Home Citroën Rovsingsgade er blevet en hel del pænere

Rovsingsgade er blevet en hel del pænere

written by Nicolai Klingenberg 3. juni 2013
Pin It

I forbindelse med Citroën samarbejdet blev jeg inviteret til et kig på et nyt hus. Et nyt bilhus. Adressen er Rovsingsgade 40 på Østerbro, og det – med al respekt – lidt øde område har nu fået liv i gaden med omtrent 8.000 nye kvadratmeter, som huser diverse bilmærker. Blandt andet Citroën. Og sørme om Danmark ikke er blevet det første land i Europa, som har fået sit første Citroën DS Store…

Her har vi hovedhuset - det ligner ikke noget traditionelt bilhus, og man kan håbe på, at det inspirerer andre - i højere eller mindre grad

Her har vi hovedhuset – det ligner ikke noget traditionelt bilhus, og man kan håbe på, at det inspirerer andre – i højere eller mindre grad

Lad det være sagt med det samme – det er imponerende, når nogen går “all in” og satser stort på deres virksomhed. Det er muligt, at “krisen” stadig hænger lidt ved – eller nogle steder meget ved – men det nytter ikke noget blot at sidde på hænderne. Man må gøre noget. Og det blev der så gjort på Rovsingsgade.

DS Store - første af sin art i Europa

DS Store – første af sin art i Europa

Omend farven ikke er mig, så er de +200 hestekræfter noget, jeg gerne vil teste...

Omend farven ikke er mig, så er de +200 hestekræfter noget, jeg gerne vil teste…

En gammel DSB-grund blev erhvervet – en grund der førhen blot var bevokset med krat, men som nu er erstattet med biler i flere etager. Moderne værksted, en Rhein Van Hauen café på trapperne, som vil tilbyde køb af frisk morgenkaffe og brød alle hverdage fra klokken syv om morgenen. Absolut innovativt.

Så er der det der med åbningstiderne. Der er åbent alle ugens dage i salgsafdelingen – og værkstedet har kun lukket om søndagen. Det er vist også nye boller i benzinsuppen. Listen over nye tiltag er lang – du kan selv tage ud at se dem, hvis du er i markedet efter en ny vogn. Eller morgenmad. Der går dog lige et lille stykke tid endnu, før caféen er på plads, for huset åbnede for få uger siden.

En fræk og folierer Citroën DS4

En fræk og folierer Citroën DS4

En længere rundvisning endte på toppen af huset. Under fri himmel. Og med en fantastisk udsigt over blandt andet Øresund, kolonihaver, beboelse og grønne områder.

Tagudsigt - her kunne man vel sagtens smide en sommerevent...

Tagudsigt – her kunne man vel sagtens smide en sommerevent…

Så var Citroën DS Store. Det “hus” ligger for sig selv og fik fornemt besøg af den franske ambassadør under indvielsen. DS-serien kan – som du måske husker – spores tilbage til 1955, hvor den første DS blev præsenteret. DS udtales Déesse på fransk, som betyder gudinde, og har du læst nogle af interviewsene med ejerene af de gamle DS’ere, forstår du sikkert hvorfor. Men altså – den nye DS-store omhandler de nye modeller. Forvent lidt læder på væggene, store vinduer, et kubistisk ydre og selvsagt DS-seriens modeller på gulvet.

Jeg lod mig fortælle, at denne frækkert i "guld" endnu ikke er i produktion - du så den første gang her. Eller på væggen i DS Store!

Jeg lod mig fortælle, at denne frækkert i “guld” endnu ikke er i produktion – du så den første gang her. Eller på væggen i DS Store!

Huset hedder i øvrigt Henrik Larsen Automobiler, og du kan besøge dem her

 

Pin It

You may also like