Home Kluns, grej og grooming Den med interviewet med Charlotte fra Facon Facon

Den med interviewet med Charlotte fra Facon Facon

by Nicolai Klingenberg

Jeg er blevet gift. Og jeg har fået en vielsesring. Egentlig var det noget, jeg aldrig havde forestillet mig, at jeg skulle gå med, men for at gøre en lang historie rund, så blev det således. Charlotte Christina fra Facon Facon havde længe punket mig for at lave en historie om netop vielsesringe, men det var ikke noget, jeg fandt aktuel. Men så skulle jeg giftes. Og gå med ring…

Værkstedspladsen hos Giorgi & Hein, hvor Charlotte har en plads. Det er her, det hele begynder...

Værkstedspladsen hos Giorgi & Hein, hvor Charlotte har en plads. Det er her, det hele begynder…

Jeg tilstår, at jeg har vænnet mig til at gå med ring. Jeg har sågar taget mig selv i nogle “rutiner”, hvor jeg kan hitte på at banke fingeren med ringen i bordpladen eller snurre rundt med den, når jeg er tænksom. Ringen sidder på venstre hånd, og den blev til efter samtale og besøg hos Facon Facon Charlotte. Jeg havde min udkårne med, jeg prøvede alskens størrelser og varianter, men det endte med et køb af en håndlavet laban i 14 karat guld.

Det begynder med et stykke ædel metal

Det begynder med et stykke ædel metal

Min værste frygt ville være at stå i et center et eller andet sted, hvor to stole ville blive trukket ud, og herefter kunne det kommende brudepar bladre sig igennem stakkevis af bakker med masseproduceret halløj. På den anden side skulle det være simpelt og uden for meget støj. Deraf blev der også tale om matteret guld.

Således blev vores "sæt".

Således blev vores “sæt”.

Men nok om mig. Lad os høre lidt om, hvordan Charlotte egentlig arbejder – og hvad hun tænker på, når hun rumsterer med sit håndværk.

Flittige hænder

Flittige hænder

Charlotte – hvad bør mænd vide om vielsesringe i almindelighed?
– At forlovelsesring og vielseringe ikke hører under samme kategori. Forlovelsesringen finder manden og frier med. Vielsesringene går parret ud og finder sammen. Et sæt ringe som oftes minder om hinanden i form og udtryk, og som kvinden kan sætte til sin forlovelsesring, om hun vil det. Når en man skal fri, er det vigtigste for ham at vide, hvad hans kæreste vil blive glad for… og let’s face it, det er ikke den nemmeste opgave for en mand…

Med navne...

Med navne…

Og om de vielsesringe du skaber?
– Hos mig er der fri leg. Jeg anbefaler tit mine kunder at “shoppe lidt rundt”. Jeg kan lave ringene præcis, som folk vil have dem, men tit aner folk ikke, hvad de vil have, så det er vigtigt at have prøvet noget forskelligt. Det er vigtigt for mig at skabe en god dynamik med parret og have en god føling med, hvad folk kan lide. Jeg prøver for det meste at udfordre mændene. Det er tit første gang i deres liv, at de skal gå med ring, og mænd har tendens til at vælge små tynde ringe. Alt efter en mands håndstørrelse, vil jeg helst have, at det ikke bliver for “fesent”. Jeg elsker, når mændene er de modigste!

En anden facon (facon)

En anden facon (facon)

Du har begået en del ringe gennem tiden. Hvad tænker du egentlig, når du sidder i dit værksted og skaber?
– Jeg synes jo selv, at ringene er det vigtigste ved et bryllup. Det er den ene ting – udover minderne – du har med dig resten af livet, og for de fleste, er ringene også det mest værdigfulde. Jeg laver mange vielsesringe af folks gamle arvestykker, så derfor er der enormt meget affektionsværdi og historie i det, jeg laver. Og så er det selvsagt en kæmpe ære at være med til at skabe mere historie. Det synes jeg er super fascinerende. 

Guldsmeden Charlotte - det er hende, der laver sagerne

Guldsmeden Charlotte – det er hende, der laver sagerne

Hvorledes lyder den mest pudsige gravering til dato?
– Jeg fik engang graveret navne og dato med prikker… Jeg har prøvet det meste, folk har mange indforstået sætninger, som de deler op i hver sin ring. Jeg har indtil flere gange graveret intime sexnavne i vielsesringe. Men det må høre under  tavshedspligten..

Matchy-matchy

Matchy-matchy

Hvad hører du oftest, når folk kommer ind og går i ring-tanker?
– At manden aldrig vil vende sig til at gå med ring. Jeg har endnu ikke oplevet at lave en ring til en mand, som ikke føler sig nøgen uden den efter at have gået med den i meget kort tid. Der er mange, der tror, at de skal være ens. Det mener jeg bestemt ikke. Hvis man er glad for hver sin farve guld eller form, kan man altid finde en symbolsk måde eller overflade/finish, som de kan matche på. 

Og noget helt andet

Og noget helt andet

Det koster lidt ekstra at gå til en guldsmed fremfor at købe noget ”œtraditionelt”, men hvad vil du fremhæve som de væsentligste forskelle?
– Selvom mange vælger det klassiske look, er der stadig tydelig forskel på en håndlavet ring og en maskinlavet sag fra Østen. Det er jo et ældgammelt, respekteret håndværk, så derfor er der også blevet lagt meget sjæl i fremstillingen. Det er bare meget mere lækkert.  

Husk, at afhente din bestilling til tiden - ellers bliver det for alvor varmt...

Husk, at afhente din bestilling til tiden – ellers bliver det for alvor varmt…

Jeg tager tit billeder af hele processen og sender til folk, så de kan se, hvor meget arbejde, der egentlig er blevet lagt i at lave dem. 

Slutteligt – hvordan er det egentlig med højre og venstre ringefinger, når det kommer til vielsesringe?
– Der er ingen regler i Danmark. Mange lande siger venstre hånd, da den er tættest på hjertet. Men det er tit den, vi bruger som forlovelseshånd. Mange kvinder vælger enten at have det som et sæt eller på hver sin hånd, og der er det tit vielsesring på højre.

Guldsmeden spurgte efterfølgende, hvordan det gik med at bære ringen. Og jeg svarede.

Guldsmeden spurgte efterfølgende, hvordan det gik med at bære ringen. Og jeg svarede.

Som en servicemeddelse skal det lyde, at mænd, der tænker på at fri eller begave sin bedre halvdel med ædle metaller og ditto sten, skal rubbe neglene, såfremt erkendelighederne skal være at finde under årets juletræ. Du kan besøge Facon Facons hjemmeside her for yderligere inspiration.

Insiration til gaver...

Insiration til gaver…

My Pleasure kører i ring her

You may also like

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ved at bruge hjemmesiden accepterer du brugen af cookies mere information

Cookie indstillingerne på denne hjemmeside er aktiveret for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du fortsætter med at bruge hjemmesiden uden at ændre dine cookie indstillinger eller du klikker Accepter herunder, betragtes dette som din accept

Luk