Home Kluns, grej og grooming CARAN d’ACHE – eksklusive skriveredskaber med gods i

CARAN d’ACHE – eksklusive skriveredskaber med gods i

by Nicolai Klingenberg

Jeg var et smut forbi Reeslev i Bredgade, da det var kommet mig for øre, at et nyt brand var kommet til forretningen. Denne gang handler det dog ikke om ure, men om skriveredskaber af den finere slags. Jeg blev blandt andet inspireret, da en læser skrev, at han var på jagt efter en ny pen – og helst under træet. Derudover mener jeg, at enhver mand bør have et finere skriveredskab, og i denne kategori passer Caran d’Ache fint ind.

Det begyndte for små 100 år siden - og du kender måske også Caran d'Ache for deres tegneredskaber. Foto: www.carandache.ch

Der findes talrige “finere” mærker, når det kommer til skriveredskaber, og der findes også samlere, som vi kender det fra urverdenen. Siden jeg fik min første pen – en MontBlanc – har den fulgt mig ganske fast. Da der var tale om en almindelig kuglepen, manglede jeg stadig en “roller ball” – du ved sådan en pen, der er lidt fugtig og meget nem at skrive med, men som ikke er fyldepen. Sidstnævnte kræver – efter min mening – en så elegant håndskrift tilsat en særlig teknik, der gør, at jeg ikke kandiderer titlen om fyldepensejer.

Udover det klassiske look, kan man også erhverve sig penne med detaljer i blandt andet rosentræ og kulfiber.

Ved besøget hos Reeslev, fik jeg mulighed for at føle på sagerne – og der er gods i pennene. Det gængse materiale er stål, men der findes selvsagt også mere ædle metaller og limiterede “instrumenter”, som koster væsentlig mere end “entry-modellerne”. Alle er dog lavet i hånden i Schweiz.

Jeg synes, den oser af underspillet kvalitet med en twist i form af farven.

Hvis du har hørt om materialet chinese lacquer, så er vi to – det krævede dog en lille smule research at blive klogere på, hvad det egentlig er for noget. Der er tale om et naturligt forekommende materiale, som udvindes af træer – i retning af harpiks – og når der er tale om chinese lacquer, så er det fra Tsi-Chéou træet. Materialet bliver poleret og kan bruges som dekorativt element på for eksempel penne.

Afsenderfirmaets initialer.

Thumbs up til de farvede elementer, som findes i blandt andet Léman kollektion hos Caran d’Ache. Og i særdeleshed den orange, som helt korrekt hedder saffron. En julegave på falderebet? Måske – men i hvert fald et god bud på en.

Tre på stribe - og lige i skabet så at sige.

Navnet? Det er der faktisk to historier omkring. Da firmaet tog sine spæde skridt i 1915 og åbnede som en realitet i 1924, var der en dygtig russer som var relateret til firmaet – på hans modersmål hedder en blyant “karandash”, og det navn kan spores tilbage til Tyrkiet, hvor “kara tash” betyder sort sten. Og hvad kan en sort sten også være? Grafit. Og grafit har i lange stunder spillet en væsentlig rolle, når det kommer til at skrive eller tegne “noget”.

Torpedo-relationer...

Som jeg hørte det, kommer der til og ske et og andet med Caran d’Ache på dansk jord – indtil der kommer mere om det, skal det siges, at det er muligt at få fingrene i en pen (og få den pakket ind) hos Reeslev Copenhagen i Bredgade 19 i København K. Telefonnumre og anden kontaktinfo findes på hjemmesiden her.

En konservativ eller mere klassisk pen. Lige til brystlommen - eller inderlommen. Og underskriften. Og de personlige hilsener. Og noterne så klart.

You may also like

8 comments

Peter H 19. december 2011 - 08:55

Glem ikke, at de også laver nogle af de bedste farveblyanter! 🙂

Reply
Peter H 19. december 2011 - 08:55

Glem ikke, at de også laver nogle af de bedste farveblyanter! 🙂

Reply
Anonym 19. december 2011 - 08:56

Korrekt – og det må du om nogen vide, Peter. 🙂 Hvorledes kendetegner man i øvrigt en god farveblyant?

Reply
Anonym 19. december 2011 - 08:56

Korrekt – og det må du om nogen vide, Peter. 🙂 Hvorledes kendetegner man i øvrigt en god farveblyant?

Reply
FruBilledkunst 19. december 2012 - 23:12

Masser af pigment og god blandingsevne. Jeg elsker Lyra Rembrandt farveblyanterne og bruger Lyra super ferby konstant med mine skoleelever.
Med venlig hilsen FruBilledkunst
http://Www.FruBilledkunst.blogspot.dk

Reply
Henrik Bramsborg 19. december 2011 - 11:41

Jeg vil lige indskyde, at såfremt en af læserne hér kunne tænke sig at blive forhandler af Caran d’ Ache luksus pennene, kan de kontakte mig på hb@globalluxury.eu og høre nærmere.

Henrik Bramsborg
Global Luxury Corp.

Distributør for:
Caran d’Ache
Perrelet
Reeslev Design

Reply
Anonym 19. december 2011 - 18:04

Spændende “skrivemasiner”, hvad er prisniveauet?

Reply
Anonym 19. december 2011 - 21:09

Ha ha – skrivenaskiner er et godt ord! Jeg mener prisen begynder ved 2.500 – måske lavere, men kontakt Reeslev for eksakt pris.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk