Home Living Spansk-dansk alliance fra Fritz Hansen: RO stol

Spansk-dansk alliance fra Fritz Hansen: RO stol

by Nicolai Klingenberg

Sidder du godt? Du ved – komfortabelt og med plads til en datamat i skødet eller med et afkom ved din side? Alternativt med lidt læsestof eller blot med tankerne, der kan vandre? Uanset hvad, skulle det i hvert fald være muligt med nedenstående nyhed fra Fritz Hansen. Stolen hedder RO, er netop blevet præsenteret og klar til levering i september.

Herligt med lidt kulørt til boligen!

Herligt med lidt kulørt til boligen!

Manden bag er spansk og hedder Jaime Hayon og i samspil med Fritz Hansen, har man via RO givet et bud på, hvordan morgendagens lænestol skal – eller kan – se ud. Der har været fokus på folkefænomentet “travlhed”, hvor stolen gerne skulle indbyde til et afbræk fra de travle tider. Det nye? En RO stol er en halvanden persons stol – så hvis du døjer med svær overvægt, er det muligt, at stolen kun rummer dig.

RO og tanker

RO og tanker – bemærk i øvrigt den svungne ryg. På stolen altså – den form er inspireret af menneskekroppen, forlyder det.

Fra designeres side lyder det, at stolen skulle være mere end et møbel. RO er en plads, hvor man kan skabe sit eget rum med plads til fordybelse og refleksion. I samme meddelelse lyder det dog også, at der er plads til datamaten, hvis du ikke er mester i et ikke-elektronisk frirum.

Slå dig ned. Og lad tankerne flyve. Eller e-posten tikke ind.

Slå dig ned. Og lad tankerne flyve. Eller e-posten tikke ind.

Og så lige en direkte copy+paste fra nyhedsskrivelsen: Farvepaletten tæller ni farver – tre traditionelle farver (sort, grå og beige), tre pangfarver (lilla, blå og gul) og tre douce-farver (rosa, salviegrøn og sand). For at give stolen et mere levende udtryk anvendes der to forskellige typer stof: en til skallen og en til puderne. De to teksturer understøtter kontrasten mellem stolens hårde skal og dens varme, imødekommende indre.

Mint-agtig grøn farve. Det fungerer.

Mint-agtig grøn farve. Det fungerer fint.

Siddemøblet præsenteres nu og her på møbelmessen i Milano og kan som sagt erhverves, når efteråret banker på døren.

Got the blues?

Got the blues?

 

Flere møbler? Besøg kategorien Living her

 

 

Glem ikke af følge My-Pleasure på Facebook her

You may also like

1 comment

Steffen 14. april 2013 - 22:33

Kan de virkelig passe, at den danske møbelbranche er vågent op fra deres 50’er koma og opdaget, at der stadig findes møbeldesignere.

Man må håbe leveringsdatoen passer denne gang, Minicules fra sidste år, var forsinket.

Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk