Home Tryksager Biler i storbyer – har du behov for en bil?

Biler i storbyer – har du behov for en bil?

by Nicolai Klingenberg

I Danmark er vi reelt set meget gode til at tage offentlig transport, og i de store byer er vi faktisk utroligt gode til at cykle omkring, hvilket ikke blot giver god motion men også aflaster klimaet en hel del. Det er nemt at komme rundt på cykel, og så giver det også lidt frisk luft. Men det er ikke den eneste grund til, at vi gør det – for det er nemlig også ofte hurtigere og nemmere.
Grunden til at de fleste cykler frem og tilbage i de danske storbyer, er nemlig fordi det er nemmere, de kommer som regel hurtigere frem, og så skal de ikke bekymre sig om parkering, hvilket kan være et mareridt i storbyerne. 

Så er der egentlig et behov for at have en bil hvis man lever midt i storbyerne? Vi gennemgår mulighederne og giver dig måske lidt afklaring på, hvorvidt du har brug for en bil eller ej, hvis du lever i en af storbyerne.

Hvad og hvor er din beskæftigelse?

Når det kommer til at vurderer hvor vidt man har brug for en bil eller ej, så gælder det først og fremmest om at erkende sit reelle behov, og hvorvidt man kan omlægge visse ting i hverdagen, således det bliver nemmere og også grønnere.

Har du kort til arbejde, og går der gode bus-eller metro forbindelse mellem dit hjem og arbejde, så er det måske ikke nødvendigt med en bil. Du kan cykle flere gange i ugen, og står det ned i stænger, så kan du blot tage offentlig transport. Det hårde er at skulle opgive en bil hvis først man har haft en – det er svært. Derfor er det at foretrække, at man efter eventuelt endt studie ikke går ud og køber en bil så hurtigt man kan, med mindre den bliver nødvendig for din hverdag, for man bliver afhængig af blot at skulle sætte sig ud og bilen og køre. 

Så har du din hverdag inde i byen, og kan det lade sig gøre med cyklen og offentlig transport, så er hersker der sig ingen tvivl om, at en bil ikke er nødvendig – måske endda til mere bøvl med parkering og finansiering. 

Hvis du overvejer at sælge din bil

Hvis du ikke bruger din bil særligt meget, og overvejer at sælge den fordi den blot er en ekstra månedlig udgift, som ikke rigtig kan betale sig, så er der flere ting du kan gøre for at få mest muligt ud af den. 

Først skal du selv finde ud af, hvad dens reelle værdi er. Det kan være svært hvis ikke man kender meget til biler, og fordi bilens værdi aftager utroligt meget med tiden. Du kan forsøge at Google dig frem til diverse hjælpe-tools online, ved at søge på ” Bilvurdering indtast nummerplade”, og så kommer der en række hjælpemidler frem, hvor du blot indtaster din nummerplade, og så får du en anslået værdi. 

Det er yderligere at foretrække at sælge den privat, og ikke til en forhandler – hvis altså bilen har værdi nok til at det giver mening. Her får du oftest mere for bilen, da privatpersonen ikke har intentioner om at sælge videre.  

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk