Home Hello sailor Riva Tritone “Via” – Grace Kelly og fyrst Rainiers yacht kommer på auktion

Riva Tritone “Via” – Grace Kelly og fyrst Rainiers yacht kommer på auktion

by Nicolai Klingenberg

Riva Tritone “Via” – royalt bølgeskvulp

Kan du lide fornemt design og en god historie? Og noget at sejle i? Så skal du sætte kryds i kalenderen den 25. maj, for her kommer en helt særlig Riva på auktion hos RM Sotheby’s. Hvilken? En Riva Tritone med navnet Via…

Riva Tritone "Via"

Riva Tritone “Via” – flydende elegance…
Foto: Michel deRuijter ©2014 Courtesy of RM Auctions

I begyndelsen af 1958 modtog Carlo Riva en særlig bestilling på to både – to Riva Tritone. Ordren kom fra en tekstilhandler fra Milano, som hed Mr. Gianoglio, og han var i familie med fyrst Rainier den 3. af Monaco. Og det fyrst Rianier skulle have den ene af de to yachts – tekstilhandler Gianoglio ville nemlig takke og begave fyrsten. Og sikke en gave!

Æstetikken længe leve!
Foto: Andrea Piva ©2019 Courtesy of RM Sotheby’s

De to Riva Tritone var begge monteret med hele to seks-cylindrede 5,5 liter Chris-Craft motorer, som hver kunne yde 175 hestekræfter ved 3.400 omdrejninger.

Riva Tritone "Via"

Flot stand på vand
Foto: Michel deRuijter ©2014 Courtesy of RM Auctions

Husker du artiklen om Riva Aquarama? Den kan du se her

Riva Aquarama – en legende på 52 år

I 1956 gifter fyrst Rainer den 3. sig med Grace Kelly, og hun lader skuespillertjansen udskifte med en titel som prinsesse, og det siges, at yachten ofte blev set i vandet omkring Monaco, hvor både prinsens og Monacos flag blev monteret på yachten. Navnet på parrets Riva Tritone var – og er – i øvrigt Via.

Riva Tritone "Via"

Nu med ét flag
Foto: Michel deRuijter ©2014 Courtesy of RM Auctions

Årene gik og familien udskiftede deres Riva Tritone med en mindre Riva Junior, som så blev brugt til kortere familieture – og vandski. Den oprindelige “Via” blev dog i dens havn under nye ejerforhold og blev altid serviceret og vedligeholdt af Riva i Monaco.

Riva Tritone "Via"

Plads til et par stykker…
©2019 Courtesy of RM Sotheby’s

I 2014 blev Via restaureret komplet af et hold Riva specialister – de originale motorer blev splittet ad og sat i stand og tilført den seneste teknologi. Yachten Via havde i øvrigt været en tur i udlandet og kom endelig tilbage til Monaco i 2014. Auktionen finder sted om cirka en motor, og der er alle muligheder for at få en royal-yacht, der ingenlunde hænger på træerne eller ligger i enhver havn.

Riva Tritone "Via"

Fuld kraft frem
©2019 Courtesy of RM Sotheby’s

Yderligere informationer findes hos RM Sotheby’s her

Der er flere yachts på My-Pleasure.dk her

Facebook er her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.