Home Karismatiske mænd Web-tv: Når alle dage er ens – og livet forudsigeligt

Web-tv: Når alle dage er ens – og livet forudsigeligt

by Nicolai Klingenberg

Lige straks er det mandag. De fleste kommer vel næppe udenom, at netop mandagen hører til blandt ugens mindre festlige dage. Har du det på samme vis? Jeg forstår dig. Men hvad nu hvis alle dage var ens? Syv dage om ugen, 365 dage om året – og det oven i købet havde været sådan i årtier? Tag godt imod Paul Saxton. Han har det nemlig således.

Jeg fik en overordentligt stor respekt for denne mand. Måske du vil opleve det samme efter at læst - og set - denne artikel og film.  Screendump fra filmen Seven Days a Week

Jeg fik en overordentligt stor respekt for denne mand. Måske du vil opleve det samme efter at læst – og set – denne artikel og film.
Screendump fra filmen Seven Days a Week

Jeg faldt over videoen på hjemmesiden Nowness, men jeg kan faktisk ikke huske, hvordan jeg havnede der. Til gengæld blev jeg vældig fascineret af både filmen og personen. Paul Saxton er selvstændig. Han sælger aviser fra et skur af en art, og det har han gjort i 36 år. Hans far gjorde samme.

En avis - og en tilværelse...  Screendump fra filmen Seven Days a Week

En avis – og en tilværelse…
Screendump fra filmen Seven Days a Week

Filmen er skabt af Tal Amiran, som har fortalt følgende om filmen og avismanden:
– Jeg fik øje på Paul og hans avisstand, da jeg passerede ham på vej til mit studie. Det første, der slog mig var den lettere vakkelvorne avisstand, som udgjorde en stor kontrast til de travle og moderne londonske omgivelser. Dernæst fik jeg øje på Paul, hans ansigt, hat og jakke. Efterhånden som jeg lærte ham at kende, fik jeg også hans fascinerende livshistorie…

Og hvad mon Paul tænker lige her...  Screendump fra filmen Seven Days a Week

Og hvad mon Paul tænker lige her…
Screendump fra filmen Seven Days a Week

 

Det, der slog mig, ved Pauls eksistens er, at han ikke klager. Han har en tilværelse, som består af den samme agenda – dag ud og dag ind. Han står op, før fanden overhovedet overvejer hvilke sko, der skal på, og så tror jeg egentlig, at avismandens liv er ganske ydmygt.

Jeg gad nok vide, hvor mange penge, der er røget over disken gennem tiden...

Jeg gad nok vide, hvor mange penge, der er røget over disken gennem tiden…

Er han gift? Har han venner? Og hvad tænkte han, da hans far i sin tid bad Paul om at tage en vagt? Og hvordan vil han begraves? Det ved du, når du har set den fantastiske film.
Tryk play

Så kom vi i bund. Jeg håber, at filmen har givet dig “noget”. Personligt blev jeg ganske fascineret og lettere imponeret over, hvordan “man” har kunne leve så ensformigt i så mange år. Jeg spekulerede på alt fra ferier, juleaftenener, fødselsdage og om der er børn i spil. Det får nok ikke svar på, men tankerne lever i aller bedste velgående.

Arbejdspladsen. Et skur som Paul sågar vil begraves i.  Screendump fra filmen Seven Days a Week

Arbejdspladsen. Et skur som Paul sågar vil begraves i.
Screendump fra filmen Seven Days a Week

Hverdagstrummerum her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk