Home Living Ditzel Lounge Chair – mæh siger den flotte stol

Ditzel Lounge Chair – mæh siger den flotte stol

by Nicolai Klingenberg

Man kan ikke sige Trinidad Chair, uden at sige Nanna Ditzel. Eller det kan man godt, men de to hænger unægteligt sammen, og netop det siddemøbel er vel nok den meste kendte af Nanna Ditzels kreationer. Men det er ikke den pæneste, hvis du spørger mig. Jeg er faldet pladask for en nyhed, som af gode grunde først lander senere på året: Ditzel Lounge Chair.

Nanna Ditzel
Kvinden bag: Nanna Ditzel

Men hov – den er da ikke ny? Nej, langt fra for den kom i 1953, men det nye er, at den nu er på vej i ny version, som er fuldt polstret med lammeskind. Kan du mærke, det smager lidt af efterår? Alle tiders.

ditzel Lounge chair
Andre og ældre varianter. Den nye er pænere, synes jeg.

Kig lige på Ditzel Lounge Chair. Den er blød og organiske, kurvet og øjensynligt komfortabel. Det er fint at designe noget, der ser drøngodt ud, men hvis man sidder ringe i sagen, så er det knapt så festligt. Men Nanna Ditzel var visionær og gevaldig aktiv i mere end fem årtier. Det blev til smykker, service, tekstiler og altså også møbler.

Ditzel Lounge Chair
Her har du den – endda med puf: Nanna Ditzel Lounge Chair

Det siges desuden, at hun havde en rebelsk tilgang til sagerne – og design. Reglerne for en stol blev udvisket, Nanna og hendes mand Jørgen designede siddemøblet sammen:

Her er der ikke noget rigtigt eller forkert. Du bestemmer. Læg benet op, læn dig til siden, sid helt oprejst, eller
læg benene over kors – sæt dig lige præcis, som du har brug for.

I dag lyder det måske ikke revolutionært, men det gjorde det sikkert dengang i 50’erne. Man skulle glemme alt om at sidde hårdt – og ret op og ned. I stedet ville duoen designe noget, der gav folk “frihed” til at leve, indrette sig og tænke, og det var Ditzel Lounge Chair et godt bud på.

lounge chair
Se nu bare her…

Stolen er et fikst bud på en lænestol, som både tjener et hvile- eller afslapningsformål, men som også er nydeligt at se på. Både her, der, hjemme og ude. Hidtil har du kunne sætte dig i varianter med forskellige polstringer og farver, men nu kan du altså også få Ditzel Lounge Chair med ben af valnøddetræ og en fuldpolstring af lyst lammeskind.

ditzel Lounge chair
En knapt så ulden udgave

Har du mindre børn i husstanden, vil jeg anbefale dig at vente lidt med at handle stolen, da den med garanti kan være en fristende sag at tørre hænder og mund af i. Er de små lige på nippet til at blive større, kan du glæde dig over, at stolen er parat til levering i oktober dette år med en prislap, hvorpå der står 18.995 kroner

Fritskrabet

Ditzel Lounge Chair er på sit højeste 69,5 centimeter og på sit bredeste 81,5 centimeter. Stolen produceres hos Fredericia Furniture.

Vi snupper lige en fin film til slut.

Der er mere bolig stof på My-Pleasure.dk her

FACEBOOK HER

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk