Home Living En herlig vare – del 28

En herlig vare – del 28

written by Nicolai Klingenberg 15. marts 2016
Pin It

Skal du have lidt godt i glasset, så kan det fint svare sig at begynde med et godt glas. Altså det fysiske glas. Et godt bud på et sådant kommer fra Holmegaard, som netop har relanceret den glasserie, som Arne Jacobsen designede for talrige årtier siden, da han blev hyret til at totalindrette SAS Royal Hotel i København…

Klap-klap - så er der forfriskninger med en herlig designhistorie

Klap-klap – så er der forfriskninger med en herlig designhistorie

Opgavebogen blev hurtig fuld, da Arne Jacobsen fik til opgave at designe stort set alt til SAS Royal Hotel i 1955 – vi taler om selve bygningsprojektet, men også dørhåndtag, badeværelsesarmaturer, møbler såsom Ægget og Svanen, men også en fin glasserie. Den blev – ikke overraskende – døbt Royal.

Veldækket dansk design

Veldækket dansk design

Vi skal et par år længere hen, før Royal glassene oprindeligt blev præsenteret – det skete i 1960’erne, og resultatet blev en serie bestående af syv glas, som alle er kreeret i ét stykke. Som det også gør sig gældende med mange af Arne Jacobsens designs, så handler “looket” mere om kurver fremfor linjer.

Serien på stribe - læg i øvrigt mærke til de ganske store "fødder" glassene har. Og så er de støbt i ét stykke.

Serien på stribe – læg i øvrigt mærke til de ganske store “fødder” glassene har. Og så er de støbt i ét stykke.

Den relancerede Royal-serie har noget til passer enhver promille – der er glas til rødvin, hvidvin, dessertvin, champagne, cocktail, øl, snaps, men også dem, der er blot vil slukke tørsten i vand. Du kan altså få en totalserie, der kan bruges til både frokost og fest – og jævn hverdag. Som en hyldes til design-guruen, har man ydermere tilført Arne Jacobsens signatur på foden af samtlige glas. Du skal i øvrigt vide, at glassene er i handlen nu, og priserne begynder ved 99 kroner.

sdf

Oprindeligt designet til et hotel – og nu relanceret talrige årtier senere. Som en hyldest…

Nærmeste forhandler oplyses på telefon 45 88 66 33, og du kan bestille online hos Holmegaard her

Fest-vognen er rullet frem

Fest-vognen er rullet frem

Indlægget er sponsoreret og lavet på eget initiativ. Har du noget, der er oplagt at se nærmere på, skal du være velkommen til at tippe mig på nk@my-pleasure.dk

Pin It

You may also like