Home Automobiler Aston Martin DBX – så er det endelig SUV tid

Aston Martin DBX – så er det endelig SUV tid

by Nicolai Klingenberg

Hvis vi kigger på det mere dekadente bilsegment, vil der være nogle, der mangler at komme med på SUV-bølgen, men netop nu er der en mindre. Aston Martin har nemlig netop præsenteret deres efter sigende længe ventede SUC, som går under navnet Aston Martin DBX…

Aston Martin DBX
Det er da slet ikke så tosset…

Man lover, at vogntøjet kan sin “performance” både on- og offroad – og uden at der bliver gået på kompromis med det luksuriøse. Nuvel. Motormæssigt har man flyttet produktionskranen over i bunken med 4,0 liters V8 motorer med biturboer, som kommer til at sidde i den nye DBX.

aston martin
Så tager vi cyklen frem. Og smider den på taget…

Selv samme motorer er anvendt i både Aston Martin DB11 og Vantage, og motorerne har for vane at levere 542 hestekræfter. Når motoren er placeret i den nye DBX, vil den sende SUV’en fra nul til hundrede på 4,3 sekunder. Husk i øvrigt selen. Topfarten lyder i øvrigt på hele 290 kilometer i timen.

Man er i øvrigt glad for brugen af aluminium, da store dele af bilen er lavet af netop “alu” – det er både ganske let, men også aldeles stærkt og solidt. Er du gearnysgerrig, kan jeg afsløre, at gearkassen er automatisk og med hele ni gear.

Bagtil…

Der er plads til fem passagerer, og da jeg kiggede på vognen, tænkte jeg fluks på den gammeldags og ganske raffi fritz “anderumpen”, da jeg så den bagerste del af vognen. Det er som om, der er lidt swung – et næb kan det måske også ligne.

Indvendigt lover man heftigt infotainment system med to store skærme. Og læder. Masser af læder. Du kan i øvrigt tilkøbe en lang række “merch”, som måtte passe til din livsstil – uanset om du er doven og vil have cyklen på taget eller er hundebegejstret og ønsker dem bagi (bilen).

aston martin dbx
Frit udsyn, behagelig pude og skåne stykke…

Bilen lanceres næste år – prisen står – til knapt 190.000 dollars i Amerika. Afgift, moms og andet festligt bliver selvsagt lagt oveni, når du skal have bilen i Danmark.

Svusj

Er du mere til en saga om Aston Martin DBS, så se her

Der er mere underholdning på Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk