Reklame for Zacapa. Næh hvor herligt – vi nærmer os så småt højtiden, hvor der socialiseres lidt ekstra. Måske skal du endda selv holde julefrokost? Alle tiders – her får du nemlig en flot opskrift på en helt ny cocktail, som verdens 7. bedste bartender har kreeret. Han hedder Alexander Remoundos, og når han ikke deltager i World Class mesterskaberne for bartendere, er han at finde på cocktailbaren TATA på Hotel Sanders.

Zacapa Negroni – et alle tiders bud på en julecocktail
Den bærende del er Zacapa rom, og den kan du faktisk fint nyde for sig selv og uden noget andet i, hvis det skal være nemt – men et stykke mørkt chokolade til den herlige rom, gør det altså også aldeles glimrende. Jeg har selv prøvet det. Mere end en gang vidst, men nok om mig.
Jeg vil i øvrigt medgive, at en flaske Zacapa også fint kan anvendes som jule- eller adventsgave. En sådan slags spirtuosa holder sig nemlig fortrinligt over tid – også selvom den er åbnet.

Et højtidssæt
Lad os komme til Alexander Remoundos bud på en Zacapa-cocktail, som ganske mundret hedder Zacapa Negroni. Til den skal du bruge følgende:
3 cl Zacapa 23
1,5 cl Campari
1,5 cl Mjød
2,5 cl Belsazar (rød) 1 strejf Orange Bitter

Voila!
Sådan gør du
1. Kom alle ingredienser op i et stort glas med is, og rør i 15-20 sekunder. 2. Hæld cocktailen i et lowball-glas med is, og pynt til sidst med lidt appelsinskal.
Ganske snarligt får du en opskrift mere fra sammen mand, men med helt andre ingredienser.
Uden julekugler Delikat og angiveligt forfriskende
Der er mere spise- og drikkeligt på My-Pleasure.dk her
Facebook findes her