Home Tryksager EN HERLIG VARE – DEL 10

EN HERLIG VARE – DEL 10

written by Nicolai Klingenberg 15. december 2014
Pin It

Hvis vi rumsterer lidt med tallene, så har indholdet af dagens nyhed 90 år på bagen. Minimum. Det er nemlig sådan, at vi skal se nærmere på en rom fra Cuba. Navnet er Selección de Maestros, og den er fra Havana Club. Du kan finde den. Og med noget herligt tilbehør til…

Hvad er nu det for en størrelse?

Hvad er nu det for en størrelse?

Du får lige en uddybning. Når man er rom-mester – eller Maestro Ronero som det også hedder – så har man stået i lære i femten år. Minimum. Der har været seks cubanske maestros i spil i forbindelse med tilblivelsen af Selección de Maestros, og dermed skulle bagmændene være garant for de 90 år.

Mere? Ja da. Den rom, du finder i flasken, er allerede blevet udvalgt som “noget særligt”, da man gik i gang med destilleringen, og herefter er de ædle dråber blevet lagret på særlige fade, som giver rommen karakter og intensitet. Lagringen tager omkring 3650 dage eller ti år, og her mødes de førnævnte Maestros Roneros for at udvælge og blende for til sidst at tappe herlighederne direkte på flaske. Den fidus kaldes The Cuban Barrel Proof.

Bør nydes

Bør nydes ren – og eventuelt i selskab med en flot cigar, hvis du forstår…

Fra afsenders side lyder det, at Selección de Maestros har en dyb, rød glød, mens aromaen har en let duft af ristet pecan nød, karamel og krydderier. Derefter følger sød tobak og vanilje som resultatet af lang lagring på fad. Smagen er til trods for den høje alkoholprocent (45 %) rund og kompleks med en fyldig smag af kakao, kaffe, sød tobak og tørrede svesker. Selección de Maestros bør nydes ren i et cognacglas, evt med en god cubansk cigar.

Du kan handle den herlige rom i Føtex i uge 50, 51 og 52, og en flaske koster 349 kroner. Er du konkurrenceminded? Så kan du deltage i konkurrencen om en flaske, glas og en cohiba cigar. Du sender blot en mail til nk@my-pleasure.dk, hvor du skriver “Rom blev ikke drukket på syv dage” i emnefeltet.

Indlægget er kommercielt, men lavet på eget initiativ. Har du noget, der er oplagt at se nærmere på, skal du være velkommen til at tippe mig på nk@my-pleasure.dk

Pin It

You may also like