Home Citroën Rovsingsgade er blevet en hel del pænere

Rovsingsgade er blevet en hel del pænere

by Nicolai Klingenberg

I forbindelse med Citroën samarbejdet blev jeg inviteret til et kig på et nyt hus. Et nyt bilhus. Adressen er Rovsingsgade 40 på Østerbro, og det – med al respekt – lidt øde område har nu fået liv i gaden med omtrent 8.000 nye kvadratmeter, som huser diverse bilmærker. Blandt andet Citroën. Og sørme om Danmark ikke er blevet det første land i Europa, som har fået sit første Citroën DS Store…

Her har vi hovedhuset - det ligner ikke noget traditionelt bilhus, og man kan håbe på, at det inspirerer andre - i højere eller mindre grad

Her har vi hovedhuset – det ligner ikke noget traditionelt bilhus, og man kan håbe på, at det inspirerer andre – i højere eller mindre grad

Lad det være sagt med det samme – det er imponerende, når nogen går “all in” og satser stort på deres virksomhed. Det er muligt, at “krisen” stadig hænger lidt ved – eller nogle steder meget ved – men det nytter ikke noget blot at sidde på hænderne. Man må gøre noget. Og det blev der så gjort på Rovsingsgade.

DS Store - første af sin art i Europa

DS Store – første af sin art i Europa

Omend farven ikke er mig, så er de +200 hestekræfter noget, jeg gerne vil teste...

Omend farven ikke er mig, så er de +200 hestekræfter noget, jeg gerne vil teste…

En gammel DSB-grund blev erhvervet – en grund der førhen blot var bevokset med krat, men som nu er erstattet med biler i flere etager. Moderne værksted, en Rhein Van Hauen café på trapperne, som vil tilbyde køb af frisk morgenkaffe og brød alle hverdage fra klokken syv om morgenen. Absolut innovativt.

Så er der det der med åbningstiderne. Der er åbent alle ugens dage i salgsafdelingen – og værkstedet har kun lukket om søndagen. Det er vist også nye boller i benzinsuppen. Listen over nye tiltag er lang – du kan selv tage ud at se dem, hvis du er i markedet efter en ny vogn. Eller morgenmad. Der går dog lige et lille stykke tid endnu, før caféen er på plads, for huset åbnede for få uger siden.

En fræk og folierer Citroën DS4

En fræk og folierer Citroën DS4

En længere rundvisning endte på toppen af huset. Under fri himmel. Og med en fantastisk udsigt over blandt andet Øresund, kolonihaver, beboelse og grønne områder.

Tagudsigt - her kunne man vel sagtens smide en sommerevent...

Tagudsigt – her kunne man vel sagtens smide en sommerevent…

Så var Citroën DS Store. Det “hus” ligger for sig selv og fik fornemt besøg af den franske ambassadør under indvielsen. DS-serien kan – som du måske husker – spores tilbage til 1955, hvor den første DS blev præsenteret. DS udtales Déesse på fransk, som betyder gudinde, og har du læst nogle af interviewsene med ejerene af de gamle DS’ere, forstår du sikkert hvorfor. Men altså – den nye DS-store omhandler de nye modeller. Forvent lidt læder på væggene, store vinduer, et kubistisk ydre og selvsagt DS-seriens modeller på gulvet.

Jeg lod mig fortælle, at denne frækkert i "guld" endnu ikke er i produktion - du så den første gang her. Eller på væggen i DS Store!

Jeg lod mig fortælle, at denne frækkert i “guld” endnu ikke er i produktion – du så den første gang her. Eller på væggen i DS Store!

Huset hedder i øvrigt Henrik Larsen Automobiler, og du kan besøge dem her

 

You may also like

3 comments

Steffen 3. juni 2013 - 22:32

Østerbro og øde, er ikke to ord man ofte hører i samme sætning.

Reply
nicolaiklingenberg 3. juni 2013 - 22:34

Altså Rovsingsgade har jeg besøgt en del gange, og den har ofte fremstået lidt øde… 🙂

Reply
Steffen 3. juni 2013 - 22:38

Det er du alene om 😉

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk