den – tak, Søren. Det er kun fint, at der kommer mere med.

Reply
Ewamerca 13. december 2011 - 09:00

Nu vet man allt:))))

Reply
Anonym 13. december 2011 - 19:40

Eller næsten. 🙂

Reply
Steffen 13. december 2011 - 22:05

Det ser godt ud, ser frem til en indlæg om Bastard og måske senere et om Sture, da jeg har holdt øje med begge i noget tid nu.

Tres Bien er en fantastisk butik (eller deres vare udvalg er)

Næste gang du er i det svenske skulle du slå et slag forbi Bloom In The Park, det skulle også være en lækker restaurant.

Reply
Anonym 13. december 2011 - 22:15

Der er allerede ting på næste visitplan! Sture, herreekvipering og måske Bloom – sidstnævnte skulle have en relation til Michelin-guiden.

Tak for input, Steffen.

Reply
Anonym 13. december 2011 - 22:15

Der er allerede ting på næste visitplan! Sture, herreekvipering og måske Bloom – sidstnævnte skulle have en relation til Michelin-guiden.

Tak for input, Steffen.

Reply
Thomasbjerring 14. december 2011 - 11:01

Var på Bloom in the Park i torsdags og kan på det aller vamreste anbefale stedet! Super coole lokaler, nærværende og meget kompenetent personale samt et veritabelt smagsbombardetment af kreative mad kompositioner og spændende vine.

Reply
Anonym 14. december 2011 - 12:17

Tak Thomas – godt at få en dugfrisk update. 🙂

Reply
Jens 10. juli 2012 - 18:17

super indlæg Hr. Klingenberg

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk