Home Porsche 912 Klarlund inviterede til track day og køretekning – feat. Porsche 911

Klarlund inviterede til track day og køretekning – feat. Porsche 911

written by Nicolai Klingenberg 21. juni 2012
Pin It

Omend jeg er blevet 30 og et par mere endda, så kan det stadig gibbe lidt i mig, når det går stærkt. Det kan du se i dagens to videoer – jeg havde fornøjelsen af at deltage i Klarlund arrangement, der bød på alt fra køreteknik, frokost og rollen som medpassager med et par hundrede i timen. Tag med til FDM Sjællandsringen!

Denne motorkrog er ikke standard. Det er Porsche 911’eren heller ikke.

Sidst jeg var på samme bane var under en artikelproduktion i sommeren 2000 – det omhandlede også noget med biler. Gangen før? Der var jeg ved at tage kørekort. Og der er sket noget siden – langt bedre sikkerhed og komfort. Det skulle prøves i diverse biler, som Henrik Larsen Biler A/S allervenligst havde stillet til rådighed. Nogle sjovere end andre – men det var rart at opfrisket køre- og bremseteknik. Safety first siger man vist.

Briefing og interessant info fra Henrik Larsen Biler A/S, der spår helt nye tider i bilbranchen…

Efter talrige øvelser, katastrofeopbremsninger, og finpudsning af de gamle regler, blev det tid til at trække de tunge drenge frem. Dem der ved, hvordan en bil skal køres, når det skal være heftigt. På med hjelmen, og selvom jeg tænkte, at det nok mere var for syns skyld, så gav det mening – når vognene bliver kastet rundt i sving, er det tæt på uundgåeligt at slå hovedet i “buret”, der beskytter bilen.

Er det sjovest selv at køre bil? Ja. Men skal det gå så heftigt for sig som i nedenstående to videoer, så er jeg sikker på, at oplevelsen er allersjovest, når det er en pro, der styrer vogntøjet.

Ikke helt original – men helt sikkert hurtig.

Lad os begynde med en light udgave – vi skal banen rundt i en hidsig Citroen DS3 Cup Racer med Jesper K bag rattet…

Næste runde står Lars Andersen for. Kom med bag rattet i en ældre, men uhyggelig kvik Porsche 911 herunder. En vogn, der i øvrigt deltager i Copenhagen Historic Grand Prix, hvor Klarlund er med som officiel præmiesponsor af blandt andet Tag Heuer lækkerier.

Tak for opmærksomheden – og for en alle tiders oplevelse.

Pin It

You may also like