Home Porsche 912 Klarlund inviterede til track day og køretekning – feat. Porsche 911

Klarlund inviterede til track day og køretekning – feat. Porsche 911

by Nicolai Klingenberg

Omend jeg er blevet 30 og et par mere endda, så kan det stadig gibbe lidt i mig, når det går stærkt. Det kan du se i dagens to videoer – jeg havde fornøjelsen af at deltage i Klarlund arrangement, der bød på alt fra køreteknik, frokost og rollen som medpassager med et par hundrede i timen. Tag med til FDM Sjællandsringen!

Denne motorkrog er ikke standard. Det er Porsche 911’eren heller ikke.

Sidst jeg var på samme bane var under en artikelproduktion i sommeren 2000 – det omhandlede også noget med biler. Gangen før? Der var jeg ved at tage kørekort. Og der er sket noget siden – langt bedre sikkerhed og komfort. Det skulle prøves i diverse biler, som Henrik Larsen Biler A/S allervenligst havde stillet til rådighed. Nogle sjovere end andre – men det var rart at opfrisket køre- og bremseteknik. Safety first siger man vist.

Briefing og interessant info fra Henrik Larsen Biler A/S, der spår helt nye tider i bilbranchen…

Efter talrige øvelser, katastrofeopbremsninger, og finpudsning af de gamle regler, blev det tid til at trække de tunge drenge frem. Dem der ved, hvordan en bil skal køres, når det skal være heftigt. På med hjelmen, og selvom jeg tænkte, at det nok mere var for syns skyld, så gav det mening – når vognene bliver kastet rundt i sving, er det tæt på uundgåeligt at slå hovedet i “buret”, der beskytter bilen.

Er det sjovest selv at køre bil? Ja. Men skal det gå så heftigt for sig som i nedenstående to videoer, så er jeg sikker på, at oplevelsen er allersjovest, når det er en pro, der styrer vogntøjet.

Ikke helt original – men helt sikkert hurtig.

Lad os begynde med en light udgave – vi skal banen rundt i en hidsig Citroen DS3 Cup Racer med Jesper K bag rattet…

Næste runde står Lars Andersen for. Kom med bag rattet i en ældre, men uhyggelig kvik Porsche 911 herunder. En vogn, der i øvrigt deltager i Copenhagen Historic Grand Prix, hvor Klarlund er med som officiel præmiesponsor af blandt andet Tag Heuer lækkerier.

Tak for opmærksomheden – og for en alle tiders oplevelse.

You may also like

4 comments

Kreativblog 22. juni 2012 - 10:04

En skøn lyd fra begge biler :). Ærgeligt at banen ikke er større :P. Men ser squ fedt ud! Jeg var også på sjællandsringen til en kort tur i en Audi R8: http://youtu.be/xSUp9LwQ6X0 . Men din tur i Porshen ser for vild ud..

Reply
Anonym 22. juni 2012 - 10:26

Og tak for klip den anden vej. 🙂

Reply
Steffen 22. juni 2012 - 11:03

uha den er fin den 930.

Reply
Anonym 22. juni 2012 - 12:07

Hørt!

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk