Home Yachts Moonen Matica – et godt bud til dig, der er vokset fra folkebåden

Moonen Matica – et godt bud til dig, der er vokset fra folkebåden

by Nicolai Klingenberg

Det er faktisk et godt stykke tid siden, der har været en skrivelse og nogle fotos i spil, som omhandler en ny yacht, men heldigvis skal sådan en konstatering efterfølges af en nyhed. Tag vel imod den nye Moonen Matica på 29,9 meter.

På roligt vand...

På roligt vand…

Matica navnet er i øvrigt hentet fra en caribisk ø med samme navn, og det kunne jo også passende være destinationen for de nye ejere af Bijoux, som denne Moonen Matica er døbt. Og for lige at tydeliggøre sagerne, så har Moonen fire “serier”, som hver rummer yachts med specifikke karakteristika – og Matica hører sjovt nok til i firmaets Caribbean serie.

Vi kan da lige snuppe en frisk film, som viser yachten i sit rette element.

Under konstruktionen har man lagt vægt på komfort og “lavt” forbrug – det betyder, at yachten ikke er blandt havets hurtigste, hvilket fint kunne leve med – til gengæld kan du komme ind på ganske lavt vand, dele på grund af skrogets konstruktion, men også på grund af at propellerne er ekstra beskyttet.

Øverste dæk

Øverste dæk

Ejerne af denne Moonen Matica har været flot involveret i tilblivelsen af deres “Bijoux” (det er navnet på yachten, hvis du skulle have glemt det på), og i særdeles under udformningen af interiøret. Selvom yachten ikke er blandt Moonens største, så har der stadig været nok at tage stilling til og indrettet.

Navnet.

Navnet.

Ejerkahytten finder du på “main deck”, hvilket giver den bedste udsigt. Pladsen lader til at være flot, og der er både mulighed for at jobbe, skrive en flaskepost eller lade sig underholde via et på væggen hængende fjernsynsapparat.

Til ejerparret

Til ejerparret

Det er nu også rart med sin egent sanitetsafdeling, og herunder ser du den største, som også tilhører ejerne.

Baderum til ejerne

Baderum til ejerne

Mere ejer

Mere ejer

Det er også på samme dæk, at livet skal leves – her findes plads til det gode liv; blandt andet i form af masser af spiseplads, en bar og kabys.

Leverum del I

Leverum del I

Leverum del I

Leverum del I

Der er tre rummelige kahytter til medsejlende gæster, som ligger på det nederste dæk, hvor man også har fundet plads til fem besætningsmedlemmer, som må slås om tre kahytter.

Ned til de andre...

Ned til de andre…

Til gæsterne

Til gæsterne

Mandskabsplads

Mandskabsplads

Mere? Ork ja. Der er soldæk, styreplads øverst, ophold under åben himmel på “main dæk”, men også mulighed for at drøne en tenderbåd ud fra det nederste dæk, så man kan sejle tørskoet ind til kysten for at proviantere eller gå på opdagelse.

"Lad os spise ude..."

“Lad os spise ude…”

Ryger du på sammen Matica setup, vil du får overleveret et fartøj med to motorer, som maks kan skyde en hastighed på 13 knob, som vist svarer til små 25 kilometer i timen. Og når nu vi er ved fænomenet folkebåd i overskriften, så vil jeg gerne henlede opmærksomheden på dette herlige – og gamle – klip.

My Pleasure er også her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk