Home Living No.55 – et gevaldigt flot sofabord med danske aner

No.55 – et gevaldigt flot sofabord med danske aner

by Nicolai Klingenberg

Næh – se nu der. Et nydeligt sofabord. Det går under betegnelsen No.55, og det stammer fra Intarsia Furniture. Uh det lyder udenlandsk? Det er det ingenlunde. Det er pæredansk, og firmaet drives af Nanna Aakjær Svendsen. Men er hun ikke barnebarn til Jørgen Aakjær Jørgensen? Netop.

sofabord No.55
Dagens bord: No.55

Man lover, at No.55 er et perfekt sofabordsmatch til en klassisk sofa – eller sågar til som et akkompagnement til en sofagruppe. Det kunne jeg dog også selv have regnet ud, så lad os i stedet snuppe lidt fakta. Bordet findes i to varianter, som begge er skab af eg.

Forskellen? Lys eg eller mørk eg. Fælles for begge? Det er en vældig holdbar træsort. I nyhedsskrivelsen tipper man desuden om, at No.55 vil tage sig godt ud sammen med “detaljer af glas” – det styrer du selv. For mig var det selv formen på bordet, der fik mig til at gøre tæt på store øjne.

No.55
55’eren i lys eg

Jørgen sparede et ben væk under formgivningen tilbage i 1950’erne, hvor No.55 kun har tre ben. Derudover kan du forvente en hel del (let) swung og bløde kanter. Det er gør det mere organisk og mindre stramt – måske endda mere lunt.

Barnebarn Nanna knytter også en kommentar:

Sofabord No.55 er det bord, der er skyld i at jeg tog beslutningen om, at producere morfars møbler igen. Jeg arvede sofabordet af min morfar i sin tid, og i dag står sofabordet smukt i vores hus. Stort set alle vores gæster vi har haft i alle disse år har kommenteret No. 55 – og netop derfor tænkte jeg, at det skulle da produceres

Køber du bordet, og finder du tommestokken frem, skulle du gerne få følgende resultater: Længde 118 cm, bredde 79 cm og højde 48 cm.

no.55 sofabord
Tættere på

Ah ja – prisen. 10.995 kroner. Danske kroner hvis du skulle være i tvivl.

Du kan læse den anden Intarsia-relaterede møbelsag lige her

Find Facebook her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk